REDGUY: myslel jsem, že napadáš teorii se statickým výbojem. (vzhledem k bouřkovému počasí v tom místě a čase se k ní přiklání víc lidí, co jsem tak koukal)
jinak ano, skutečně zde cituji kritiku vůči static fire s payloadem na špici: zavedli to, aby ušetřili den předstartovních příprav, jenže skutečně nějak nedomysleli, proč se to vlastně dělá (aby se zaručila bezpečnost toho nákladu, logicky). tuhle kritiku ovšem nemám z vlastní hlavy, pouze jí cituju.
vůbec, až na naprosté vyjímky - strašně často, když někde kritizuju něco, tak _cituji_ to, že někdo kritizoval tohle něco. nejen v tomhle klubu (a SpaceX obecně spíš fandím, než abych je kritizoval - ale to je právě dost dobrý důvod pečlivě hlídat, aby na netu rezonovala rozumná kritika a donesla se k nim).
v řadě případů tedy ty si myslíš "xChaos něco vymyslel, protože si myslí, že je chytrý" zatímco skutečný stav je "xChaos si někde přečetl, že někdo přišel s nějakým nápadem a přijde mu to zajímavé, tak to sdílí". jako nevím, jestli znáš teorii Terryho Pratchetta o částicích inspirace, které volně poletují a občas někoho zasáhnou :) ale jako v podstatě jo, nemyslím, že mám víc nápadů - ale myslím si, že se víc zajímám o to, jaké nápady dostávají jiní.