• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      FURYAN
      FURYAN --- ---
      SVANC:Nejdriv pekne rozsvicenou doutnavkou ve "vadasce"... Meril jsem digitalem, ale ruckovej merak by vylit nahoru stejne tak
      SVANC
      SVANC --- ---
      FURYAN: Možné je asi leccos, nicméně na reprokabel je připojena zátěž 8 nebo dokonce jen 4 ohmy, výstupní impedance zesíku je ještě daleko nižší a pokud člověk nemá obývák vedle trafačky nebo vysílače, tak by imho neměl být problém. Koneckonců stačí při vypnutém zesíku přiložit ucho k měničům - pokud by se v reprokabelech něco indukovalo, tak to bude slyšet.
      Předpokládám, že těch 60 V jsi naměřil digitálem?
      FURYAN
      FURYAN --- ---
      Ad kabely k repro a vubec kabely. Taková příhoda, zdánlivě nesouvisející. Kamarád si koupil pár úspornách zářovek, takovej levnej šmejd z teska za 50 kacek kus. Makali jsme u nej do noci, a koukam, v chodbe mu jedna usporka sem tam problikne. Rikam si - tywe, proc blika? Zapojeni trivialni - dva prepinace na chodbe (typicke zapojeni "schodistak"), privod, vyvody na dve svetla v chodbe. Odpojim privod, odpojim oba vypinace, rozpojim v podstate cely obvod do stavu "volne draty oba konce ve vzduchu".
      Na volnem konci propojovaciho dratu mezi vypinaci - 60V mezi dratem a zemi. A vysvetleni: uplne normalni soubeh kabelu, indukce... To napeti je samozrejme naprosto mekke, proud nula nic, ale rozblika to levnou usporku.

      Takze ano, rozhodne stinene repro kabely, zvlast, kdyz vedou vedle zmeti privodnich kabelu. A tu zmet prodluzek mame doma nejspis asi kazdy :D
      ADAM
      ADAM --- ---
      a nemá ten bryston výstupní impedanci sluch. výstupu 50ohm? pokud jo, tak by zapojení K701 (60ohm) bylo naprosto nevhodné.

      já mluvím o zanedbatelných rozdílech při dodržení nějakých základních zásad. ono často jejich nedodržení je příčinou toho, že to hraje výrazně jinak.
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      No ja mam AKG 701 s burson audio ha-160ds a jsem velmi spokojenej. Kdyz jsem je mel pripojeny k Brystonu BP-20 a jeho sluch. vystupu , tak mi tou "ostrosti" div nevykrvacely usi :))
      Premejslel jsem prave o senn 800 k tomu Bursonu, ale zatim to nejak neresim. JInak mi u nej vic vyhovuje analogovy vstup, nez USB a koax.
      SVANC
      SVANC --- ---
      Ad sluchátka - docela zajímavej článek je tady.
      ADAM
      ADAM --- ---
      DOCKINEZ: samozřejmě zanedbatelný vliv má v případě, že srovnáváme se slušným výstupem, nikoli výstup z integrované karty noťase, to je jasné.
      ADAM
      ADAM --- ---
      vliv sluchátkový zesilovače je šíleně přeceňován, na výsledný zvuk má vliv většinou absolutně zanedbatelný. mnohem významější vliv má DAC.

      ---
      btw. rozhodně to nehraje stejně. rozdíly mezi hd558 a AD500 jsou obrovské. každé hrají uplně jinak.
      ale není to tak, že by jedny hrály o hodně líp, hrají prostě jen jinak.

      čím vyššší kvalita, tím podobněji sluchátka znějí.
      a hlavní otázka je, zda ten rozdíl ve kvalitě zvuku stojí za ten cenový rozdíl.

      ono dokonce 80ti % lidí se budou víc líbit basovější HD558, než neutrální HD800.


      shrnuto: jakmile je dosaženo určité slušné úrovně kvality (u sluchátek cca cena 3tis kč), v ten okamžik už je další zvukový přínos jednak drahý a druhak zákonitě malý (prostor pro zlepšení už tam není velký, ony housle v realitě vždycky budou jen housle, nejde to reprodukcí nijak překonat...).
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      TOMATSU: oproti sluchatkovymu vystupu integrovanych zesiku (vetsinou tezce na prd) nebo vystupu z noťase bude hrat i ne zrovna nejdrazsi sluchatkac jak vino :)
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      Co sluch. zesilovač - ten by měl mít taky nemaly podil na vyslednem zvuku- ( i kdyz mozna ne, kdyz vse hraje +- stejne :)
      ADAM
      ADAM --- ---
      etymotic hf5
      beyerdynamic DT860
      akg K240
      senn. HD558
      grado sr80
      ATH AD500 nebo AD700

      v tomto pořadí.

      všechno to jsou vynikajcí sluchátka, která hrají o hodně líp než sluchátka za 2, ale jen napatrně (až zanedbatelně) hůře než sluchátka za 6.
      MARTIK
      MARTIK --- ---
      ADAM: doporuč sluchátka za 3 prosím.
      ADAM
      ADAM --- ---
      hifi je hrozná snobárna. marketing pere do lidí, že čím víc peněz. tím lepší. a bohužel to padá na úrodnou půdu, snobové mu zobou z ruky.

      v praxi to je trochu jinak. budu mluvit za svůj obor, čili sluchátka: 
      rozdíl mezi sluchátky za 50 a za 3tis nějaký je, ale je mnohem mnohem menší, než mají lidi z internetu dojem.

      po konfrontaci s touto realitou jsou pak zpravidla reakce.
      1. racionální člověk se zaraduje, koupí si ty za 3 a je spokojený.
      2. snob skřípe zuby, ale koupí si ty za 50, protože všichni přeci tvrdí o kolik moc lepší jsou.

      perličkou na tom je to, že ty za 50 často posíláme do paneláku na sídlišti v ostravě-porubě atp...

      jo, a rozdíly mezi DAC za 3 nebo 50tis jsou už sotva slyšitelné a o zesilovačích nemluvě...


      doporučuju založení klubu "hifi racionálně" (po vzoru staré au/ra :-)
      tam se můžem bavit o věcech, které hrají optimálně za optimální cenu.


      důležitá věc: já totiž nevyvracím, že DAC za 50 nehraje líp než ten za 3. a že neexistuje nějaký, který hraje ještě líp. důležité na tom je to, zda člověk chce to abslutně nejlepší bez ohledu na peníze (to není můj případ). a nebo jestli hledá nejefektivnější řešení.

      opět zpět ke sluchátkům: rozdíl mezi sluchátky za 1 a 3 tis je tak obrovský, že si troufám tvrdit, že se vyplatí připlatit i babičce.
      ale rozdíl mezi sluchátky za 3 a za 6 už je o hodně menší, to doporučuju jen opravdu zapálenému posluchači nebo tomu, kdo ty 3 navíc nevydělává půlku měsíce.
      no a sluchátka za 50 zase hrají o kousek líp, ale doporučil bych je zejména tomu, kdo těch 47 navíc vidělá za tejden. pro obyvatele paneláku to asi není nejlepší investice...
      SVANC
      SVANC --- ---
      TOMATSU: Nejde o vynášení skálopevných soudů. Ale pokud např. napostuju dobře dokumentované testy, prováděné renomovanými odborníky, tak bych chtěl slyšet věcné argumenty, proč nepřijmout závěry, které z těch testů logicky vyplývají. Hlášky typu "já toho v životě slyšel bla bla a ty v tý tvý garáži s dřevotřískou víš hovno" takovým argumentem zcela jistě nejsou.
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      TOMATSU: Věřím, že dřív tohle i šlo (50-60 léta)ale teď se prostě nedostaneš k těm technologiím co se v moderní výrobě používají. Třeba taková nanotechnologie se doma dost blbě plychtí na koleně :)
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      Tak ja treba zase beru jako ignoranstvi vynesat skalopevne soudy o necem, o cem jsem jenom nekde cetl na internetu. To nepocitam "znevazovani" prace konstrukteru, inzenyru, firem , ktere se v danem odvetvi pohybuji 10ky let a jsou za nima hmatatelne vysledky.
      A opravdu si myslet, ze si doma pod perinou za mlhaveho svetla blikajici lampicky sestrojim komponent ci repro atd a tim prevezu vyrobce z oblasti "haj-endu" je lehce na hranici silenstvi :) Ano, muze se to podarit na urcitou hranici ( ktera nemusi byt vubec spatna ) , ale nikdy to nebude TOP.
      GOSHEWAN
      GOSHEWAN --- ---
      TOMATSU: Precti si to jeste jednou. Ja nerikam ze je spatne vykazat lidi prajici se na zapojeni 5.1 geniusu, naopak. Ale zdejsi ignoranstvi v oblasti kabelu a drahych komponentu je neco trochu jineho.
      To, o cem mluvis ty, je opacny extrem a ja souhlasim, ze to sem nepatri. To je nakonec i jedna z pricin tehlech diskuzi - totiz ze machalik a teddybeddy okamzite shazuji cokoliv co se jim nezda na uroven 'bakelitu a garazoveho kutilstvi'. Jasne ze si doma Lamborghini nevyrobis, ale tady nejsme v klubu o autech (;
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      GOSHEWAN: Hele, a tobe prijde normalni jit do autosalonu, kde jsou vedle sebe nastosovany treba lamb. murcielaga a ptat se jich, kde sezenes platno na svyho velorexe ?
      Klub se jmenuje HIFI & TOP AUDIO - ne spotrebka, samo-domo atd , problemy asi vznikaji tim, ze "vetsina" povazuje to co ma doma za TOP a k ostatnimu jsou slepy a neochotny si priznat, ze muze byt neco lepsiho, nez tak jejich modla co maji doma.
      Taky se mi parkrat stalo, ze komponenta, kabel, repro hralo u nekoho lip a stalo treba min nez to moje - no nedalo se nic delat nez to prekousnout, prodat a koupit neco jineho - proste vyzkouset jinou cestu a posunout se dal. I to me na HI-FI bavi, nejen poslech, ale i ty technicky "blbosti" okolo. "Zavidim" lidem co jsou "navzdy" spokojeny s tim co maji a nic jineho nechteji ( ziji ve sve bubline, jestli se to takto da nazvat ) , ale pro me to cesta neni - je to nuda :)
      GOSHEWAN
      GOSHEWAN --- ---
      DELLAMORTE: Proc tady? Protoze jakmile se tu nekdo zacne bavit o necem, co nestoji alespon 50K za komponentu, tak si to prihasi machal a teddybeddy a zacnou dotycneho posilat do prdele. Pochopitelne se mu nezapomenou vysmat, protoze prece nic tak levneho nemuze byt top audio (protoze to oni a vyrobci rekli : ). Nekterym lidem tenhle pristup vadi, protoze misto vecne diskuze se setkaji pouze s aroganci radobyguru a osobnimi utoky.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Umíš své názory hájit i jinak, než snahou o dehonestování oponenta? Zatím to tak nevypadá...
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Máš pravdu, že tvoje až religiózní lpění na čemsi, co jsi sám a) nikdy ani nezkusil, b) anebo pokud, tak v mizivém množství případů a na podřadné, testu nehodné a nevypovídající technice a konečně c), co akorát dokola papouškuješ z internetu a různých třetích stran, informace vyčtené namísto vlastních zkušeností, může po pěti letech opakování prakticky těch stejných vět a dovolávání se těch stejných a jediných správných závěrů působit poněkud úporně :)

      Steve Dunhill, Clarence Mark a Shawn Backster by z tebe měli jistě radost.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam