CUKI: myslím, že si začínáme rozumět. kolo pro běžné použití mám taky a snažím se ho právě prodat (pro všechny: pokud chcete použitelné nákladní solární kolo se 120W panelů, za jízdy na horní a boční straně cargobedny, při parkování odklopitelné na 45 stupňů, 250W zpřevodovaný motor asistující cca do 20 km/h - 24V systém, tak ho můžete mít za 30 000 pondělkem počínaje... s tím, že panely jsou úplně nové, stály mi kolem 4000 a namontování byla spousta práce, takže to prodávám v podstatě za cenu toho cargokola a nových panelů a MPPT+LiFePO4 baterie+motor je k tomu jako bonus)
s tím, že přívěsné vozíky budou směrem na východ zastíněné, si mi docela pobavil, já o tom takhle škodolibě myslím zatím ani nepřemýšlel :-) máme povoleno jet v čase 7-21 hodin (protože východ slunce v různých místech se blbě přepočítává, tak to stanovili takhle, aby zbrzdili raní ptáče Bernarda Caquila :-)
ano, bastly převážející solární elektrárnu mě taky přijdou dost nesmyslné, ale Sun Trip sdružuje několik okruhů cestovatelů s hodně odlišnými filosofiemi a do toho se motají ještě sportovci. Váha externích panelů je ale handicam ve stoupání... je tam tradeoff mezi "jet pomaleji, ale kontinuálně" vs "půl dne nabíjet a pak si chvíli užít čtyřicítku".
Hliník v mé konstrukci není skoro vůbec, resp. pouze v konstrukci aerodynamických krytů, cargobedny a stříšky.
Ad SunTrip: největší optimista si na to vyhradil 40 dnů - je to 12000 km. Já bych rád vyhrál, samozřejmě, ale ať počítám jak počítám, nemohu očekávat víc, jak 250 km za den (průměr - některé dny méně, jiné více). To je 48 dnů. To by znamenalo v podstatě dorazit do Kantonu cca někdy kolem 8.srpna (kdyby fakt vše šlo podle plánu).
Přes Doněck a Luhansk samozřejmě jet nesmíme. Plánuju jet přes Charkov, Kursk a Saratov. Plánování řeším zde:
[ Závod solárních kol The Sun Trip 2015 (7900 km) a nově The Sun Trip 2018 (12 000 km?) ] rád ti tam dám práva, jestli ještě nemáš.
Dva pasy myslím nepotřebuju: hraniční přechod mezi Ukrajnou a Ruskem je otevřený, jako občan EU přejedu hranici bezvízově a pokud by všech asi 40 účastníků SunTripu s ruskými vízy v pase nepustili na Ukrajinu, udělají si dobrý trapas. Kazachstán je pro ČR bezvízový a bezproblémový a čínské vízum už mám mám v pase díky pořadatelům exkluzivně tříměsíční (normálně neshnatelné). Jediná mírně problematická situace je mezi Ukrajinou a Ruskem, kde k eskalaci vztahů a např. zavření hranic může dojít každým dnem (už léta...), ale takhle napjatých bude všech 40 účastníků závodu.
Co se odzkoušení týče, tak ve čtvrtek na tom plánuju jet 200 km v kuse. Předtím to poprvé osadíme dnes odpoledne, jako že současně finální solární střechou připojenou k baterce a tak. Takže fotky budou.