před časem jsem koupil zesák Marantz 7002. Z bazaru, ale mám na něj rok záruku. Byl bych s ním spokojen, nebýt jedné podstatné věci - a zde se chci zeptat, jestli je to normální, nebo jde prostě o vadu. Tedy normální to určitě není, ale stejně bych se rád ujistil, že něco nedělám špatně.
Problém je ten, že do zesáku posílám PS3 a PC, oboje přes HDMI. Obraz (zesák -> hdmi -> TV) mám vždy bez problémů, ale jak PS3 tak PC mají občas problém se zvukem. Někdy to prostě všechno zapnu a žádný zvuk do zesáku nejde. Zesák zobrazuje na displeji ikonky kanálů zvuků - stereo, 5+1, atd.. a v těchto případech se žádný kanál nezobrazuje - prostě žádný zvuk. Někdy pomůže restart přístroje, někdy pomůže jen když vypnu jak přístroje, tak zesilovač. Třeba u PC se to projevuje tak, že ikona hlasitosti má u sebe červený křížek a stěžuje si na nepřítomnost zvukového výstupu. U PS3 to nijak nepoznám. Štve mně , že to někdy jede bez problémů a jindy to prostě takhle blbne. Jakmile to opravím tím restartem, tak pak vše hraje v pořádku, klidně celý den.
Tohle určitě není normální chování a na reklamaci to podle mně je, ale přesto se ptám, zda netušíte, jestli nedělám něco blbě. Ale u HDMI zapojení snad není co zkazit, ne?