THERIDANE: Ale prosim tebe při 128kW u systému 3x400VAc proud vychází 320A ? Nezapomněl si ve vzorečku na něco? Tak samozřejmě jsem počítal kabely chlazené vzduchem a tabulky na ně jsou stejné a je jedno jestli jde o byt, dům, fabriku nebo nabíječku. Ale bagatelizovat 320A jako "domovní" instalaci? Já osobně žádný rodinný dům s přívodem 3x320A neznám, ale ty to asi děláš běžně.
Jo vodou chlazenej kabel je super věc. Pokud budeme počítat, že použiješ třeba 16ku kabel, tak při délce 5 metrů v něm budou ztráty 1kW což je hrozně ekologický a to nepočítám vodní hospodářství na chlazení. Ale tak to už prostě vidět neni.
LINKOS: tak mě vadí, že se to prosazuje násilím. Kdyby se tomu nechal volnej průběh neřeknu ani slovo. Určitě jsou lidi, kteří elektroauto využijou a je to pro ně super řešení. Já sám využívám akumulátorovou sekačku a jiné nářadí a je to bomba. Ale pokud to jde befelem, že na to všichni musí do 20ti let přejít je to prostě špatně. Pořád je tu řada nezodpovězených a nedořešených technických otázek a bez těch se to prostě masově rozšířit nemůže.
DZODZO: neboj on se postará, ale hádej kdo to všechno zaplatí. ;-)