• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    CUKI
    CUKI --- ---
    STETKINS: A prodává se to už tady někde? Já to stejně tedy budu potřebovat až se vrátím na jaře. A nemám problém to vzít po cestě ve Špáňu, pokud to bude levnější. Ale parametry se mi líbí, teď ještě jaká je vlastní spotřeba? S panely i bez?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    WARBABY8: no zrovna tento ventilator zere uplne minimum, som si to meral, to je par wattov :) taky ten primotop to uz je horsie, tam ked to zapnem na druhy stupen tak uz to zere 1,5kW :)
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    WARBABY8: jojo, známej řešil přehřívání goodwee střídače tak, že k němu přivedl trubku ze sklepa a dal tam ventilátor aby na něj foukal studený vzchuch a je hrozně spokojenej. Některý zákazníci jsou fakt nenáročný :-D
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    DZODZO: vyrábět elektřinu, kterou spotřebuji na chlazení zařízení, které ji vyrábí. Bezchybné... ;-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    WARBABY8: jake diry?

    STETKINS
    STETKINS --- ---
    ELIJEN: ano, železo je Deye, s mírnou úpravou. Firmware a cloudové řešení je španělské. Není to teda úplně rebrand, kde se jenom přelepí samolepkou logo :-D
    Od února bude v Čechách sklad a servis vybavený náhradními díly (Asi v Jablonci)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI:
    STETKINS:

    To je zase jen nejakej re-brand Deye, ne?
    CUKI
    CUKI --- ---
    STETKINS: to vypadá dobře kouknu na to
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    CUKI: má to teda aktivní chlazení, resp. poměrně velký pasivní chladič, ale pro jistotu tam je i ventilátor, jak často spíná ale nevím:

    STETKINS
    STETKINS --- ---
    CUKI: prodává:

    CUKI
    CUKI --- ---
    STETKINS: Stačila by ta krabička uvnitř. To se neprodává samostatně?
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    CUKI: Co tohle?

    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    XCIDER: tak to je v pořádku, a nezapomeň zamazat díry a doufat, že ti co ti ho instalovali si neudělali fotodokumentaci ;-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: Nepotřebuju 4 stringy, jen to mám takto na střeše a jak je zapojím dál je na mě. Pravděpodobně z nich udělám 2.
    Tak vypnout to nedává smysl. Ale co je to ten úspornej režim?

    Všechny střídače s baterií, které umožňují hybrid, umožňují i SUB ne? To, že nevyužiju nějakou další funkci mě nesere. Ale vadí mi ta šílená spotřeba. Ono to nic nedělá, ale vezme si to klidně i 100-200W.
    Zatímco ten na 1f jede alespoň na těch cca 50W.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    WARBABY8: je mi to jedno co pisou v manualu :) dam tam ventilator a kdybych stridac reklamoval, tak ho dam pryc :)
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    XCIDER: tak jukni do manuálu k solaxu, kolik volného místa má být na každou stranu střídače...

    CUKI: já myslel all-in-one ve stylu, že to má být v jedné krabici. Jinak ty střídače mají úspornej režim, nebo ho prostě vypneš, ale 1f na 4 stringy opravdu nenajdeš nebo o něm nevím. Navíc čistě ostrovní provoz také není úplně to o co se výrobci perou.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    WARBABY8: ventilator se vubec nemusi stridace dotykat, staci kdyz bude par cm pod spodnim okrajem a bude urychlovat konvenci vzduchu
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: Tak ten solax 3f je přeci taky pasivní. A když jde udělat komplet 3f verzi, proč by nemohla být 1f? Jako z větší chladič bych si klidně připlatil.
    Pořád se nemohu rozhodnout jakou cestou jít. Hledám něco na 200V (ideálně 400V)+. Mám 4x string pracovní 124V 12,9A (nakrátko 13,8A, naprázdno za nízkých teplot až 140V). Tedy logicky z toho udělám 2 stringy 26A 248V pracovní. Provozovat to chci jako SBU, nic do sítě.
    1) předělat stávající 3x16A na 1x25A a provozovat 1f A tam mi dává zatím největší smysl nějaký Axpert klon, MUST,... Ideálně nějakej VN 5-5,5kW co tahá ze solárů 27A (některé jen 18A což už považuju za zbytečně málo). Předělání znamená vyměnit hlavní jistič a minimálně hlavní fíčko na 1f a sporák zapojen na 2f přepojit jednu fázi na druhou nulu, protože je to vedené 2,5mm2
    2) provozovat to na 3f, ale nenašel jsem nic vhodného co by v zimě nežralo jako.... Na druhou stranu je možné na to získat 10let záruku, což se také hodí. Vlastně obecně mi jde o co nejefektivnější provoz v zimních měsících, tedy něco s minimálním vlastním odběrem.
    Téct tam něco bude tak jako tak.
    3) provozovat to 3f ale tracker zvlášť a 3 střídače. Teoreticky by mohl většinu času běžet jen jeden. Ale zase by to stálo majlant a rentabilita by byla v nedohlednu.

    Výhodou 2) a 3) je i menší zásah do rozvaděče. U 3) krom největší efektivity a největší spolehlivost...

    A právě u toho axperta mě zaráží že ty větráky jedou furt i bez zátěže a nechápu proč.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    XCIDER: ono právě s vysokou okolní teplotou to naplno nepojede. Navíc jakýkoli ventilátor dodatečně přidělaný je brán jako porušení záručních podmínek a můžou ti odmítnout reklamaci.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: all in one jako čistě pasivní záležitost je víceméně nesmysl. To by muselo bejt opravdu řešení přímo od výrobce a ekonomicky by to nedávalo smysl. Já spíš narážel na tvé požadavky, které tu postuješ. Cost často postrádají smysl, takže to nikdo do sériové výroby zavádět nebude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam