KAERO:
OMNIHASH: to nic nemění na tom, že umístění těch akceleračních kolejí v délce 3000 km ve výšce 80 km nad zemí je technicky nemožné, ať zvolíš v podstatě jakýkoliv postup (pilíře, vzducholodi, cokoliv). Jedinou výhodu oproti kosmickému výtahu to má to, že ten, ačkoliv by musel být vyroben z unobtainia s min. srovnatlenými parametry, tak ho navíc ještě zlikviduje kosmické smetí na nízké oběžné dráze (které vzhledem k logicky velmi orbitálním relativnímu delta-V spolehlivě vaporizuje jakýkoliv známý materiál)
minusků mi můžete dávat kolik chcete, ale jsem si slušně jistý, že moje nápady, jakkoliv šílené, se během mého života realizují (protože koneckonců to je jedno z krtiérií, které mi zajímá) - zatimco jak Lofstromovu smyčku, tak kosmický výtah velmi zaručeně nerealizuje nikdo (a to bez ohledu na to, kolik miliard na to případně vydrndá).
naopak co mi zaujalo, je výpočet
[ ARCHIMEDES @ Dobyvani vesmiru a kosmonautika ] - netušil jsem, že čím menší raketa, tím výhodnější je aby startovala výše od země. (ve skutečnosti je tohle odhalení dost v synergii s dalšíma věcma, na které sázím :-)