Ahoj, hledame vhodny reseni FVE na strechu rodinnyho domu, Praha-zapad. Dum je krabice - plocha (rovna) strecha cca 8x7.5m, 60m2, bez zastineni.
Elektrinu mame od CEZu, jistic 3x25A, rozvody asi tri roky po kompletni rekonstrukci. Rocni spotreba cca 6MWh, plyn nemame, topime tepelnym cerpadlem IVT vzduch-voda (topeni i ohrev vody), 9 kW.
Poptal jsem zatim reseni u vicemene nahodnych firem (tech, co sidli pobliz), pak jsem si procital vsechno mozny vcetne zdejsi diskuze, napriklad "Victron vs zbytek" a vlakno obsahujici
WARBABY8, ale porad z toho nejsem nejmoudrejsi.
Prikladam tabulku ctyr konkretnich nabidek, co uz jsem dostal, podivat se tu zatim byl jen pan z Maliny - uz vim, ze Malinu ne, alespon dle recenzi :) Ale kazdopadne to alespon na strese meril, proto se mu tam asi veslo mene panelu nez nabidkam ciste na dalku (mame na strese starej nepouzivanej komin, ale ten muzeme pripadne zbourat nebo snizit, umoznilo-li by to umistit vic panelu).
Konkretni dotaz nevim jak polozit, aby to nebylo obecny "poradte nejlepsi reseni co se tyce navratnosti a spolehlivosti" :)
Jsou napriklad ty nabidky plus minus v pohode? Uvitam i pripadny doporuceni na konkretni vyrobce panelu, stridacu a podobne, i na realizacni firmy - zda se totiz, ze se prilis v nabidce nelisi.
Predem dekuju za vsechny nazory.