• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    A_2Doktorandi...
    na nástěnce pár postřehů k literární rešerši
    rozbalit záhlaví
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    A_2: taky máme dva jazyky. Klasika angličtina a já mám španělštinu. Ruštinu jsem se učila devět let, snad bych si na něco ještě vzpomněla :)
    tak jo, jiné téma.................... ale jaké? ;)))
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA: ne. jenom angličtina. my máme zkoušky ze dvou jazyků, mám ruštinu, ale učit se ji mě s vodpuštěním sere jak víno. Je to krásná řeč, to yo, ale mozek mám jen jeden a věděl bych kupu jinejch věcí na co ho používat. Hlavně jestli si ty kašpárci myslej, že se tady naučím rusky tak, abych to mohl využít, no..
    Ale to je jen můj názor.
    Angličtina - nezbytnost - univarzální jazyk, navíc srozumitelnej, v kterým by měly bejt všechny práce a vědecký věci a vůbec všechno mezinárodní .
    :) i když tohle téma mi trochu zvedá nějakou látku v krvi, která zapříčiňuje lehké rozčílení
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    fíí ha, ale docela mě překvapilo, že dokonce vím o čem je řeč. Samozřejmě neberu v úvahu, že neznám odbornou terminologii.
    A co já? No, mě příští týden končí druhý pokus, takže zpracovávám výsledky. Jsem vcelku velice spokojená. A s angličtinou se taky velmi často potýkám, neboť k mé práci se články v češtině prakticky nevyskytujou. Takže hlavně angličtina nebo teda i jinej jazyk :)
    A_2
    A_2 --- ---
    :) malá ukázka, z tohodle odstavce a pak ještě stránky dál sem dneska kvet. Prostě moje buňky ne a ne a ne a ne a ne a ne. atd.
    Ale veselý je to "for example :))" to mě fakt pobavilo. Sem si hnedka řek ahá, takže jedna desetina z 1000 kubíků je 100 kubíků! šikovný!

Když něco nevíš, snaž se pochopit, ale až jindy:) => přeskočit:)

Ale jinak je to zajímavý, jen mě štve, že to všechno nechápu, jednak odborně a taky občas nechápu význam angličtiny:( i když mě angličtina baví a velice se mi jako řeč líbí. Víc než čeština, musím vlastenecky říct;)

A co ty??
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    tak jak jde studium? :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    lopátu teď beru velmi pravidelně, ale nevydělám si tím ani na vodu, dělám zadarmo :( hi hi
    A_2
    A_2 --- ---
    Si na ni vyděláme ne:)
    vemu lópátů...
    a pudu
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    PUPEK je ze Suchdola? To já taky :)) A mimochodem, ani já bych se nezlobila mít takovou koňskou nádheru doma :))
    A_2
    A_2 --- ---
    :) ne, to jsou id PUPEK - kamarád, na Suchdole jim nějak ořezali net, že nemůžou nahrávat přez ftp, nebo aspoň nám to nešlo. I když mít takovýho koníčka bych se nezlobil
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    chytrej jsi určitě, aaaa teď jsem si všimla, Ty jsi dával do klubu o koních toho nádhernýho fríse.... Tvůj?
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA: To rád slyším, i když neměnil bych;)
    Ale ta zkouška co mě čeká, bude pravej opak. Pan docent, kterej byl jeden z čistkařů na magisterským ve druháku, u něj to fakt jednoduchý nebude...
    Ale aspoň, jak doufám, se to naučím do hloubky - pokud toho budu schopnej:( nevim, nakolik jsem chytrej a nakolik nee
    uvidíme
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    uch, u nás to tak jednoduchý není, u nás je to formou tak paní inženýrko, co víte o tomhle a o tomhle a ještě o tomhle a jaký názor máte na tohle a jak byste udělala tohle, když tohle.... . Za tři roky musíme udělat 11 zkoušek. Takže defacto 4 každej rok + spousta pokusů. Ale aspoň to není nudné studium a mě děsně baví :)) Takže taky spokojenost ;)
    A_2
    A_2 --- ---
    zas tak dobrej nee;)
    no taky mi ještě chybí jedna, máme mít za rok tři. Ale tak nějak věřím i počítám s tím, že to neni závazný.
    Tahle zkouška se mi fakt líbila. Sice sem musel udělat studii, což mi dalo dost práce, ale dost věcí sem se dověděl a navíc o rodným městečku, zkouška pak proběhla ale stylem, pane inženýre přečetl jste si ty skripta, co jsem vám půjčila? Přečetl, bylo to zajímavý čtení. + pár prohozených vět o studii + že se jí to líbilo (sem fakt dobrej) - celý to trvalo 20 minut i se zápisem do indexu, což milé paní inženýrce zabralo taky nějakou chvilku, páč máme nový indexy!:) a chudinka nevěděla jak to tam napsat aby to nezkazila...
    no spokojenost:)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    dobreeej :)) já si počkám na září :))
    A_2
    A_2 --- ---
    Ušš mám taky dvjé:) hurá
    A_2
    A_2 --- ---
    tak to je dobré, já sem se svojí leností sice furt nespokojenej, ale je to lepší než to bylo
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    já už mám dvě a taky měly barvu barvičku ;)) Teď jsem v jednom kole, běží mi první pokus, za 14 dní končí a potom za 5 dnů začíná další, uf, uf, ale už se výsledky hromaděj, je to bezva :)
    A_2
    A_2 --- ---
    SEM SAKRA DOBREJ! UDELAL JSEM PRVNI ZKOUSKU a mela barvu barvičků...

výsledky ankety:
    tralala wole ti poudám
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA: Operativní řízení vodohospodářských soustav.

začínaj mě ty povinosti docela zasypávat. dneska jsem se zkoušel naučit něco teoreticky napsanýho a vůbec nic! Jak kdybych už byl starej a tupej a neschopnej se naučit něco ve smyslu stará dobrá matika!
    Ale byla to první bitva, válku musím vyhrát..:)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    A_2: taky jsem teprve v prváku :)) A co máš za téma? :)
    A_2
    A_2 --- ---
    já už mám téma:)
    a to je všechno.
    Zkoušku nemám ještě ani jednu, ale sem teprv v 1. ročníku.
    Trošku smutný je, že už od novýho roku každej den říkám "zejtra už konečně začnu dělat něco užitečnýho"
    to samý dneska. Ale už mě honí termín, takže buď a nebo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam