• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    YARRDESH: leda ze šrotu, tohle je minimální šance koupit nový v několika kusech...
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    nevite kde sehnat takovy ty soc 1" tusim 5w/8ohm vejskace do levnejch reper? samotny bedynky staly asi 5tikilo, nechce se mi kvuli tomu objednavat novy a jedinej, co jsem sehnal, je primo z cinsky tovarny, ale musim si koupit 5000 kusu a zajistuji produkci 11000 kusu denne, nicmene nejsem bohaty prumyslnik
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    Mockrát děkuju za tipy. Můžu mít ještě otázku jestli máš s těmihle lidmi osobní zkušenost a jakou? Proč je považuješ za doporučeníhodné? Ten TVR Servis vypadá že se specializuje spíš na elektroniku jako kamery, satelity a tak. Na P AUDIO jsem si nevzpoměl, i když jsem od nich míval zesilovač. To by mohla být alternativa.

    Jinak jsem v tomhle vláknu kápnul na nějakého pana inženýra Koubu, který tam někomu opravil asi dobře nějaké reproduktory, ale to vlákno se týká spíš kytarových aparatur, se mi zdá. Nevíte o něm někdo?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LAKSHMANA:

    Petr Havlíček
    TVR Servis
    Mladoboleslavská 73
    19700 Praha 9
    + 420 286 892 862
    petr.havlíček@tvr.cz

    Případně taky tuším pan Pavlíček z P Audia:

    P AUDIO
    Husitská 30
    Praha 3
    130 00
    +420 222 715 858
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    Ahoj, uměl byste někdo doporučit nějaký příjemný servis (nebo šikovnou soukromou osobu), kde by mi citlivě opravili bedýnku Bowers&Wilkins 601? Přestal hrát výškáč úplně. Mám tyhle bedýnky opravdu moc rád a nerad bych viděl, aby to ode mě v servisu přebíral znuděnej týpek co ho sere že musí dělat svojí práci, jak se mi to stalo posledně se zesilovačem...

    Lokace je Praha.

    Budu vděčnej za vaše tipy. dík.
    MATT
    MATT --- ---
    SVANC
    SVANC --- ---
    YARRDESH: Hezký :). Ale tyhle online testy jsou spíš orientační. Lepší je stáhnout nekomprimované soubory, které demonstrují různé typy zkreslení a pustit to přímo na aparátu. Třeba tady http://www.ethanwiner.com/aes/
    Je ale dobrý pustit si nejdřív tohle video, kde jsou mimo jiné informace k jednotlivým souborům: http://www.edn.com/electronics-blogs/20-20khz/4375907/Audio-Myths-Workshop-video-
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    SVANC: peknej test, jsem to teda poslouchal na vystupu u ntb, kterej uz distorzi ma (dementni drivery), takze to bylo zkresleny furt, ale kdyz mi doslo, ze se musi soustredit na tu basu, kde se zkresleni bude projevovat nejvic, tak uz to slo urcovat v pohode. imho u sinusu by to bylo nejjednodussi, ja mel nejakou muziku pro zš
    ADAM
    ADAM --- ---
    DOCKINEZ: ja nevim, jestli je vystupni 50. ale možná jo. chtělo by to změřit.

    aby se vyloučili deformace frekv. charakteristiky, tak platí pravidlo, že sluchátka musí mít min. 8x vyšší impedanci než je výstupní.

    porušení tohoto pravidla bývá nejčastější příčinou toho, že sluchátka hrají s každým zesilovačem jinak
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADAM: hm, vystupni impedance 50 ohmu vs 60 ohmu zatez neni az tak hrozne, natoz pak "naprosto". Naopak by to mohlo byt horsi.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    FURYAN: by mělo stači je prostě kroutit, ne? :D
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    SVANC:Nejdriv pekne rozsvicenou doutnavkou ve "vadasce"... Meril jsem digitalem, ale ruckovej merak by vylit nahoru stejne tak
    SVANC
    SVANC --- ---
    FURYAN: Možné je asi leccos, nicméně na reprokabel je připojena zátěž 8 nebo dokonce jen 4 ohmy, výstupní impedance zesíku je ještě daleko nižší a pokud člověk nemá obývák vedle trafačky nebo vysílače, tak by imho neměl být problém. Koneckonců stačí při vypnutém zesíku přiložit ucho k měničům - pokud by se v reprokabelech něco indukovalo, tak to bude slyšet.
    Předpokládám, že těch 60 V jsi naměřil digitálem?
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Ad kabely k repro a vubec kabely. Taková příhoda, zdánlivě nesouvisející. Kamarád si koupil pár úspornách zářovek, takovej levnej šmejd z teska za 50 kacek kus. Makali jsme u nej do noci, a koukam, v chodbe mu jedna usporka sem tam problikne. Rikam si - tywe, proc blika? Zapojeni trivialni - dva prepinace na chodbe (typicke zapojeni "schodistak"), privod, vyvody na dve svetla v chodbe. Odpojim privod, odpojim oba vypinace, rozpojim v podstate cely obvod do stavu "volne draty oba konce ve vzduchu".
    Na volnem konci propojovaciho dratu mezi vypinaci - 60V mezi dratem a zemi. A vysvetleni: uplne normalni soubeh kabelu, indukce... To napeti je samozrejme naprosto mekke, proud nula nic, ale rozblika to levnou usporku.

    Takze ano, rozhodne stinene repro kabely, zvlast, kdyz vedou vedle zmeti privodnich kabelu. A tu zmet prodluzek mame doma nejspis asi kazdy :D
    ADAM
    ADAM --- ---
    a nemá ten bryston výstupní impedanci sluch. výstupu 50ohm? pokud jo, tak by zapojení K701 (60ohm) bylo naprosto nevhodné.

    já mluvím o zanedbatelných rozdílech při dodržení nějakých základních zásad. ono často jejich nedodržení je příčinou toho, že to hraje výrazně jinak.
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    No ja mam AKG 701 s burson audio ha-160ds a jsem velmi spokojenej. Kdyz jsem je mel pripojeny k Brystonu BP-20 a jeho sluch. vystupu , tak mi tou "ostrosti" div nevykrvacely usi :))
    Premejslel jsem prave o senn 800 k tomu Bursonu, ale zatim to nejak neresim. JInak mi u nej vic vyhovuje analogovy vstup, nez USB a koax.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Ad sluchátka - docela zajímavej článek je tady.
    ADAM
    ADAM --- ---
    DOCKINEZ: samozřejmě zanedbatelný vliv má v případě, že srovnáváme se slušným výstupem, nikoli výstup z integrované karty noťase, to je jasné.
    ADAM
    ADAM --- ---
    vliv sluchátkový zesilovače je šíleně přeceňován, na výsledný zvuk má vliv většinou absolutně zanedbatelný. mnohem významější vliv má DAC.

    ---
    btw. rozhodně to nehraje stejně. rozdíly mezi hd558 a AD500 jsou obrovské. každé hrají uplně jinak.
    ale není to tak, že by jedny hrály o hodně líp, hrají prostě jen jinak.

    čím vyššší kvalita, tím podobněji sluchátka znějí.
    a hlavní otázka je, zda ten rozdíl ve kvalitě zvuku stojí za ten cenový rozdíl.

    ono dokonce 80ti % lidí se budou víc líbit basovější HD558, než neutrální HD800.


    shrnuto: jakmile je dosaženo určité slušné úrovně kvality (u sluchátek cca cena 3tis kč), v ten okamžik už je další zvukový přínos jednak drahý a druhak zákonitě malý (prostor pro zlepšení už tam není velký, ony housle v realitě vždycky budou jen housle, nejde to reprodukcí nijak překonat...).
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TOMATSU: oproti sluchatkovymu vystupu integrovanych zesiku (vetsinou tezce na prd) nebo vystupu z noťase bude hrat i ne zrovna nejdrazsi sluchatkac jak vino :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam