• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BASIK: A ty by sis tak rád o tom hifi popovídal, že? A ono to nejde...

    Zkus si popovídat s borcama o slalomu v autě nebo o jízdě do vrchu. Samo se hned ohlaš, že nemáš řidičák, aby věděli, že seš opravdovej partner do diskuse. Ale žes to viděl v televizi!
    BASIK
    BASIK --- ---
    MACHALIK: Koukam, ze mezi udajnou kvalitou Hi-Fi vybavy a chapanim vyrokovy logiky nebude umera z nejprimejsich. Tak jo, kdyz uz nepomuze jakakoliv slunost, je to asi fakt zbytecny.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BASIK: Tebe hifi zajímá, proto jsi byl na 0 slepejch testech a rád by sis o něm něco přečetl.

    A to je tak nějak dobrý shrnutí toho, kdo sem chodí za lidi.
    Adios, amigos!
    BASIK
    BASIK --- ---
    MACHALIK: Mne vadi vas argumentacni styl, ne drahy kabely. A k tomu, aby mi vadit mohl, potrebuju navstevu presne nula slepejch testu. Coz je taky presnej pocet "slepaku", ktery jsem za celej svuj zivot navstivil. Ja sam o sobe vim, ze nejsem schopnej vyjadrit se k technickejm parametrum vicemene niceho s Hi-Fi souvisejicim, proto se k tomu taky nevyjadruju. Ale vedeni diskuze je vec jina, Hi-Fi me proste zajima, a proto bych si rad precet co nejvic relevantnich informaci. O jejich podavani se tady snazi jen jedna strana a to je to, co mi vadi a co nechapu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BASIK: Čekáš špatně, důkazy byly opakováně prováděny, dokonce se dělaly i slepý testy na podzimu, pan Bunta, konstruktér BV Audio a asi nejzaslepenější obhájce měření (a jen a jen a jen měření) a slepejch testů, si vyžádal slepý test svého aparátu vs. jiného aparátu a byly mu podrobeni všichni, kdo byli v místnosti, tedy nějakých sto lidí. Mohls tam být, slyšel bys to na vlastní uši.

    Opravdu jsme se nepohnuli z místa za poslední roky ani o píď. Kolik sis ty sám udělal slepáků? U kolika jsi byl? Já u desítek. Možná stovky. Jako každej, kdo se zajímá o hifi. Kolik ty?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: Existuje právě jeden ověřitelnej argument, a tím je poslech, čímž jsme zpět u buď a) vožení aparátu kamsi a prezentování lidem nebo b) zvaní si lidí domů. Nic jiného není argument.

    Mimochodem, a) jsme s klukama podnikali tuším čtyřikrát po sobě, od roku 2005 do 2008 jsme každej rok pronajali malý kino v Brně Slatině a svozili tam průměrně čtyři aparáty v cenách okolo mega, udělali internetovou kampaň, sezvali lidi a pak celej víkend hráli, testovali, přepojovali, zapojovali, zkoušeli, a lidi poslouchali. Jmenovalo se to Brněnský podzim.

    Na prvním, premiérovým podzimu byly bedny B&W Matrix 800, Revox Agora B a Studer A68, hromada zesáků a playerů atd., druhej byl větší, tam byly znovu Matrixy, pak Quadral Titan Mk V, Titan Mk IV, pak ACR RP-400 Isostatic, opět hromada elektroniky, aj lidi zvenku si přivezli svoje, byl tam i poprvé zesilovač Šroll, na třetím byly tuším Isophon Vertigo, ACR RP-300 Isostatic, znovu Titany, JBL 4435, čtvrtej ročník byl nejmenší, dali jsme tenkrát prostor konstruktérům a publiku, byly tam Aragorny Bohouše Sýkory na Ri-Audiu, pak komplet aparát BV Audio pana Bunty ze slovenska, byly tam Acony Divus jednoho neuvěřitelně ochotnýho chlapíka z Blavy, kterej jako jedinej nebrňák vzal svoje repráky za milion korun, naložil je do dodávky a dovezl je na akci, aby si je mohl poslechnout anonymní dav, to mimochodem nikdo nikdy neudělal, jen on a my, pořadatelé, pak se zapojily i Dynaudio Consequence - a vůbec, program posledního Podzimu můžeš nalézt tady. Pak jsem odjel do Argentiny a přestali jsme to dělat, motivace přešla. Nicméně podzimama neprošly jenom bedny do mega, ale i super drahá elektronika, byla tam ta úplně nejvyšší sestava elektroniky od německýho Audionetu v celkové ceně přes milion, jen ty monobloky stály snad, tyjo, půl mega? Byl tam třikrát za sebou Šroll, leckdy i jako monoblok zapojenej, čili dva kusy, byly tam nějaký hodně vysoký Krelly jednou, nejvyšší tranzistorový Audio Researche, pak spousta CDček včetně legend jako Pincek PD-95, Sony SCD-1, již zmíněnej Audionet, a další a další.
    Návštěvníků jsme na nejsilnějším Podzimu měli tuším 140 lidí, jinak se to motalo okolo té stovky, byl tam Dudek, Macura, Šroll, Krampera (ten měl jednou přednášku a prezentaci svýho profi aparátu), Bunta a vůbec spousta lidí, co se motají kolem konstrukcí - a kteří tomu narozdíl tady od Svanců a žvanců rozumí - pak tam byli lidi, co se motají kolem každoroční pražské výstavy hifi, pak tam bylo spousta majetnejch hifistů, kteří doma mají ty krámy za mega, a taky spousta lidí, který jsme ani neznali, pouze je přilákala pozvánka a chtěli si poslechnout něco vyjímečnýho. Lidí jako ty.

    Myslím, že v tomto konkrétním klubu není nikdo, kdo by provedl víc důkazů stran toho, jak co hraje, než já, a to říkám zcela otevřeně. Jestli kdy budeme provádět další Podzim, tak sem hodím zase pozvánku, ostatně jsem ji sem vždycky házel. Akorát ten kinosál už dneska vlastní jiná firma a asi už to nepůjde.

    Jdi si pindat do lesa, Goshewane, a nepoučuj mě tady o tom, kdo dodal nebo nedodal jediný (!) argument.
    BASIK
    BASIK --- ---
    Cekam: "ale my vam nemusime nic dokazovat!" Nemusite, ale pak je problem, ze u vzdelanejch lidi, zvyklejch na debatu na urovni (podporenou na overitelnejma faktama postavenejch argumentech) svym neustale omilanym nazorem nemuzete uspet. Mne osobne je jedno, jestli drahy kabely jsou nebo nejsou ducharina. Ja sem chodim proto, abych se treba nedejboze dozvedel i nejakou teorii ospravedlnujici ten ci onen nazor. TB je zjevnej primitiv, kterej se k urazkam dostava uz behem prvnich reakci, ale Machalikovi to, rek bych, celkem mysli. O to horsi je, ze se uchyluje k TB argumentaci, akorat ponekud zastrenejsi formou. To fakt neni mozny vymyslet logickej argument pro top HiFi vybaveni? Fakt nemuzete tu metodiku slepejch testu napadnout jinak, nez ze jsou vsichni curaci?
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MACHALIK: Ty a Teddybeddy mate vazny problem se sebereflexi (: To je porad "ja vim", "ja mam zkusenosti", "vy nevite nic", "nic jsi tim nedokazal" a podobne. A zatim tu cela trida marne ceka na jeden jediny (!) overitelny argument z vasi strany.

    Pro me je naopak zahadou proc nam tu porad cpete tu vasi viru, kdyz vam to tady tolik vadi. Proc se neodeberete za dalsimi vericimi na ty hifi servery? Nebudu jediny, kdo se nad tim pozastavuje.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ALI_GATOR: Mýlíš se, klub není OK, je zaplevelenej tunama lidí, kteří tvrdí, že při jízdě rychlejší než 30 km/h člověku praskne hlava, a proto musíme jezdit pomaleji - sami chodíce pro jistotu pouze pěšky nebo jsouce rovnou na vozejku.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    MACHALIK: Klub je OK, akorát ho ničí žvásty pár individuí, kteří odmítají svoje slova doložit praktickými testy.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Bejt adminem já, tak tady má RO úplně každej, kdo mele naprostý nesmysly a neví o hifi ani ň. Což je kromě Beddyho, obávám se, každej. Nyx nikdy nebyl shromaždištěm hifistů, ti se scházeli na Průvodci, pak se přesunuli na Lopuch a nakonec se rozmělnili mezi dva až tři kecací servery čistě jen o hifi, pročež existence tohohle klubu je mi tak trochu záhadou, ale aby se tady i v roce 2011 probírala malá násobilka a pořád v ní prakticky celá třída dělala chyby, to je moc i na mě. Někde tady vedle je jakejsi lepší klub, ne? Receivery, repro k počítači, vergle z tržnice... ten má svoje opodstatnění na tomhle serveru. Tenhle klub ne.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    TEDDYBEDDY: Jak ty bys potřeboval dostat pár facek! Tolik špíny, co z tebe leze neproteče Gangou ani za rok.

    Bejt adminem, máš RO na tenhle klub do konce života.
    POLMO
    POLMO --- ---
    :D vy ste tu vsetci cvoci, tolko srandy na rano :))
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Jak lezou po té okurce...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: No tyhle diskuze musí bejt pro některý postadolecenty velký duševní vypětí. Tolik by chtěli aby je bral někdo vážně i přes to akné :o)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MADCAT: No a jaký šneky máš? Nautily ?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    TEDDYBEDDY: nedosáhl, na těch šnekách jsem se docela vycinkal, takže na božskýho technicse už nezbylo :-/
    BLAF
    BLAF --- ---
    Tolik lasky a porozumneni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam