• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TEDDYBEDDY: proc bych si mel zakladat klub? Je tohle klub o hifi nebo neni? Nevsiml jsem si, ze by zde nekde bylo uvedeno, ze se tu hifi nesmi "kritizovat".
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    PLAYER: Prima, pak si založ klub " jak vydělávat na kabelech & balené vodě" a realizuj se tam ;)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TEDDYBEDDY: to sice nemuzu, ale co vim jiste je, ze vyroba hi-end kabelu (zejmena pak tech sitovych za bez mala sto tisic) je stejne vynosny business, jako treba balena voda.
    SVANC
    SVANC --- ---
    "hraje to jako kráva" a "megasračka" rozuměj jako "slepý test bych neriskoval ani omylem, ale rád používám silná slova" :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Naim je megasračka, totální šalba na lidi. Měli by ho vymýtit.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: 1. Naim= kultovní značka= drahý vlajkový přehrávač se bude prodávat. 2. opravdu je to v mnoha ohledech hitech a hraje to jako kráva 3. Když takovýhle prachy umíš reprodukovat, není to vůbec drahý ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OK, tak teda k hi-endu - co je tak super na Naim CD555? Je v tom DAC PCM 1704 za par dolaru a relativne normalni, nehiendova mechanika Philips Pro.

    A ne, zatim ne.

    (odpoved na otazku "A slysel jsi, jak to hraje?")
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    OK, uznavam. Pravda je takova, ze ac se mi hi.end libi, nikdy si ho neporidim (ciste z presvedceni), a je nesmysl, abych vas tu otravoval. Omlovam se a mazu se.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Při vší úctě, na vašem místě bych se vnejprv snažil pořídit si alespoň hifi entry level aparát. Nebo jaký je smysl mudrování nad komponentem, jehož kvalitu nemůžete ani potvrdit ani vyvrátit?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ...hned ho jdu objednat:
    http://hifidesign.cz/doplnky/2668
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Test síťových kabelů - Anakonda vs. PCkabel - AVmania.cz
    http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1874&t=1179040&st=0&sk=t&sd=a
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kurnik, dojdu si na usni - v pracovne jsem si nainstaloval provizorni non-hifi audio retezec PlayStation + 2x AZK101 + regalovky Epicure... a hraje mi to lip a prijemneji nez nize zminovany technicsy...
    BLAF
    BLAF --- ---
    FURYAN: Tak pohybovat magnetickymi silami predmetem nadzvukovou rychlosti uz se dari, jen nevim, nakolik je takovy princip vhodny pro domaci pouziti :)
    Video Library
    http://www.ga.com/video-library?wid=9
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Žlurý choboty bejvaj ke slyšení v Mnichově. Každýmu, kdo si myslí, že ho zajímá hifi, tuhle výstavu doporučuju, hodně mění pohled na věc. Bejvá tam běžně ke slyšení toto:









    A další a další.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    SVANC: Ja uz si to "pamatuju" az skoro vubec, cetl jsem to v nejakym papirovym casaku o konstrukci reproduktoru pred dardou let... Jediny, co mi utkvelo v pameti, byl ten "princip" dlouhy tenky roury s ukrutne rychle se pohybujici membranou, a tehdejsi "resume", ze je to technicky nesetrojitelny, protoze neni jak docilit toho strane rychlyho pohybu membrany pri takovy delce. Proste je to jen teorie...
    SVANC
    SVANC --- ---
    FURYAN: To by chtělo najít ten původní materiál, takhle je to o ničem. Na základě těch kusých informací jsem k něčemu takovému hodně skeptický, zvláště jedná-li se o teoretický výpočet, který nemusí nutně zohledňovat všelijaké parazitní jevy, které by takhle extravagantní konstrukce způsobovala.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MADCAT: Nejsem fyzik, ale je dost mozny, ze v trubce se to teleso chova jinak, nez ve volnem "vzduchu", a zadny treskani se nekona.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    FURYAN: Nadzvukově se pohybující membrána bude produkovat hifi supersonický třesk? :-)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MACHALIK: Nevymyslel. Teoreticti fyzikove proste spocitali, jaky tvar ma mit predmet, ktery ma vyzarovat dane spektrum zvukovych vln s nejakym rozumnym akustickym tlakem a kdo vi cim vsim. A ten predmet je proste trimetrova roura s nadzvukove se pohybujici membranou v cele jeji delce.

    Bohuzel nemam uz zdroj, je to hodne let, proste se mi to vybavilo kdyz sem Dockinez hodil ty zluty choboty :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Tohle jsi vyčetl kde? Už tady byly plazmový repráky, staty, manger, merhaut, tři prdele principů, každej má limity. Tohle je další humbuk, resp. nějakej princip, pokud sis to nevymyslel, a okolo něj bude nějakej humbuk, kterej bude více či méně vymyšlenej. Nakonec to bude nepoužitelný, protože 3 m rouru si nikdo nikam nedá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam