CERMI_FOX: Od konce, já jich měl u sebe asi 6 pokud si teď dobře vzpomínám. A všechny bych vyřadil s výběru už po prvotní komunikaci pro hrubé neznalosti a mlžení.
Ano právě, že furt něco (většinou pořád to samé) jede a to by bylo vhodné aby obsluhoval jeden menší měnič
Ty údaje spotřeby jsou když nejede FV, jen "čeká" iddle je teoretiky stav kdy jen čeká a stand by je v pohotovosti vypnut. Jenže to je teorie. Praxe je taková, že vždy něco jede. Pár watíků, ale jede a on k tomu v tomto režimu malé zátěže přistupuje s děsivou spotřebou a neúčinností. Tak to prostě je. Některé instalace lidé provozují tak že je na zimu vypínají. Ano už i s tím jsem se setkal.
Jo to TČ se nevyplatí odpínat, to jsem psal už prve. V zimě bych ho přepnul klidně trvale na síť. Ono mu nedělá dobře ani jen jen na NT. V zimě budeš rád když ti pojede na FV zbytek domácnosti a v tom nejhorším období když ti panely utáhnou samotný provoz měniče.
Co se týče sporáků, tak ty lepší umí výpadky normálně překlenout. Ale ten tvůj když nemůže ani být zapojen jen na jednu fázi to asi umět nebude. Nejde o to, že by se ti to uvařilo až budeš v práci, ale třeba jen zapneš konvici, kávovar,...a spotřeba vyskočí. Navíc třeba když vaříš, tak určitě není potřeba topit.
Jo je to vždy něco za něco. Aby jsi to využívat co nejlépe je potřeba se trochu přizpůsobit. To není že ti něco nutím, jak tu někdo psal, pouze popisuji co jak funguje.