• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    A_2Doktorandi...
    MLOK
    MLOK --- ---
    PRL: jasně, jen ještě maličko k upřesnění - nejsem si úplně jistej ve významu programu "specifický výzkum."

u nás na UK máme speciální grantovej program "Specifický výzkum", kterej je zaměřenej na podporu doktorandů v publikování. není na přihlašování, je závaznej pro všechny interní doktorandy a jeho pravidla jsou publikovat 1 článek v časopisu ročně. potom za to od katedry dostaneš 20k. s GAUKem to nemá nic společnýho.

ty myslíš specifickým výzkumem soutěže typu gauk, který vypisuje univerzita pro zaměstnance/studenty, že?
    PRL
    PRL --- ---
    MLOK: GAUK co píšeš se u nás jmenuje IGA (interní grantová soutěž), jde o projekty specifického výzkumu. Tato forma interních projektů je myslím na každé fakultě.

- Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ) zrušili, to mohli podávat doktorandi.
    - GAČR můžeš podat fiktivně, to je pravda

Asi nic jiného takto není...
    MLOK
    MLOK --- ---
    PRL: gačr můžeš podávat kdykoliv, pokud si seženeš někoho s phd, kdo ti to zaštítí, bez toho to nemá skoro žádnou šanci na úspěch. my sme si to napsali mezi doktorandama a pak sehnali učitele, kterej to vzal na sebe.

gauk předpokládám, že na jiných univerzitách bude taky, ale zkušenost s tím nemám.

ale souhlas, gačr jako doktorand sám podat nemůžeš. krom toho jsem nepodával nic.
    PRL
    PRL --- ---
    MLOK: GAUK je interní grantová soutěž a GAČR můžeš podat až těsně před obhajobou phd.

Spíše mě zajímají projekty, které může podat doktorand v roli navrhovatele nebo spolunavrhovatele.
    MLOK
    MLOK --- ---
    já beru gauk a podali jsme gačr ještě u nás.
    PRL
    PRL --- ---
    Které projekty podáváte v rámci doktorského studia, když pominu specifický výzkum, tj. interní grantovou soutěž a FRVŠ, které zrušili?
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    na email mi přišel nějaký dotazník zkoumající vztah současných doktorandů k akademickému prostředí, pod dotazníkem je docela obšírná diskuze, tak třeba to tu bude někoho zajímat
    Výzkum kariéry mladých vědců - studenti
    http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/vyzkum-kariery-mladych-vedcu/
    MATT
    MATT --- ---
    PRL
    PRL --- ---
    MATT: Publikuj nebo zemři :) viz http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2778705
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    MATT: no ono pri psani zacnes taky vic cist, protoze se venujes vyhranenymu tematu. resp. priprava reserse je vlastne o tom, ze si delas vypisky ze clanku. ono ani neni v lidskych silach si vzit na vikend 40 paperu a proste si cist a na konci vikendu mit prehled o tom, co v tech paperech bylo. nevim jak pprobiha prijmaci rizeni na fzp, nikdy jsem tam nebyl a nemam moc iluze. ....
    MATT
    MATT --- ---
    MIGUEL: vubec neslo o naky osobni vytky. mel jsem pocit, ze se tady bavime o systemu a obecnym pristupu k doktorandstvi. pokud se zadaj kvalitni vystupy, tak je nemuzes zadat od cloveka, kterej se to teprv uci (sam si psal, ze ze zacatku je to hodne o cteni, tak co psat?). pokud jde o to dat prostor, tak je vse vporadku, ale holt nemuzes chtit hned ty vystupy. ze me katedra nechala delat dva roky nerealizovatelny nebo uz hotovy, je pro me velka zkusenost, ale nepublikovatelna. proc me brali na tema, ktery nikdo na katedre nedela? od ceho jinyho by mel bejt vedouci, nez ze ti rekne "tohle jde, tohle ne, tohle se delalo uz pred 30 lety"?
    je mi lito, ze sis to vzal tak osobne, urcite jsem ti nechtel nejak krivdit a tadat sem tuhletu osobni rovinu.
    PRL
    PRL --- ---
    Připravujete se na novou Metodiku hodnocení VaV na rok 2013? Vidím tam zásadní změny oproti roku 2012.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    MATT: ty jsi uz uplne marny, jestli mi tady chces psat, ze jsem nepochopil ze tvoje DP byla mizerna a ja po tobe chtel jeji shrnuti do paperu, tak jsi uplne mimo a volis spatny prostor pro tuhle diskuzi.
    MATT
    MATT --- ---
    MIGUEL: jestli nekdo neco nepochopil, tak to byl oponent moji DP (a nasledne komise pri prijimani), ze nedosahuje takovych kvalit, aby byla prijata, resp. naslede publikovatelna. ocenuju, ze mi byl dan prostor, ale urcity mantinely a zpetna kontrola je treba.
    PRL
    PRL --- ---
    tomu se říká popularizace vědy ;-) https://www.youtube.com/watch?v=2Sar5WT76kE
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    A_2: CVUT ma ted velky potize kvuli konci zameru, vetsina pracovniku byla z pulky na vyuku a z pulky na zamer, coz sice zpusobilo, ze asistent bezne ucil cca. 6hod. tydne. nicmene zamery skoncily, rada starsich a mene produktivnich lidi musela odejit do duchodu a bojuji o preziti, takze momentalne CVUT moc slava neni, az na par stastnych co maji projektu nad hlavu, ale tech take moc neni.....
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    SMOKIE: nejde o ruzovy bryle, proste kdykoli podavam grant, tak tam myslim i na uvazek pro eventualniho doktoranda, ja vim, ze nejde delat nadsene kvalitni vedu za par korun, ale spis jde o koncept, misto se nabizi konkretni osobe, a ne ze lakam lidi na mista. nikde neni psano ze musi byt na katedre 20 doktorandu, staci dva, ktery to delaj dobre, a mimochodem pokud se budeme bavit o tehle cislech, tak rozhodne uvazek jde sehnat, coz znamena, ze spolu s benefity za vyuku a stipendium se u doktoranda na 20.000 cisteho lze dostat.

PRL: jj, zakladni plat je hnus, ale projekty, plus benefity za publikace muzou zpusobit, ze vysledny plat je n*zaklad, kde $n \in (1.0, 10.0)$
    PRL
    PRL --- ---
    A_2: Zakladni platy jsou samozrejme male i na VUT, kdyz je clovek mrdka a chce zit se zakladnim platem, tak se neda nic delat. Pokud je clovek schopny, tak ziska par projektu a dostane se s platem klidne na tech 100 tisic. Za publikace a patenty, ktere se do ziskanych projektu vykazuji jsou samozrejme odmeny, takze to neni problem. Kdo nic nedela, nic nepokazi, ale je stale na zakladnim platu. Mimochodem, zakladni platy jsou u docenta a profesora okolo 25 tis hrubeho, u odborneho asistenta cca 18 tis.
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    MIGUEL: Ja sem jen zvedavej, kdy vo ty ruzovy brejle prijdes :DD
    A_2
    A_2 --- ---
    PRL: to jsou docela pěkný čísla. Co jsem slyšel, tak na čvut jsou základní platy daleko nižší (ale jen "co jsem slyšel"...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam