• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      XLEEF
      XLEEF --- ---
      SVANC: no pokud jeste budu davat ten bi-amp, tak vlastne z predniho repra pujdou 4 kabliky.. takze nemusi byt tak silne.. je to tak ?
      SVANC
      SVANC --- ---
      XLEEF: Resp. k těm zadním a nejspíš i k těm předním, když jsou blízko, by stačil i průřez 2,5 mm2, pokud chceš ušetřit.
      SVANC
      SVANC --- ---
      XLEEF: Třeba tenhle. Nebo jakýkoli dražší... ;)
      Bi-amping (samostatně připojené konc. zesilovače pro jednotlivá pásma) smysl má, bi-wiring (pouze samostatné kabely pro jednotlivá pásma) nikoli.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Jen tak mezi nama.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Martin Logan do svejch elektrostatu osazuje sirokopasmovy stredaky za 10 Kc. I Duntech. Dej si je tam misto jednopalcovejch vejskacu, aj tam rozmerove pujdou.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Havlicek mi opravoval Quadral Titan Mk V, bedny za 25 000 DM.
      Pavlicek pak kamosovi nekolik zesilovacu tez za spoustu penez, tez reproduktory Infinity a JBL.
      Osobne doporucuji.
      XLEEF
      XLEEF --- ---
      zdravim, chtel jsem se zeptat jaky byste doporucili kabel k jamo 608 http://www.jamo.com/search/?ks=S%20608%20HCS%203

      ... zadni mam docela daleko, takze bych nechtel aby se to nejak mega prodrazilo.. predni ty velky jsou blizko zesiku.. to by mohl byt nejaky lepsi kabel. Vyplati se to zapojit jako bi-amp ? (teda nekde ctu kdyz to vede do jednoho zesiku tak se to nenaziva bi-amp, ale vyrobce zesiku to tak pise tak nevim.. viz : http://www.youtube.com/watch?v=N_NTRZYZCkE .. mam tohle onkyo..
      diky za rady
      AKA_THE_A
      AKA_THE_A --- ---
      YARRDESH: leda ze šrotu, tohle je minimální šance koupit nový v několika kusech...
      YARRDESH
      YARRDESH --- ---
      nevite kde sehnat takovy ty soc 1" tusim 5w/8ohm vejskace do levnejch reper? samotny bedynky staly asi 5tikilo, nechce se mi kvuli tomu objednavat novy a jedinej, co jsem sehnal, je primo z cinsky tovarny, ale musim si koupit 5000 kusu a zajistuji produkci 11000 kusu denne, nicmene nejsem bohaty prumyslnik
      LAKSHMANA
      LAKSHMANA --- ---
      Mockrát děkuju za tipy. Můžu mít ještě otázku jestli máš s těmihle lidmi osobní zkušenost a jakou? Proč je považuješ za doporučeníhodné? Ten TVR Servis vypadá že se specializuje spíš na elektroniku jako kamery, satelity a tak. Na P AUDIO jsem si nevzpoměl, i když jsem od nich míval zesilovač. To by mohla být alternativa.

      Jinak jsem v tomhle vláknu kápnul na nějakého pana inženýra Koubu, který tam někomu opravil asi dobře nějaké reproduktory, ale to vlákno se týká spíš kytarových aparatur, se mi zdá. Nevíte o něm někdo?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      LAKSHMANA:

      Petr Havlíček
      TVR Servis
      Mladoboleslavská 73
      19700 Praha 9
      + 420 286 892 862
      petr.havlíček@tvr.cz

      Případně taky tuším pan Pavlíček z P Audia:

      P AUDIO
      Husitská 30
      Praha 3
      130 00
      +420 222 715 858
      LAKSHMANA
      LAKSHMANA --- ---
      Ahoj, uměl byste někdo doporučit nějaký příjemný servis (nebo šikovnou soukromou osobu), kde by mi citlivě opravili bedýnku Bowers&Wilkins 601? Přestal hrát výškáč úplně. Mám tyhle bedýnky opravdu moc rád a nerad bych viděl, aby to ode mě v servisu přebíral znuděnej týpek co ho sere že musí dělat svojí práci, jak se mi to stalo posledně se zesilovačem...

      Lokace je Praha.

      Budu vděčnej za vaše tipy. dík.
      MATT
      MATT --- ---
      SVANC
      SVANC --- ---
      YARRDESH: Hezký :). Ale tyhle online testy jsou spíš orientační. Lepší je stáhnout nekomprimované soubory, které demonstrují různé typy zkreslení a pustit to přímo na aparátu. Třeba tady http://www.ethanwiner.com/aes/
      Je ale dobrý pustit si nejdřív tohle video, kde jsou mimo jiné informace k jednotlivým souborům: http://www.edn.com/electronics-blogs/20-20khz/4375907/Audio-Myths-Workshop-video-
      YARRDESH
      YARRDESH --- ---
      SVANC: peknej test, jsem to teda poslouchal na vystupu u ntb, kterej uz distorzi ma (dementni drivery), takze to bylo zkresleny furt, ale kdyz mi doslo, ze se musi soustredit na tu basu, kde se zkresleni bude projevovat nejvic, tak uz to slo urcovat v pohode. imho u sinusu by to bylo nejjednodussi, ja mel nejakou muziku pro zš
      ADAM
      ADAM --- ---
      DOCKINEZ: ja nevim, jestli je vystupni 50. ale možná jo. chtělo by to změřit.

      aby se vyloučili deformace frekv. charakteristiky, tak platí pravidlo, že sluchátka musí mít min. 8x vyšší impedanci než je výstupní.

      porušení tohoto pravidla bývá nejčastější příčinou toho, že sluchátka hrají s každým zesilovačem jinak
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      ADAM: hm, vystupni impedance 50 ohmu vs 60 ohmu zatez neni az tak hrozne, natoz pak "naprosto". Naopak by to mohlo byt horsi.
      AKA_THE_A
      AKA_THE_A --- ---
      FURYAN: by mělo stači je prostě kroutit, ne? :D
      FURYAN
      FURYAN --- ---
      SVANC:Nejdriv pekne rozsvicenou doutnavkou ve "vadasce"... Meril jsem digitalem, ale ruckovej merak by vylit nahoru stejne tak
      SVANC
      SVANC --- ---
      FURYAN: Možné je asi leccos, nicméně na reprokabel je připojena zátěž 8 nebo dokonce jen 4 ohmy, výstupní impedance zesíku je ještě daleko nižší a pokud člověk nemá obývák vedle trafačky nebo vysílače, tak by imho neměl být problém. Koneckonců stačí při vypnutém zesíku přiložit ucho k měničům - pokud by se v reprokabelech něco indukovalo, tak to bude slyšet.
      Předpokládám, že těch 60 V jsi naměřil digitálem?
      FURYAN
      FURYAN --- ---
      Ad kabely k repro a vubec kabely. Taková příhoda, zdánlivě nesouvisející. Kamarád si koupil pár úspornách zářovek, takovej levnej šmejd z teska za 50 kacek kus. Makali jsme u nej do noci, a koukam, v chodbe mu jedna usporka sem tam problikne. Rikam si - tywe, proc blika? Zapojeni trivialni - dva prepinace na chodbe (typicke zapojeni "schodistak"), privod, vyvody na dve svetla v chodbe. Odpojim privod, odpojim oba vypinace, rozpojim v podstate cely obvod do stavu "volne draty oba konce ve vzduchu".
      Na volnem konci propojovaciho dratu mezi vypinaci - 60V mezi dratem a zemi. A vysvetleni: uplne normalni soubeh kabelu, indukce... To napeti je samozrejme naprosto mekke, proud nula nic, ale rozblika to levnou usporku.

      Takze ano, rozhodne stinene repro kabely, zvlast, kdyz vedou vedle zmeti privodnich kabelu. A tu zmet prodluzek mame doma nejspis asi kazdy :D
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam