• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Udelal jsem si test. Stejna data ( zdroj losless audio image .ape (CD Best Audiophile Voices 3)), soucasne pusteny z PC pres opticky vystup zvukovky Asus Xonar, a drzhy zdroj - to same vypalene a hrajici z CD prehravace taky pres opticky vystup.

    Hudba z CD prehravace hraje slysitelne lepe...
    Nemate tip na "opticky vystup" z PC do PCIe bez "zvukovky"? Jen RAW data z PC ven... zadny "efekty a jiny drtice"
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    FIFAS: Kup si pořádnej gramec/ cd přehrávač;)
    NECRON
    NECRON --- ---
    Lepší přehrávač a sluchátka nekoupíte. Dokonalost do kapsy za 32 tisíc - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/iriver-astell-kern-sennheiser-ie800-recenze-fjk-/tec_audio.aspx?c=A121212_095417_tec_audio_nyv
    nekdo osobni zkusenost?
    FIFAS
    FIFAS --- ---
    no tomu sem se chtel vyhnout, celej ten "slavnej" Azur 640H je strasnej piece of shit, radeji bych preferoval moznost si pohodlne poustet hudbu primo z laptopu
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    FIFAS: Vzdyt mas ten CA "server", staci notebook pripojit do LAN a pres sit hrat jak divej... CA si to z notesu sosne.
    FIFAS
    FIFAS --- ---
    sorry a diik, dlouho jsem tu nebyl .)
    BLAF
    BLAF --- ---
    FIFAS: protip: za adresu davej mezeru a az pak konec zavorky, lepe se na to klika :)
    FIFAS
    FIFAS --- ---
    Zdravim hifisty&spol.
    Mozna uz se to to nekdy probiralo, ale premyslim jak dostat ze sveho notasu (Sony Vaio Z) nejaky rozumnejsi zvuk, nez tu HRUZU co se line z toho 3.5 jacka.
    Aparatura k dispozici je nasledujici:
    Repro Acoustic Energy Aelite 3 (http://www.hifipartner.cz/Item.aspx?ID=1193)
    AV Server CAMBRIDGE AUDIO AZUR 640 H (http://www.hifionline.cz/av-servery-multimedialni-centra/1463-cambridge-audio-azur-640-h/)
    AV Receiver CAMBRIDGE AUDIO AZUR 640R (http://www.hifionline.cz/av-receivery/1387-cambridge-audio-azur-640r/)

    Prcetl jsem par for ohledne externich usb zvukovek, ruznych DAC1 vychytavek a pod a rozhodl jsem se ze do toho nechci investovat vice nez par tisic, proste nejake rozumne reseni s nejlepsim pomerem cena/vykon, vono samotnej koncept notebook -> hifi sound prej neni vubec optimalni, ale zase si rikam ze to co z toho notase leze ted je fakt maras (na to ze to je nejvyssi rada SONY ktera se JEDINA vyrabi v Japonsku...). Vyuzivat bych to chtel jednak k poslechu hudby tak ke sledovani HD filmu.
    Dik za radu, pokud uz se to to probiralo, staci link nebo posta.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MADCAT: Nemyslím si, koncertní sály taky nepraskají :) Plus to nehraje nahlas, jak si mylně všichni myslí, to hraje především dobře (a taky to, narozdíl od malejch dreků, umí hrát nahlas).
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MACHALIK: To pustíš a po prvním beatu můžeš pustit starosti se sklem z hlavy, ne? :-)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MATT: Nemejlíš, to je to používání zažitých výrazů :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já bych si každopádně do prosklené místnosti dal toto:



    A pak bych se zabejval, co udělat s těma středama a vejškama, který se tam budou tlouct jak prase. Dejte echo vy, kteří uposlechnete Svancové rady a do skleníku nedáte basy. Jak to bude hrát. Podle mě to bude - - čistý jako sklo :)
    MATT
    MATT --- ---
    SVANC: akustická energie to je ňákej hifismus? ;) vždyť je to mechanický kmitání ve hmotě který se postupně mění na teplo. nebo se mejlim?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Především ty tady meleš stále dokola jedno a to samé. Pokud jsi doteď nepochopil, co jsem psal, tak ti není pomoci.
    A pokud jde o "zářezy", tak bys měl raději vysvětlit, cos myslel zjevně ironickou větou "Čili okna přopouštějí basy i tvoří překážku pro basy zároveň."
    Nebo tvrzeními
    že superpozice a maskování se vylučují
    že akustika místnosti je méně důležitá než volba zesilovače
    že poznáš rozdíl zvuku mezi výpalkou a originálem, optikou a koaxiálem...
    atd. atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Mlejt si můžeš, jak chceš, furt nerozumím, proč je to zrovna sub, kterýho by ses bál ve skleníku. Ten nadělá nejmenší paseku. Kdyby ses bál dipólu, tak neřeknu, případně kaloty vs. lineárního zdroje, kdyby teda bylo na výběr - čehokoli. Ale ty si ze všech možností vybereš sub, kterej jako jedinej ze všech na sklo zrovna sere. Dost dobrý. Zase jsem si u tebe udělal zářez.

    Takže do skleněnejch místností hlavně nedávejte basák, přítelé! Máte-li skleněnou cimru, hlavně tam nedávejte basáky. Udělá to-- Svanc doplní.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: "Čili okna přopouštějí basy i tvoří překážku pro basy zároveň." Vážně ti to připadá jako protimluv? Každý materiál má určitou pohltivost a odrazivost, popř. se uplatňuje i transformace akustické energie na mechanickou. Pozastavovat se nad tím, že basy mohou být současně propouštěny i odráženy, je podobná hloupost, jako tvrdit, že sklo okna světlo pouze propouští nebo pouze pohlcuje. Ale možná si opravdu myslíš, že se tyhle jevy vylučují - vzhledem k tomu, že jsi tu nedávno úporně tvrdil, že se vzájemně vylučují i maskování a superpozice, by mě to snad ani nepřekvapilo.
    Zbytek jsem vysvětlil tady SVANC a tady SVANC. Ale klidně to s tím sklem ještě dvakrát zopakuj...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HUSOKACHNA: Pripadne si muzes poridit primo instalacni boxy bud do podhledu ala
    RCF PL 8X - Thomann Český Cyberstore
    http://www.thomann.de/cz/rcf_pl_8x.htm
    pripadne nastenne
    Nástěnné reproduktory - Thomann Český Cyberstore
    http://www.thomann.de/cz/cat.html?gf=nastenne_reproduktory&oa=pra
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Čili okna přopouštějí basy i tvoří překážku pro basy zároveň.
    Takže znovu: proč zrovna subwoofer by měl být problém ve skleněné místnosti? Proč ne vejškáč nebo střeďák, proč sis jako nejproblémovější reprák ve skle vybral právě basák?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Ohledně "prosklené místnosti" viz SVANC. Že okna ve větší míře propouští basy než výšky, asi není třeba zdůrazňovat, koneckonců si stačí stoupnout před jakýkoli prostor s oknem, kde vevnitř hraje hudba. Nicméně tvrzení, že "oknem letěj basy pryč, netvoří překážku" není pravdivé a mateš lidi. Okna odrážejí i basové frekvence a chování takové stěny je závislé na celé řadě parametrů (rozměry oken, tloušťka a počet skel, vlastní rezonance, způsob uložení skla atd.).
    Ale zpět k té konkrétní místnosti - že to bude akusticky dost špatné, o tom snad není třeba polemizovat. A v takovém prostoru si subwooferem zaděláváš na další problémy. Ale třeba dokážeš od oka posoudit, že v dané místnosti se subwooferem žádný problém nebude...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Tak samozřejmě, okno netvoří překážku pro dlouhé vlny, proto basy v prosklené místnosti prakticky nebudou existovat, naopak veškeré středy a výšky se odrazí zpátky a výsledný zvuk bude neposlouchatelně převýškovaný a skleněný. Hladká plocha odrazí zpět vysoké frekvence a vlastní rezonance oken znásobí střední frekvence. Hluboké frekvence jednoduše zaniknou/uletí jako ve volném prostoru (stačí stát vně jakéhokoli klubu a poslouchat: jediné, co je slyšet, je drnčení oken na basech, které jsou vyzařovány ven). Proto bych rád zopakoval svou otázku: proč by jsi se specificky vyhnul užití subu v prosklené místnosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam