CUKI: nevím, tvoje postupy mi přijdou jako docela recept na nějakou katastrofu, když to čtu mezi řádky, ale základní situaci objektu asi chápu.
Invertory Deye mají od začátku vstup na dva chainy, ale to asi není tvoje situace. Já jsem u jižného chainu uvažoval umístění na jižní fasádu tak, že vlastně v léta v poledne tam dopadá stín, ale když jsem teď v zimě vyhodnocoval, jak dlouho dopadá slunce na různá místa, tak většinou je to stejně tak hodina za den a je otázka, jak by k téhle soběstačnosti vlastně ta investice přispěla.
Při troše bastlení samozřejmě jde na vstup spínače připojit cokoliv, třeba i nějakej sensor na proud, v úplně nejhloupějším uspořádání přece tohle řeší pojistka: normálně si oba chainy připojíš přes jističe, které dohromady ještě ten invertor snese, no a na léto to vypneš ručně, ale když by nečekaně zasvítilo, tak jeden z chainů vypadne (možná ten silnější, kterej tam chceš naopak nechat připojenej, no ale tohle je jen pojistka pro případ, že to zapomeneš odpojit).
Vlastně už to chápu: to co potřebuješ je něco jako jistič, kterej se ale po nějakým daným timeoutu, kdy je šance, že proud už tam nebude, znovu sám nahodí :-)