DARKMOOR: Já právě co takhle při těch zprávách slyšel, tak že i podle nějak barvy odhadují jestli planeta má i atmosféru a z jakého asi složení. Což by i teoreticky bylo možné při nějaké extra citlivosti senzorů na barvy i podle typu hvězdy a odrazu a vzdálenosti. I když s naší pravěkou technikou se mi tomu dost těžce věří, ale nebráním se je to hezké přemýšlení. :)
O naší zemi koluje taky že byla dříve prý zelená na základě těch ložisek co máme různě pod povrchem planety a co je tak trochu tikající bomba co by nás mohla zahubit.
Což když to člověk tak pak celkově sesumíruje tak si říká že sídlí na tikající bombě. (Yelowstone + ještě něco někde v asii, pak ta ložiska metanu, zbloudilý balvany, které nemáme ještě ani zmapované, takže taková ta překvápka typu Apofis atd) No a ještě tu máme ono pohybující se magnetické jádro země které je dle výpočtů na počátku přepolování planety. A podle těch výpočtů se to děje docela pravidelně tuším že jsem četl či i slyšel něco o 50/55-75 tisíci lety nebo tak nějak.
Fak ale jsem hodně zvědavý na tu poslední družici, která se právě má zaměřit na ty blízké hvězdy. Říkám si že z toho by něco už mohlo být.