• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    ELIJEN: jistič se dimenzuje podle vedení, které má chránit, nikoli dle spotřebiče.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: Podle me to bude zcela pragmaticky duvod. Nechteji, aby jim lide vraceli indukce s tim, ze jim to vyhazuje pojistky. Bezne se pouziva 5x2,5 s jistenim 16A. Mozna to ma i jiny technicky duvod, ktery neznam. Kazdopadne budes varit na tretinovem az polovicnim vykonu, kdyz si to zapojis na 1f.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VITI: WTF?
    To je dvojplotýnka, tu na 3f asi nepřipojíš. Ještě by k tomu mohla být 3f nabíječka na mobil :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    VITI: Pokud to zapojíš tak, jak popisuji, tak by tam ten "SW" musel hlídat fázový posun, což mě nenapadá jediný důvod proč by takovou f-cí měl oplývat. Ale třeba mi to nějaký zdejší odborník vysvětlí.
    Mě ta moje mrcha při zapnutí ani nepozdraví, natož aby mi předčítala Dona Quijota v originále.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VITI: Tak ho nadhoď ať mluvíme o stejné desce.
    VITI
    VITI --- ---
    CUKI: jj presne tak, mrkni do manualu, da se tam nastavim max prikon.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VITI: Software? Jo, když se dovaří jídlo přijde ti SMS la comida está en la mesa namísto žrádlo je na stole :-D
    VITI
    VITI --- ---
    CUKI: vyrobek je stejny, jen software jinak nastaveny.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: V manuálu to píšou v celku jasně, ale i kdyby nepsali je to fuk. Tak jak jsem navrhoval to zapojit to bude mít zapojeno u spotřebiče úplně stejně jako to má dosud. Ale bude to zapojeno paralelně v rozvaděči, což je velice užitečné protože to můžeš libovolně přehazovat mezi 3f distribucí a 1f FV. Ty okruhy nejsou nijak propojené je tomu vcelku fuk jestli to jedeš s fázovým posunem a nebo bez něj
    MMORT7: viz dtto.

VITI: To si jako myslíš, že tam se prodává jinej výrobek? :-) Ano máš to omezeno, protože to máš jinak zapojeno. Těch možností jak to zapojit je hned několik. Ve Špánu a tuším ve francii je jediný rozdíl, že jedou na TT.

CERMI_FOX: Ve spotřebiči nikde žádný větší proud nepoteče, nemá jak. Svorkovnici ve spotřebiči budeš mít zapojenou stejně jako dosud, jinak by jsi nemohl přepojovat automaticky mezi 1F FV a 3F distribuce. Takže o průřez přívodního kabelu tě nemusí zajímat. Pravděpodobně tam bude něco jako H05VV - F 5G2,5
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    CUKI: desce to neni jedno, kazda soucastka ma svuj rating, maximalni proud a napeti, ktere zvladne. Takze treba
    svorkovnice bude na 16A. A tvuj 6mm drat se do ni ani nevleze.
    VITI
    VITI --- ---
    CUKI: 1F indukce se delaji treba ve Spanelsku atd, kde je bezny domaci rozvod 1F s 50-63A jisticem. Zdejsi desky si pri 1F zapojeni vykon snizi. Predpokladam, ze na 16A, ale to jen tak odhaduju ;-) jelikoz u electroluxu co mame doma je 1F vykon omezovan nejak na 3500W, full speed jde jen s 2F.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    CUKI: Tak to musí byt klienti rádi, že tam mají správně dráty ve zdi, ale moudrý Cuki jim to zapojil jen na jednu fázi a díky tomu jim booster jede jen na jedné plotně a ještě na 80% možného maxima :-).

Znáš i další fyzikální zákony, nebo jen Ohmův?

Jak dostaneš cca 7kW po jedné fázi nám vysvětlíš? Podotknu že klasika je dům propojený s rezervací výkonu 3x25A (pokud teda víš co to znamená)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: tady mas problem s latkou zs zrejme ty. tedy konktretne se ctenim manualu...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL:
    MMORT7:
    ELIJEN:

Nejsem si úplně jist jestli je to nutné komentovat. Ale mám pocit, že třeba takový Ohmův zákon už se učí dneska i na základce.
    Té desce je to fakt šumák. Když dělám instalace kuchyní automaticky zapojuji krabici za deskou na 5x6CYKY. Díky tomu si mohu dovolit to zapojit v budoucnu jak chci a můžu si dovolit se rozhodovat jestli pojedu na 3F nebo 1F už v rozvaděči a je možné to přepínat dle libosti. Pokud máte problém s látkou ZŠ, možná bude dobré když si to nakreslíte. Třeba to pochopíte. A nebo oslovte svého elektrikáře, on vám to jistě vysvětlí.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MMORT7: taky mě to napadlo....
    A nejen indukci
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    ANDY_WARHOL: Teď si vem, že jsou možná fakt lidi, kterým Cuki zapojoval indukci.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Samozřejmě je to naopak než píše cuky a víme to všichni, ale jemu se ta informace nehodí do krámu tak tu bude mlžit a hádat se dokud to všechny nepřestane bavit.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: Podle me to naopak dela vetsina, ne-li vsechny domaci varne desky. Pocita se s tim, ze lidi maj elektroinstalaci 5x2,5 mm a nechtej valit 30-60A na jedne fazi.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    CUKI: Ne. Většina (v podstatě téměř 100%) indukčních desek se 60 cm při zapojení na jednu fázi jede na nižší vykon (zejména v režimu Boost, třeba umožní Boost jen na jednu plotýnku).
    CUKI
    CUKI --- ---
    CERMI_FOX: Jasný já to pochopil. Je to hodně nezvyklé, ale věřím ti. Drtivá většina umí jet na 1f bez omezení výkonu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam