KAERO: Ano, a tomu bych se rád vyhnul, to už je opravdu moc odborné a mimo mé znalosti, i když něco málo bych jako dokázal zapracovat, ale bylo by to šíleně moc práce a nevyplatilo by se mi to.
Hliník se v letectví hlavně kvůli lekhosti a v kosmonautice stále hraje roli každý gram, který se pak ve výsledku projektu hodně nasčítá. Někde jsem asi od konstruktérů z NASA četl či v dokumentu slyšel, že ušetřený gram na začátku pak může dělat rozdíl i několikaset kilogramů na konci, což je významná role při plánování, a šetření celkových nákladů. Jak na hmotnosti tak pak i spotřebě paliva. Takže pak je to jak píšeš i o té ceně.
Někde jsem kdysi měl i vzorce váhy a potřeba paliva respektive tahy různých typů známých motorů. Takže pohonný systém by v té hře tak nějak zhruba na bázi těhle vzorců, ale samo zjednodušených fungoval a od toho bych se i odpíchával při vymýšlení rychlosti Sci-fi motorů.
Ale třeba tu konstrukci bych omezil na třeba že bude potřeba železo, hliník a titan (sloučeniny), podle typu konstrukce. Stejně tak jako třeba s tím vzduchem. Kdy v easy či normál by byl jen kyslík a v pokročilé pak i Dusík a Argon v poměru aby měla posádka vzduch. Případně ještě variace jako třeba že by si neměl dostatek nějakého prvku tak že by si použil příměs plácnu třeba Helia apod.