• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    AXUOH: konektor rozdelat jde, staci stredovou mrchu chytit do klesi a plastovy krytem s citem vyviklat.
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    SVANC:
    DOCKINEZ: Dík za odpovědi. Já už to práve ucvaknul, navíc nevím, jestli by ten konektor šel rozdělat, přišel mi jako zalisovanej.
    Ten kabel je bílá dvoulinka, takže to teď právě už nepoznám. No nic, nějak si s tim zkusim pohrát.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zajisté nikoho nepřekvapí, když řeknu, že to není jedno, že přepólovaný bedny (obě stejně) hrajou výrazně hůř na basech než správně zapojený bedny. Je rozdíl mezi tím, jestli při úderu velkýho bubnu jdou basáky napřed dovnitř (podtlak) a pak až ven nebo napřed ven (přetlak) a až pak dovnitř.

    Ale jestli bych to poznal při slepým testu při přepojení ABX boxu právě uprostřed kopáku, to nevím :((((
    SVANC
    SVANC --- ---
    AXUOH: Je to jedno, ale musí to být u obou beden stejně.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    AXUOH: Cerveny svorky jsou na 99,99 % plus. "tycka" na konektoru je plus.

    Konektor neucvakavej, ale inteligentne jej odpajej od konektoru a poznac si, ktery kabel je plus.

    Pak uz je to jasny, ne?
    SVANC
    SVANC --- ---
    TURF: Tohle bylo zjišťováno experimentálně. Nepatrně odlišný zvuk black boxu se dal celkem snadno detekovat při přepínání. U hifistů, kteří dostali black boxy (některé zkreslující, jiné pouze s propojkou uvnitř) na dlouhodobý poslech, byla úspěšnost stejná jako při házení mincí.

    Ale akustika je dobrý téma, rozhodně s řádově větším vlivem na výsledný zvuk, než rozdíl mezi drahými a levnými komponenty (vyjma reprobeden samozřejmě).
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    Ahoj,
    mohl bych mít jeden low audio dotaz?
    Mám starej zesilovač s červenou a černou svorkou na repro: http://bimg2.mlstatic.com/...22-n-kenwood-akai-gradiente-sony-cce-sansui_MLB-F-4452048033_062013.jpg
    Pak mám starý bedny se starým repro konektorem: http://tesla.iplace.cz/panelright/ruzne-tipy-co-a-jak-manualy/reproduktorovy-konektor

    Když ten konektor ucvaknu, tak nevím, jak ty dráty mám zapojit do těch svorek. Myslím jako jak poznám co je + a co -
    Nebo je to jedno?

    Dík za radu!
    TURF
    TURF --- ---
    SVANC: ac s tebou ve vetsine pripadu sympatizuju, pletes se. okamzity prepinani ti ukaze, ze oboji hraje velmi podobne* a vazne ten rozdil nepoznas (*od urcity urovne kvality, resp. pri podobnosti testovanejch komponentu). pri delsim poslechu se ve skladbach, ktery znas nazpamet, zacnes divit, co to tam sakra hraje a muzes naprosto realne posoudit, kterej zvuk je lepsi (nebo ti vic sedi atp.).
    ano, bavime se o subjektivnich dojmech, ale pokud ho jsou ruzny lidi schopny prijit se stejnym vysledkem, tak je to objektivni metoda posuzovani.

    na kazdym pak je, jestli se rozhodne tunit zvuk do ty miry, ze jakmile nepozna rozdil na prvni poslech, pak uz je to jedno a zustava, nebo pokracuje ve zlepsovani donekonecna, dokud mu neco hraje lip. pojdme se radsi bavit o akustice :))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nehodlam tu delat nikomu advokata, ale z vyjadreni (necituji) "slepych testu jsem za zivot udelal mrte" mi nijak logicky nevyplyva nejakej apriorni odpor vuci slepym testum...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Snažil jsem se ti vysvětlit, proč je přílišná adorace slepáků k ničemu, ale je to jak mluvit do blba, odráží se to od tebe jak od skla. Tak se k nim dál modli, mi je to jedno.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: To sedí hlavně na tebe - nevšiml jsem si, že bys dělal něco jiného, než jen v tisíci variacích stále dokola opakoval "já to slyším".
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kníže Kolovrat.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MATT: Nic proti tomu, že se lidi rozhodují podle subjektivních dojmů, to ostatně dělá každý a ani já nejsem výjimkou, protože např. desing mi taky není lhostejný. Ale pokud se bavíme čistě o zvuku, tak lze dokázat (a také to mockrát dokázáno bylo), že určité rozdíly jsou pod prahem lidského vnímání. Stejně jako to, že pro detekci velmi subtilních rozdílů je okamžité přepínání citlivější metodou než dlouhodobý poslech.
    MATT
    MATT --- ---
    SVANC: protože víra tvá tě uzdravila. ;) řek bych že je hodně oborů, kde je lepší zažívat než věřit něčímu konsensuálnímu popisu. a bohužel ta naše věda zatim nic lepšího neumí, než popisovat pozorování. myslim, že bych nalezl v každého životě stovky případů, kdy vědecké závěry ignoruje a upřednostňuje svojí verzi reality.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: To nejsou blbosti, ale vědecky prokázaná fakta. Blbost spočívá leda tak v jejich ignorování. To ostatně platí v každém oboru a není jediný důvod, proč by zrovna hi-fi mělo být jedinou výjimkou.
    MATT
    MATT --- ---
    hele a posloucháte nahrávky laděný na 440 Hz nebo 432 Hz ? těch 440 prej zavedli náckové ;)) řešil jste tohlě někdo serioznějš? já se s tim setkal až dneska a teď nemam čas na rešerši ani poslech..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Si piš, že nedočkáš, když vykládáš blbosti. Máš nepřiměřený očekávání (pořád ještě).
    SVANC
    SVANC --- ---
    MADCAT: Kdepak, nic se nezvrhne, ta debata skončila, alespoň pro mě. Na tak pitomé hlášky, jako je ta o manželce (jako kdyby vzhled u žen byl zcela nepodstatný), nemá smysl reagovat. A normální argumentace se už zjevně nedočkám :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Přesně tak. U většiny špičkových modelů průzračné 3D výšky a vyšší středy, pak díra za kterými se líně vlečou konvenční basy, což začne brzo vadit. Skoro je lepší basy obětovat úplně a nechat u zdi přilepený samotný placky jak to dělá npř. Magnepan nebo Quad. Ikdyž Magy teď dělá i sólo basový dipól viz. http://www.magnepan.com/DWM_and_DW_1_Woofers ale neslyšel jsem- nemohu soudit.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MADCAT: Teď jsem to psal: mám Logany Monolith III. Fotka z mýho obýváku před rekonstrukcí spolu s Titanama Mk V (toho času s vybrakovanejma zesákama v opravně):



    Elektrostaty jsou ještě lepší než pásky podle mě. Jejich čistota je dechberoucí a z toho důvodu přenesou ještě víc průserů řetězce. Ke statům co nejčistší všechno před nima. Taky se na ně dost blbě navazuje zbytek pásma, protože všechno je pomalejší a je tam "díra". Mají zvláštní směrový charakteristiky a musíš jim přizpůsobovat cimru (live end/dead end). Jednou si zase koupím ty Titany a budu to tady mít pospolu, na rudlíku si vždycky po měsíci přivezu ty druhý a ty první dám do kumbálu. Mulatku i zrzku zaráz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam