JIMIQ: 6-7kW TZ? To mi tedy nejde k tomu co tady píšeš. A jaké má tvá žena požadavky? "Prosím hlavně ne pasivní" "co třeba topit uhlím?" :-D
Před minulými vánoci jsem dokončil návrh změny 2 roky staré stavby na nějaký dnešní standard. Což by nebylo tak zvláštní kdyby ten dům nebyl postaven 6let na zpět! Když jsem majiteli vysvětlil že ten dům se za stejné peníze dal postavit s třetinovými nároky na vytápění, tak málem zešílel. Nejdříve to vypadalo na vraždu architekta :-)
No půlka Prahy to metro dosud nemá a jen tak mít nebude. (Tedy pokud ty části Prahy budeme nazývat městem)
Ve vesnici škola většinou je. Na střední se dojíždí všude, pokud nemáš štěstí a nebo nízké nároky. Co se týče rozvozu potravin, tak je na to ta vesnice o mnoho lépe. Pokud je hromadný dovoz, tak toho tolik nenajezdíš, jen se posouváš vždy o kousek dál. To už je jedno jestli jedeš o jeden blok vedle (který musíš celý objet protože tam nezaparkuš a je tam jednosměrka) a nebo o pár set metrů dál, ale bez kolony.
Bydlím v chatové osadě, což je z tohoto pohledu dost extrémní příklad a stejně když mi někdo něco veze má tu 2 nebo 3 další zastávky (osada o 150chatkách)