• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Vidíš, a já myslel, že je obecně známé, že zkreslení se superponují, nikoli maskují. Nezamrznul jsi ve svých poznatcích někde v 80.-90. letech? To o tom zkreslení měničů, které nutně zamaskuje všechno ostatní, není pravda už od doby krále klacka. Nechceš si o tom něco přečíst?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    LA_PIOVRA: A to je taky imo úplně ok. Otázkou je, o čem si chceš povídat v klubu " top audio"?
    SVANC
    SVANC --- ---
    LA_PIOVRA: Rozumný názor, jenom s tím dirigentem a absolutním sluchem je to imho trochu složitější. Fyziologie sluchu je dobře prozkoumaná a mimo jiné se v ní projevuje efekt maskování. Např. určité zcela minimální zkreslení (zkreslení myšleno zcela obecně) nějakého komponentu by bylo detekovatelné, kdyby nebylo překryto daleko větším zkreslením jiného komponentu, typicky měničů. Situaci lze přirovnat k ochutnávání - nemyslím si sice, že může existovat někdo, kdo pozná přidání jediné kapky citrónové šťávy do cisterny čisté vody, ale určitě bych se o tom nepřel. Zcela vyloučené ale je, aby někdo odlišil vzorky ze dvou cisteren, kde v jedné je těch kapek 1000 a ve druhé 1001. Přitom tento rozdíl je moderními přístroji měřitelný, což je přesná analogie s kabelem, jehož vliv změřit lze, slyšet nikoli.

    Btw. taky by mě zajímalo, jak to TOOM myslel s tím hdmi kabelem.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Uvedomuju si, ze muj postoj je trochu "posledni spravedlivej", protoze nestojim ani na jedne strane sporu (resp. neverim, ze sitovej kabel ma vliv na zvuk a neni rozdilu mezi kabelem za 1000 a 100 000 ale zaroven mi zdejsi propagatori tohoto zavaneji svatou hysterii).

    Nicmene PATISLAV ma podle me presne pravdu. Existuje hudba, resp. zvuky, u kterych existuje obecna predstava, jak maj znit. Veri, ze kdyz je nekdo dirigent s absolutnim sluchem, tak se muze ukajet tim, ze mu hoboj doma bude znit jako kdyby tam nekdo na hoboj foukal.
    Vzhledem k tomu, ze nejsem dirigent, nemam absolutni sluch, ba dokonce diky picovinam v minulosti na jedno ucho slysim hur vysoky tony a posloucham veci, u kterych chybi ona obecna predstava jak maj znit, protoze proste zadna neni. Tam mam proste vintage sestavu od Revoxu, nejaky lacinejsi kabely co mi nekdo venoval a absolutne mi chybi motivace to do smrti menit.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    PATISLAV: Všichni muzukanti na světě používaj lo-fi nástroje, všechna studia na světě jsou lo=fi, všichni zvukaři jsou lamové atak všichni brousíme mpplayery a lodžitechy. Bravurní úvaha..... a na co tedy gramofon ?
    Myluju nykc lol
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Furt na tu odpověď čekám!
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    a na jakým aparátu teda.....
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Sice se clovek nic nedozvi, ale to srdicko, ta clovecinka - to zde nechybi!
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    PATISLAV: ja jsem tu vice mene omylem (moje potreby nebyly shledany dostatecne hifi), ale nelituju, krasnej flame! Doufam, ze kluci nezklamou a jeste par postu pridaj.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Zavítal jsem do tohohle auditka, abych se dozvěděl něco o kvalitních (zejména old-school) gramofonech, ale nic moc jsem tu nenašel. Když už jsem byl ale nuceným svědkem tohoto vašeho krásného odvěkého flameu, nemůžu se udržet, abych nedodal jedno:

    Je vtipné utrácet neskutečný majlant za hi-fi soustavu, když tolik kapel dnes nahrává co nejvíc lo-fi, nějaké kabely vůbec neřeší, mix si dělají samy a mastering jim nakonec stejně udělá nějaký fanda "loudness war" nebo úplná lama. Někteří umělci si dokonce zakládají na tom, aby do nahrávky dostali nejrůznější akustické poruchy a nedokonalosti. A hi-fi fanda si pak ujíždí na tom, jak kvalitně ty šumy a ruchy poslouchá...
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    TEDDYBEDDY: Prestan delat hovadko a zavzpominej, uz jsem tu psal ze hraju z desek na sluchatka (; A kabely mam ty nejobycejnejsi (tzn. 'vestaveny' sitovy u gramofonu a nejake obyc do predzesilovace. A pak uz jen sluchatka).

    Cimz ma otazka na TOOM stale plati. Doufam, ze nebude nasledovat 30x 'a na cem hrajes ty?' - pokud sam nemas co rict tak je lepsi mlcet, nakonec vsichni jsme si uz tu otazku zvladli precist nekolikrat.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    to: Tragéd & spol.
    Na jaké kabely doma hrajete a na jakém aparátu?
    a následuje dalších 30 příspěvků, aby se ukázalo, že tragédi žádné hifi ani kritizované kabely neměli, nemají, neznají....
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TOOM: ja jsem trapnej, ale Teddy, ktery dela blbeho (predpokladam tedy, ze blby ve skutecnosti neni) trapnej neni? Aha.
    Stale cekam na tu opravu ohledne HDMI, nebo to byl z tve strany jen vykrik do tmy?
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    TOOM: Nemyslim si, ze by byly trapne. Naopak, celkem jasne ukazuji uroven nekterych vericich HiFistu, kteri se drzi sve viry a dokola opakuji jedno a totez (:

    A s cim prosim nemel pravdu ohledne HDMI kabelu?
    TOOM
    TOOM --- ---
    PLAYER: Snad jen, jestli ti dochází třeskutá trapnost tvých posledních cca 20 příspěvků o ničem.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TEDDYBEDDY: vzdyt to rikam, ty proste nectes co pisu.

    TOOM: s cim mas problem? Pouc me.
    TOOM
    TOOM --- ---
    PLAYER: Také nevidím odpověď. Ani s tím hdmi jsi neměl pravdu.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    PLAYER: Kde prosím?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TEDDYBEDDY: uz se stalo.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    PLAYER: Nebuď vulgární a napiš, který kabel z tvých bohatých praktických zkušeností bys nám doporučil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam