KAERO: takže abych to z rekapituloval: tvrdíš, že se ten pohon dá nahradit něčím jiným, ale to je pouze na základě úvahy "dáme víc xeononu", což tak zřejmě nefunguje. Pokud řešení existuje, já ho neznám (a pokud ho znáš ty, úspěšně to tajíš). Vyčítáš mi, že jsem ti nedodal řadu čísel, co sis vymyslel že bych ti měl dodat. Sám jsi nedodal nic, jen dokola opakuješ, že každá rtuť je špatná. Reálný případ s konkrétnám zdrojem znečištění (elektrárna Počerady) ti buď nestačí, nebo ho ostentativně ignoruješ. Následně oponuješ výpočtem spadu z družic, který jsem ti dal včera (viz.
CYBERWOLF a ještě máš tu drzost tvrdit, že jsem to neudělal), ale roztaženým na 50 let, kde říkáš že nevíš jestli je to málo nebo hodně, ale TY to hledat nebudeš, protože já ODMÍTL najít to za tebe.
Pro představu, tebou spočítané množství na km2 odpovídá koncentraci rtuti vyskytující se ve 13 000 m3 vzduchu (viz.:
https://www.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/isko/grafroc/15groc/gr15cz/tab/tabIV9-3-2_CZ.html ). Takže abysme na tom kilometru čtverečním zvedli koncentraci o 1%, museli bychom se postarat, aby ta kontaminovaná vrstva vzduchu nebyla tlustší než 130 centimetrů. Jelikož ale nevíš, jestli toho náhodou už tak ve vzduchu není moc, tak ti to stejně nic neřekne.
TL;DR: jdi do prdele