WARBABY8: Mně se zdá, že jsme ve všech bodech ve shodě:
1. Proto netrvám na dotaci a radši si připlatím za svobodu s tím dělat, co chci.
2. Proto nechci žádné smlouvy s energetickými společnostmi (příliš volně jsem to dohromady označil termínem "distribuce")
3. Proto tady sháním realizační firmu, u které bude jistota, že mi tyhle tradeoffy na rovinu vysvětlí dopředu a ne, že se toho dopátrám až ze zúčtování odběrů.
4. Proto nechci ostrovní systém, ale taky si chci při výpadku sítě alespoň rozsvítit ze svého.
5. Proto nechci nikam posílat přetoky - když o to distributor nestojí a já taky ne, tak není co řešit. Jenom mě mate, že to je součástí většiny nabídek vzorových projektů, resp. nabízejí se buď úplně ostrovní systémy a nebo plně připojené systémy. Model "odebírám, když potřebuju, zpátky nic neposílám" jsem moc neviděl a i když jo, tak je stejně součástí projektu výměna elektroměru, což mi připadá podezřelé, protože by to teoreticky nemělo být potřeba (a u mně je to kvůli staré elektroinstalaci a sousedovi nezanedbatelný problém).
Takže já se chci vlastně ve všech bodech zařídit podle toho, co píšeš, ale to tam, kde jsem se byl podívat, by chtěli asi taky, kdyby to s nima někdo probíral v těchhle detailech, takže to vůbec samozřejmý není, jak naznačuješ. Jinak já jsem rád, že někdo odepisuje a urazit mě není lehký.