JIMIQ: Dělá se i 2kW ale prostě ty ceny jsou nesmysl. Od těch cca 6kW to už prostě dolů nejde.
STETKINS: Jo to chápu, ale mě by na tom sralo, že to prostě je dost drahé na servis. Bojler za mě třeba jedině o Dražic. VZT-rekuperaci umí dobře víc firem a TČ zase Daikin, Mitsubishi, Panasonic, LG,..
Dohromady o nějakej kompromis se snaží dlouhodobě asi jen NIBE, ale ani v jednom oboru nevyniká.
Pořídit něco takového "kompaktního" je sice z pohledu návrhu velké zjednodušení, ale v průběhu let cesta do pekla.
Už je to pár let co jsem třeba řešil nějakou změnu v jednom domě, kde byla FVE, která měla vlastní jednotku na dohřev bojleru (2 patrony), a přebytek šel přímo do sítě. Takovej divnej mišmaš. Dávalo to asi smysl před pět lety v době realizace, kdy baterie byli drahé, ale ve chvíli kdy jsem tam byl to byl "kompakt" který se nedal dál rozdělit a nebo doplnit. Odešla nějaká blbost na bojleru, navíc už byl trochu chycený korozí, ne moc, ještě by třeba 5 let vydržel, ale vůbec se do toho nevyplatilo investovat další prachy.
Tyhle kompakty se podle mě budou dát smysluplně použít až to bude mít nějaký standard a budou se ty části moci měnit zvlášť.