STARE_CASY: No jméno říká mi jen spisovatel a nic jsem od něj nikdy nečetl, ale jinak jsem četl tak dá se říct komplet Tolkiena, Denikena než mě začal srát a pak pár drobností, jinak nečtu. Mě to prostě nebaví. :/
Z psaného textu ty informace se mi vztřebávají hodně pomalu, a obvzláště, když je člověk dyslektik takže čtu pomalu.
BROUKOID: Byl bych rád když by to někdo zde potvrdil že je to skutečně nějaké scifi.
Wikipedie bohužel není 100% relevantní i když i tu navštěvuji, ale pak ověřuji ještě jinde třeba různých astronomických amatérských spolků, dáli se to tak říct. Zkrátka snažím se najít co nejvíce možných relevantních i nerelevatních prvků porovnat srovna a seřadit možný výsledek či výsledky.
Na Wiki mě jinak štve že jsou jiné nebo velice zkrácené informace v češtině apak jiné v angličtině a pak i ještě občas u některých věcí jinak v jiném jazyce. Očekával bych pro všechny jazyky nějakou konzistenci.
Proč je blbost že by lidé či jejich předchůdci nemohli být na marsu dříve než na zemi? Když se spekuluje o tom že Mars asi měl hustčí atmosféru dříve než má dnes? Ty jeho dvě oběžnice co jej obýhají také pravděbodobně nejsou jeho.
Stejně tak se pořádně neví ani o těch Jupiterových Řecích a Trojanech co svýrají 120°uhel kde se vzali.
A proč by se do toho prstence nevešla nějaká malá planetka?
Ale tak či tak já jsem to psal, a nějak na tom co jsem napsal samozřejmě netvrvám, ale ani to ještě úplně nezavrhuji. Hystorie už dostatečně často ukázala kolikrát se člověk spletl a co bylo dříve považováno za nesmysl bereme dnes běžně. A je toho ještě hodně moc co nevíme a s čím si nevíme pořádně rady.