• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ANDY_WARHOL: sorry chlape,nenandal. Jako obdivuju,ze se do toho pustil a fandim mu fandim.
    Dokonce mu preju aby vyhral a vsiml si ho nejaky ten cinsky baron a sponzoroval jeho genialni plany na solarni leteckou dopravu...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: jak podle tebe mel v cr otestovat takovyhle stoupani - no, jasne, takovy stoupani v CR asi neni. Ale s ohledem na to, ze poradne neotestoval _NIC_, ani jizdu po rovine a do mirnych kopcu, kterejch tady mame vic nez dost, tak nevim, nevim 8)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Já ho vůbec nekritizuju, naopak mu fandím. Ale pěkný stoupání má i kolem své domoviny. Testovat kolo na závodě je bohužel pro něj diskvalifikující zkušenost, která byla podle mě zbytečná. Času bylo dost.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ANDY_WARHOL: lepsi pred nez na zacatku. Ale chapu, ze mu to sice zdejsi populace z velke casti navrhla a nekdo dalsi vyrobil, ale na testovani uz se nikdo nenasel... Jinac i u nas se najdou slusny krpaly, hoblovat to chvili dokolecka dokola by se dalo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SHINIGAMI: lepsi na zacatku nez na konci
    a jak podle tebe mel v cr otestovat takovyhle stoupani ? a nebo podle tebe mel jeste predtim si dat alpy jen tak pro cvik ?

    fakt mam pocit ze tu rejpete jen abyste rejpali. jo tak ho nemate radi. ale nandal vam to, v tom bude ten problem
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ANDY_WARHOL: takze si ze zacatku zavodu dela testovaci trasu? joo, to dava smysl:D.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: viz muj predchozi post, chce otestovat jestli jeho kolo zvladne stoupani tohoto typu, protoze v cine na to bude uz pozde a zrejme to nebyl schopen otestovat v cr, protoze jaksi takovyhel kopecky tu nemame
    RSZ
    RSZ --- ---
    REDGUY: to ti jako odpověď nestačí tohle [ ANDY_WARHOL @ Solarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars, ] co jsem to tu sledoval, tak na testování měl minimum času. Za výběr téhle cesty si imho žádný výsměch nezaslouží a přijde mi že úplně nesmyslně reješ do blbostí..
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: resit prumernou rychlost Vsak to taky neresim. To co jsem psal o nedosazane ocekavane prumerne rychlosti neni na zaklade dneska, ale predchozich vysledku a testu.

    Nicmene, resit proc proboha si vybral tuhle cestu asi na miste je 8)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    na twitru pise, ze si tu trasu vybral schvalne aby na zacatku otestoval, jestli mu to kolo vyjede do toho stoupani, protoze az pojede nekde v cine pres 4k metru, tak uz bude na nejaky testovani pozde. coz me teda smysl dava. lepsi si to overit nekde v evrope nez bude pozde...

    REDGUY: tak prekonal kotu 2400metru, ja tam ty profily neznam. nicmene sem argumentoval proti tomu, ze by se to zvladlo na obycejnem kole lip. tak za sebe rikam, ze na obycejnem kole bych tam nevyjel a neujel tak velkou vzdalenost. nebo ty by s i toho montblancu na ten furkapass na normalnim kole vyjel ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: dobre, pokud ho tak chces brat, je to tvuj problem
    ale jeden argument bych opravdu vypichnul a to resit prumernou rychlost kdyz je tu alpska etapa, vewlke stoupani a nebezpecne sjezdy, ktere proste nedas rychle, aby si se nezabil. to snad chapes, ze to opravdu nema vypovidaci hodnotu. vzdyt jsou teprve na startu a hned alpy...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Jako... jasne, to, ze vsichni ostatni jedou jinudy, neznamena, ze XChaos si vybral blbou cestu. Ale ten obrazek je dost vymluvnej.

    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: Nevim jaky stoupani presne myslis, ale hlavni stoupani, ktery tam vidim, je z Oberwaldu do Gletsche, 6.5km a 532m prevyseni, cili lehce pres 8%. To je neprijemny, ale ani zdaleka ne neco, co by "meli problem vyjet profici na TdF". Nebo myslis nejakej jinej usek?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Počítám průměr ne maximálku, ta se tam dá dostat bez problémů na 90! Ale musíš bejt fakt rozhodnutej i na kvalitním kole. A ne na lehokole s vysokým těžištěm a nechtěnou plachtou...
    Prostě Xchaos zase provedl co je mu vlastní, něco nečekaného, většina z nás by se rozhodla pro jinou cestu, kde to kolo lépe využije. Navíc pár takovejch sjezdů a odprasí si brzdy. Úplně zbytečně.
    Ale souhlas, všichni tu akorát žvaní a on jedinej vyjel a za to za mě palec nahoru.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: to ze nekdo dojede na vlastnim solarnim kole z cr do francie a z francie do ciny, tak to mi prijde jako velkej uspech, i kdyby byl posledni. - hele, asi takhle. Kdyz mi reknes, ze clovek Y ubehl maraton za sest hodin a sice skoncil posledni, ale dal to, tak si reknu hmmm, dobry, respekt. Na druhou stranu, predstav si cloveka X, kterej rok vykrikuje, ze je nelepsi maratonec na svete a ze pristi maraton vyhraje a porazi vsechny ostatni maratonce a ze kdokoliv si o tom dovoli pochybovat je troll. Pak teda prijde ten maraton, dotycnej dorazi na start, a dobehne za sest hodin, v presne stejnym case jako Y. I kdyz podal stejnej vykon jako Y, tak Xovi se vysmeju, protoze nejdriv nafoukane machroval, jak je dobrej a pak se ani zdaleka nepriblizil cilum, ktery si ON SAM nastavil.

    Ja nevim, jak XChaos v SunTripu dopadne. Ale uz ted vim, ze v nekterejch kriteriich, ktery si stanovil a kterejma se hlasite chlubil a "kdo si mysli, ze to nedam, je troll", uz proste selhal: hmotnost kola (nakonec je skoro dvakrat tezsi, nez hlasal ze bude) a velmi pravdepodobne i prumerna rychlost (ne, na 36km/h to fakt nevypada). Tak ted jeste jak to bude s tim "vitezstvim diky technologickymu naskoku" 8)

    tl;dr: ano, kriteria ktera co se vysledku SunTripu tyce aplikuji na XChaose jsou tvrdsi, nez bych aplikoval na nahodneho kolemjdouciho. Ale jsou to kriteria, ktera si stanovil sam XChaos.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: 1, to ze to tam ukazuje 15-17 km aktualni rychlost jeste neznamena, ze to je maximalni rychlost
    2, v serpentynach bych to taky moc nerozjizdel
    3, pokud se podivas na fotku co sem sem daval, tak ja osobne bych takovy kopec nevyslapl ani omylem.

    celkove tvoje argumenty nedavaj moc smysl. takovy stoupani maj problem vyjet i profici na tourdefrance, pokud vim, par jich v minulosti pri takovem vyslapu zarvalo. nedovedu si predstavit, jak by to zvladnul netrenovany clovek.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak otázkou je co je to za výhodu mít kolo poháněné solárem když do kopce jede 3km/h a z kopce 15? Na normálním kole by na tom byl mnohem lépe.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Skoda ze tam nereportujou vic dat, prikon z panelu, stav akumulacu a tak:).
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: ja nevim, ale to ze nekdo dojede na vlastnim solarnim kole z cr do francie a z francie do ciny, tak to mi prijde jako velkej uspech, i kdyby byl posledni.
    osobni antipatie vam proste zatemujou usudek. a to se mi moc nelibi. fakt kvuli tomu, ze nezna fyzikalni zakony a ze si mysli ze vsechno umi nejlip tak se nesnizuje jeho uspech v teto oblasti.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: Nah. Jo, jasne, kdyby nahodnej clovek rekl "postavim solarni kolo a pojedu na SunTrip", tak by uz tohle byl slusnej vykon. Bohuzel, to neni XChaosuv pripad. Cely roky tady hlasa, jakej je genialni kontrukter solarnich letadel, solarnich chodniku a solarnich kol a jak v kazdym tomhle oboru vymyslel neco uplne revolucniho. Jeste pred par mesicema vykrikoval, ze SunTrip vyhraje diky "technologickymu naskoku". Takze vcelku pochopitelne, ted, kdyz z nej konecne vypadlo neco jinyho nez nafoukany recicky, jsou meritka uspechu a failu nekde uplne jinde. A pokud z kopce jede prumernou rychlost 15km/h, tak to zatim moc nevypada...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SHINIGAMI: co by se muselo stat, aby si uznal, ze proste udelal neco, co tady nikdo nebyl schopnej ? ja si treba dovedu predstavit, ze bych dal dohromady to kolo, asi by mi to nedalo az takovou praci, ale abych se vydal na tom kole do ciny, stravil tim mesic nebo vic casu, tak to bych opravdu nedal.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ANDY_WARHOL: podivej, hezkych par let se tu projevuje jako totalni zvanil, ktery si nevaha upravovat realitu jak se mu hodi , jen aby se ze vseho vykecal. Ale jako jo, neco slozil, s vyraznou vypomoci zdejsi populace a dalsich lidi. Mit jen svy ruce a hlavu, asi by to vypadalo kapku jinak.. Toz uvidime, kam az dojede:).

    Jinak osobne bych si trasu plnou serpentin napric horama, kde je vetsi oblacnost a stini to stity, asi nevybral.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SHINIGAMI: jestli to nebude tim, ze borci nahore jedou rovne po primce, kdezto borci dole jedou kliatou cestou, ale to hadam, nicmene to muze udelat pekny rozdily
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    musim rict, ze ac ste se tu do nej navazeli horem dolem, tak ma koule a dotahl to k tomu aby opravdu vyrazil. dokazal zdolat pomerne razatni prevyseni a pochybuju ze to bylo silou svalu, protoze nozicky ma jak spejlicky. takze mu to jeho kolo zatim funguje dobre, vcetne elektricke casti. jasne jede ted po asvaltu, az bude nekde v tramtarii uprostred stepy, tak to bude trochu neco jineho, ale stejne uz to ze dokaze zdolat alpsky prevyseni, to uz je dost slusny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam