• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CUKI: takze miesto FVE s baterkou a baterkaca bude mat kazdy doma elektrolyzer alebo vodikovy pastovac? akym sposobm je taka infrastruktura jednoduchsia, nez napr. nabijacky v stlpoch poulicneho osvetlenia?

    vodik to je sposob akym sa fosilny system snazi nechat si uzivatelov zahackovanych na ich infrastrukture, nadalej chodit na cerpacie stanice a nadalej platit za pohonne hmoty im
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: to je dlouhodobý hate. Budou hatovat všechno co je alternativa ke spalovacímu motoru a má to už reálný nasazení
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: Mě se hlavně líbí na vodíku větší možnost využití FVE. Tedy přímé výroby vodíku on site.

    LINKOS: Tak nevím jestli si tam četl ještě něco dalšího, ale tohle je ještě dobrý :-D
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    LINKOS: tak to není hate na elektromobily ale na baterie. Motor musí být samozřejmě elektrický. Za mě by to v budoucnu mohlo mít zajímavý potenciál.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    WARBABY8: zajímavé, až na bulvární nadpis a klasický hate na elektromobily na auroforu
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    Němci odhalili revoluční řešení pohonu aut, z bateriové elektromobility dělá nesmysl | Autoforum.cz
    https://www.autoforum.cz/...li-revolucni-reseni-pohonu-aut-z-bateriove-elektromobility-dela-nesmysl/
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: Já mám pořád na paměti mírové bombardování
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    SHINIGAMI: tj, podle toho už by se to dalo i vyrábět, má to i laserovou zbraň pohanenou solarem a nemáš něco takového i pro solární stíhačku a solární ponorku? Teď mě napadl solarem poháněný elektrický obušek, ráno zabehnu na patentový úřad
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: jo, já jsem o tom četl před lety, tak jsem předpokládal, že s tím postoupili. Ale možná to zveřejnili, protože to byla slepá ulička :-)
    KEB
    KEB --- ---
    REDGUY: taky jsem si na to vzpomněl :-D

    Tady ty ruský wunderwaffe mě nikdy nepřestanou bavit. Akorát nechápu, jak je možné že už dávno nemluví celý svět rusky.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Ale teda btw, jestli narazis na https://www.youtube.com/watch?v=dKwOdxpp0yU , tak to bych asi trochu rozporoval to "rusove maji prototyp". Jinak [citation needed]
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Ukradeno z FB:)

    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Jo, jasne. Solarni energie jako treba zdroj energie pro klimu v tabore dava smysl. V tom pripade dva neurony nebyly na tebe a omlouvam se za to.

    Me proste serou greentardi, ktery cpou solarni a jiny technologie nekam, kam se proste nepatri a kde nemuzou fungovat. Tim celej obor diskreditujou a skodej mu uplne stejne, jako podobni idioti na opacny strane spektra pro ktery jsou obnovitelny zdroje sprosty slovo.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: v tom dalším příspěvků ode mě jsi asi zjistil jak jsem to myslel. Já to taky nemyslím jak to podává XCHAOS, ale připomínky o dvou neuronech si laskavě opusť.
    Jinak Rusové mají prototyp automatického protitankoveho kanónu poháněného solárními panely. Ten funguje tak, že ho schodí tuším padákem a pak vyhledává nepřátelské obrněnce a ostreluje je. Taky to asi není úplná blbost a nějaké využítí to pro ně asi má. Jako uderna síla pohybující se velkou rychlostí terénem asi ne, ale jako past na tanky asi dobrý
    KEB
    KEB --- ---
    Dotaz asi na šéfika, ten tyhle věci sleduje. Netuší někdo jestli se někam pohnula ta technologie solární pece, co pomocí tepla na nějakém katalyzátoru dělala z vlhkosti a CO2 tekuté palivo?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Ale whatever. O nejakym mirovym, klidovym pouziti solarniho tanku si klidne fantazirujte. Sice to nepochybne ma spoustu dalsich problemu, ale aspon nejsou na prvni pohled patrny kazdymu, kdo ma vic jak dva neurony. Ale ten blabol o tom, jak tank po prulomu nekde nenapadne zaparkuje a tejden se bude dobijet, to je proste xchaos-level pitomost naprosto zjevne.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LINKOS: jakože na odlehlé základně má smysl solární elektrárna místo dovozu paliva pro agregáty, ne solární tank.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: tak na odlehlé základně to skutečně může být benefit, pokud si okupační/ mírové vojsko co má situaci tak nějak pod kontrolou a nečelíš denně minimetné palbě. Jako energie pro úderné jednotky co potřebují být mobilní to je blbost, potřebuješ palivo co se dá snadno a efektivně dodat. Možná kdyby měli baterky dostatečnou hustotu energie a byly modulární, tak to by asi dávalo smysl, jinak asi budou vojska nadále odkázána na palivo, sic to může být třeba bionafta či tak něco.
    Jinak ten wehrmacht byl odsouzen k zahube v okamžiku kdy se změnila válka z blesková na opotrebovavací. Jasně vzdálenosti jsou problém, ale pokud vaše kapacita průmyslu je výrazně menší, než vašich nepřátel a vy je nedobudete dost rychle, tak ste prostě v háji.

    Zajímavé na tom taky je, že Američani chtěli z dohod o snižování emisí armádu vyčlenit a vůbec ji nepočítat, kdyby jejich armáda byla samostatný stát, tak by byla asi 13. na světě v emisích. Těžba bitcoinu už spotřebuje více než celé USA. To je taky k zamyšlení, kam peníze necpat
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ale akorát si na tebe netroufá... protože koneckonců, je tam i ten tank, že jo! - jo. Vybitej tank, kterej ceka, az se mu nabije baterka z obrovskejc, napadnejch a zranitelnejch solarnich panelu, ktery siroko daleko oznamujou "Heeeej, jsem vybitej a odpocivam!!! Prosim, dejte mi ted chvili pokoj, muj vizonarskej vynalezce si to tak preje!!!" 8))) A pokud zrovna nesviti slunicko, tak bude cekat hodne dlouho. To je opravdu velmi, velmi odstrasujici 8)))

    důležitá je ta schopnost přestěhovat někam mobilní zdroj energie. - to nepochybne. Ale ten zdroj energie musi bejt prakticky pouzitelnej a nesmi te brutalne takticky omezovat. Jako ve smyslu "nesmis tejden cekat, nez se dobijes, i pokud mas kliku a sviti slunicko".

    na dlouhý zásobovací linie dojeli třeba Němci na východní frontě [...] Jenže palivo do tanků nezrekvíruješ všude, zatímco takové koně se mohly v pohodě napást - fun fact: Wehrmacht kone pouzival velmi, velmi intezivne. A presto jim to nakonec bylo prd platny. Dost spatne zvolenej priklad 8)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: drony musíš něčím sundat. Kdyby si tak měl svoje vlastní elektrické drony z čeho dobíjet... oh wait...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB: samozřejmě. Amíci v Afghanistánu zjistili, že úplně největší nároky na jejich logistiku má to, že v polních táborech jim běžej klimatizace - na dieselagregáty, do kterejch pořád někdo musí vozit to palivo, konvoje jsou samozřejmě relativně snadno a levně zranitelný, apod. Takže když dáš na stany solární panely, který utáhnou klimošky, tak sebereš nepříteli asi milion šancí zaútočit na zásobovací konvoje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam