• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    PLAYER: Jakože už výrobci dokážou poskytnout kabel prostý lomů a odrazů vhodný pro bezchybný audiostream? Taky bych tomu nevěřil ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Mimochodem jsem zvědav, kdy se příčina chybného stanovení rychlosti neutrin (volný konektor optiky :D) začne v hi-endových auditcích používat jako argument jejich vlivu :).
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TEST optických kabelů
    http://www.audiodrom.cz/recenze/kabely/234-opticke-kabely.html

    "mezi nimi nebyl žádný slyšitelný rozdíl"

    Neuveritelne zjisteni! :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ....anebo " neslyšíš- ušetríš" ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    TEDDYBEDDY: "Proto jednoznačně doporučuji sáhnout do peněženky co nejhlouběji to jde" - tahle věta pěkně shrnuje celý smysl a hlavní poselství toho článku.
    Co dodat? Snad jen: "nemyslíš, zaplatíš" :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SPOLEČENSTVÍ HADŮ - Reprokabely nižší a střední třídy
    http://www.audiodrom.cz/recenze/kabely/323.html
    "Asi budete souhlasit, že průkazně slyšitelné rozdíly mezi kabely, a to jakýmikoli, jsou. Pokud nesouhlasíte, nezbývá než počkat a vyzrát do doby, kdy jednotlivé nuance a odlišnosti budete schopni zaznamenat. Nemyslím to ve zlém – všechny věci vyžadují trénink a určitou dávku zkušenosti a v tomto ohledu se člověk dostává do pozice zkušeného houslisty, který dokáže uchem poznat nejen ze které dílny nástroj pochází, ale také jakým smyčcem se na něj hraje."
    SVANC
    SVANC --- ---
    DOCKINEZ: Určitě tam nepíší jen o nesmyslech, nic takového přece neříkám. Jenom tvrdím, že argumentovat "recenzemi" z těchhle plátků prodchnutých reklamními poselstvími je absurdní :).
    A Sennheiser HD800 se mi taky líbí :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SVANC: Na druhou stranu na ty samy strance najdes krome tweako chujovin i "normalni" a krasny veci - Sennheiser HD800 je laska na prvni pohled... a nejspis se casem necham i zlakat.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Napsal jsem ti odpověď na půl strany, ale smazala se :( Asi nám to není souzeno.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Především se nabízí otázka, proč by ve Stereophile měli psát mezi řádky. A stejně tak se nabízí i naprosto logická odpověď: aby nepopudili zadavatele reklam. Může pak ale časopis, v němž např. inzerují i prodejci kabelů, objektivně napsat, že jejich vliv je neslyšitelný?
    Nemám nejmenší důvod si myslet, že zde popsané skutečnosti neodpovídají realitě: http://www.high-endaudio.com/magaz.html

    A to tím spíše, podívám-li se třeba na náhledy článků na téhle (jediné!) stránce: http://www.stereophile.com/writer/119?page=3
    Docela impresivní seznam blábolů:
    The Stein Music Harmonizers (approx. $1100 each) "Some years ago, my wife used some rose quartz for decoration in our showroom. When we powered up the system, we had the impression that the sound had changed somewhat. (...) the atomic cores of rose quartz crystals have a very regular, ordered structure. Even the electrons around the atomic core are ordered. This uniform order is transferred to neighboring electrons, even affecting the structure of the air surround the crystals." atd.
    Stein DE3 LP enhancer ($2800). "The unit is said to radiate a special signal sequence that improves the sound of LPs."
    Prima jsou i USB audiokabely vybavené spešl systémem, který "creates an electrostatic field that saturates and polarizes the molecules of the insulation to minimize energy storage in the dielectric."
    Samozřejmě po jejich zapojení do systému kvituje recenzent jejich účinek slovy: "...the difference in transparency and color was striking."

    Tyhle časopisy zkrátka ochotně pochválí jakýkoliv výrobek, jehož prodejce dostatečně zaplatí. Nebo naopak odvážně zkritizují výrobek firmy, k níž nemají žádné vazby, obchodní ani osobní. Chápat tyhle "recenze" jako zdroj objektivních informací je minimálně velmi naivní.

    Ale abychom to nezamluvili. Rád bych od tebe slyšel nevyhýbavou odpověď na otázku, čím se hi-end liší od mnoha jiných oborů, v nichž je použití slepých testů mnohdy jedinou průkaznou metodou.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Zkus si někdy přečíst nějaký test z toho Stereophile, uvidíš, že tam dokážou rozebrat i špičkový komponent a pojmenovat jeho nedostatky zcela otevřeně. Případně kdyby ti nepřišli dost otevření, tak se na to můžeš dívat ještě takhle: od určité zkušenosti s komponenty dokážeš velmi účinně číst mezi řádky a problém, pro laika nezpozorovatelný, velmi dobře v textu odhalit, neb ho sám znáš a pisatel počítá s určitou bází čtenářů. Ty jsi bohužel ten laik, takže pro tebe jsou hifi plátky pouhým reklamním pamfletem - ale ony, pokud nejsi zkušený, opravdu ničím jiným moc nejsou. Stejně jako všechny ostatní plátky.
    LUSKOS
    LUSKOS --- ---
    PETER_PAN:
    WUKONG: Diky, uz to mam.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Winner EISA 2011-12 audio award
    "The amplifier’s compact design is instantly recognisable as part of the Nagra family of high-end components – beautiful to behold, delicious to hear."


    Audio & Home Theater Awards 2011-2012 | EISA - The European Imaging and Sound Association
    http://www.eisa.eu/awards.html
    SVANC
    SVANC --- ---
    Pokud tady mezi hochy probíhá soutěž v buranství, nebo o to, kdo se projeví jako větší hulvát, tak favorit je už myslím jasný. Co taky čekat od týpka, který je schopen napsat "vinikají"? :D
    Ale i to machalíkovo vystoupení byla dobrá lekce hi-endu... Arogantní entrée (MACHALIK), potom nějaké ty rozumy o vagínách a když dojde na konkrétní otázky, tak ticho po pěšině :).
    Škoda, opravdu by mě zajímal názor odpůrce slepých testů, v čem je ten zásadní rozdíl mezi hi-endem a ostatními obory, které musí pracovat se smyslovým vnímáním...

    Alespoň tedy něco pro pobavení:
    THE (SECRET) RULES OF 'AUDIO REVIEWING'
    STEREOPHILE
    http://www.high-endaudio.com/RR-STEREOPHILE.html#Rul
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: Nikdo taky netvrdí, že single ended je efektivní ve spojení s velkými bednami. K tomu prostě bez diskuze potřebuješ výkon. Tyhhle SE vinikají především v jemnosti a vyvážení přednesu než v třeskuté dynamice.


    SVANC: Na a jak to máš tedy s těmi vagínami hombre? Poznáš kyselou kundu svý starý od jiný nebo k tomu taky potřebuješ mít zavázaný oči? :)))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Mohl bys na jasné otázky (SVANC) dát stejně jasné odpovědi? Bez vytáček, osobního napadání, odvádění řeči jinam a dalších úhybných manévrů, které tady pravidelně předvádíš.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MACHALIK: No, zkusme se na to podivat jinak. Ty o sobe tvrdis, ze mas rad velky bedny. Fajn. Predpokladam (klidne mne oprav), ze k rozehrani takovyho kusu nabytku ti par wattiku nestaci.

    Single ended s 300B na konci (coz by melo byt podle mnohych "puristu" to nejlepsi, co na tomto poli lze poridit) odevzda pri optimalnim navrhu nejakych 12 w vykonu, ovsem pri 10-15% zkresleni. Nezkreslenyho vykonu je prinejlepsim 2-3 W, coz nejen mne prijde malo. A proto trvam na tom, ze tenhle design z roku 1930 muj Technics (a nejen ten) proste prehraje. A neni na tom nic trabantiho, ty vole - co je trabantiho na tom, kdyz reknes, ze tvoje nova Kia nabizi lepsi jizdni komfort a vyssi rychlost nez veteran ze 30. let? Tohle je to samy.

    Samozrejme, ze takovej Teddym nize zminovanej McIntosh MC275 bude uplne jiny vino. Ale to je taky push pull s rozumnym vykonem, žáno. A proti nemu nemam slova pul.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MACHALIK: A reknes nam prosim v cem jsou tedy lepsi? Idealne co nejkonkretneji, nikoho nebavi jak odbihas od tematu. A rovnou take prihod proc si myslis, ze jsou lepsi - protoze pokud si to "jen" myslis (rozumej "mas naposlouchano, ale dolozit to nemuzes"), tak tvuj prinos diskuzi je nulovy.


    MACHALIK, MACHALIK: Nemas s tim sexem nejaky problem? Je vic nez komicke (az divne) ze nezvladas normalne odpovedet k tematu a uchylujes se k temhle prirovnanim. A pokud ti to opravdu neni jasne, tak oci k poslechu hudby doopravdy nepotrebujes (je to totiz slepy test, ne hluchy), zatimco u tveho prirovnani by ses takhle o kus vjemu pripravil.

    Pochopitelne za predpokladu ze nepotrebujes mit pred ocima sestavu, ktera zaujme vic designem a cenou nez kvalitou reprodukce.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Bavit se s tebou o hifi je jak bavit se s panicem o sexu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam