• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TEDDYBEDDY: Ololol. stejne jako v predchozim pripade sis proste vymyslel ze neco neznam a omlatils mi to o hlavu. bravo. mozna by sis ty zaklady fyziky a zpracovani digitalniho signalu mel zopakovat spis ty, usetrilo by ti to prachy za napajeci kabely ;)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    AXTHEB: Naopak, platí stále ty samé zákony. Jenže pro tebe jsou pojmy jako elektromagnetická indukce nebo elektrický náboj magie. Jak jsem ti již napověděl, doplň si vzdělání ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AXTHEB: ... a taky ze nepripusti... sorry ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TEDDYBEDDY: mne to neprekvapuje, ja sem zvyklej ze pro "hiend audiofily" plati jiny fyzikalni zakony. A taky to nepripusti aby realita ovlivnila jejich nazory. (pro vznik pozitivni konfirmace staci velmi malo, proto je spravna testovaci metodika docela veda)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    AXTHEB: Napiš jim to do redakce. Vyhledem k úvodu, kde se kriticky zamýšlejí nad možností ovlivnění zvuku je výsledek asi překvapivý. Pro tebe- bez vlastních zkušeností s real hiend produkty je asi překvapivý xx násobně. Uč se no ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TEDDYBEDDY: Vzhledem k pouzite metodice to ani jinak nemohlo dopadnout - viz http://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Resumé. Tak jsme se po několika měsících konečně dostali k závěru. Celý výsledek by se dal shrnout do jedné věty: “Síťový kabel má prokazatelně slyšitelný vliv na zvuk“.


    GROUP A: 200 EUR/m a méně
    1-Supra LoRad
    2-Neotech NP-3PS52
    3-Vincent Power
    4-IsoTek Elite
    5-VDH The Mainsserver
    6-GigaWatt LC-1
    7-LessLoss DFPC Mini
    8-Krautwire Orbit C
    9-Oyaide Tunami GPX

    GROUP B: 200 až 400 EUR/m
    1-Furutech Absolute
    2-LessLoss DFPC Original
    3-Shunyata Diamondback
    4-GigaWatt LC-2
    5-Audioquest NRG-5
    6-Cardas Golden Reference
    7-Wireworld Silver Electra

    GROUP C: nad 400 EUR/m
    1-LessLoss DFPC Signature
    2-Telos Golden Reference
    3-Nordost Brahma
    4-Krautwire Orbit PA II
    5-Furutech Powerflux
    6-Nordost Valhalla

    POWER UP! - velký test síťových kabelů - Part 5
    http://www.audiodrom.cz/recenze/sitove-filtry/175-power-up.html?start=5
    SVANC
    SVANC --- ---
    Teddybeddy opět nezklamal. Žvanil tu o přesném generátoru hodin - jednotky nanosekund :-) - a že stojí majlant. Tohle byl první šváb, na který jsem narazil při hledání generátoru hodin s nízkým jitterem, a jde jen o příklad, že integráče tohoto typu jsou ve skutečnosti celkem levné. Dokonce těch uvedených 7 dolarů je ještě přehnaných, protože výrobci přehrávačů nakupují v množstvích, kde jsou ceny úplně jiné.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: Hmm, jestli tě to seroizně zajímá tak si dej kriply rovněž do ignore. Zmíněný šváb na linku je běžně dostupný, ovšem pro aplikace jiného druhu. Z parametrů lze rovněž vyčíst a snadno dopočítat k jakému údaji se vztahuje parametr jitteru a proč je pro diskutované aplikace nepoužitelný. Schválně kdo na to přijde první. ;)
    KXT
    KXT --- ---
    VOZKA: jo, mozny to je, nedokazu posoudit. Ten clanek jsem, priznam se, jeste necetl, jen mi prislo dobry dat v plen tuhle zkusenost.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KXT: To ale neznamená že ho identicky zvládl přehrát i tvůj přehrávač. V tom článku imo mluví o jitteru z HF signálu který (měřitelně) ovlivňuje zbytek přehrávače. Je jasný že tohle se ti s kvalitním grabovacím softwarem nestane - a já bych doufal že po víc než dvaceti letech se ti to nebude stávat ani s hardwarem, ale když k tomu nemám data tak bych to nevylučoval.
    KXT
    KXT --- ---
    Jen pro doplneni - pred par lety jsem delal takovy test, ze jsem grabnul audio cdcko, vypalil ho a tento proces opakovat 10x postupne s ruznymi mechanikami a medii. Wav grabnuty z posledni kopie byl bitove identicky s tim prvnim.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    VOZKA: http://www.stereophile.com/reference/590jitter/index.html článek zde jinak, je to docela zajímavý počtení
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MACHALIK: Meridian 808 je drahej z jinejch důvodů, mj proto že má vlastní buffer každá komponenta zvlášť a protože používá x drahejch proprietálních technologií. Načítání do pár vteřin dlouhýho bufferu a hraní z něj tu fakt bylo už v roce 1995. Samozřejmě jitter neřešilo (protože šlo o přeskakování cd při pohybu) a samozřejmě to nejspíš hrálo lacině, ale ne kvůli samotnýmu bufferu - to je jen ramka, kde fakt neni konstrukčně žádnej problém. Při troše googlení zjistíš že buffery jsou úplně ve všem, akorát že obvykle řádově menší (protože z jiného důvodu).

    Snažím se přijít na to, jak je to s tím pálením cédéček. Kopírování do PC samozřejmě s EAC žádné zkreslení nepředstavuje, takže jsme došli k tomu že běžné vypalovačky můžou kvůli horší synchronizaci vytvářet jitter, což dává smysl. Seek jitter lze snadno eliminovat protože několikasekundový buffer s detekcí zdvojených samplů fakt není žádná technologická překážka, takže v tomhle to není.

    Nicméně! Narazil jsem na zajímavej článek ze Stereophile, kde člověk zjistil, že celkovej změřenej jitter mezi dvěma (lisovanejma) cédéčkama se liší víc než jitter při přehrávání cédéčka v "obyč" přehrávači a top-end přehrávači, a to údajně někdy nad hranicí slyšitelnosti i při slepých testech. Navíc tvrdí že nějací konstruktéři zjistili že při slepých testech rozeznají kvalitativní rozdíly u různých materiálů/postupů výroby CD, které ale nejsou způsobené ani zakrýváním chyb ani jitterem a netuší čím vlastně. Obojí nahrává tomu že vypálená CD opravdu slyšet být mohou, ALE článek je starý 23 let, od té doby proběhl v digitálu obrovský technologický skok a dohledat aktuální data se zdá zhola nemožné.


    TEDDYBEDDY: Protože máš SVANCe v ignoraci, dovolím si ho výjimečně citovat protože to vyhledal za mě:
    http://www.ti.com/lit/ds/scas875/scas875.pdf
    "Jitter 380 femtosekund (pro Teddybeddyho 0,00038 nanosekundy), podobně fantasticky nízký fázový šum atd.
    A kolik takový šváb stojí? 7 (slovy sedm) dolarů."
    dodám že dle datasheetu má RMS jitter 507 femtosekund a 380 je obvyklá dolní hranice. To jsme pořád řádově úplně vedle.
    Ono je to ale jedno, víc než o nanosekundy jde o to že obvykle používaný s/pdif je zastaralý standard který nepodporuje obousměrnou komunikaci s clockem/handshakem.
    KXT
    KXT --- ---
    4) na zdi mam prevazne rockwool a par kousku auralexu. Koberec a plata od vajec nechavam jinym expertum
    KXT
    KXT --- ---
    MACHALIK: Vskutku inteligentni odpoved...
    1) nekupoval jsem samostatny externi clock a nevim, jak jsi na to prisel
    2) proc mam pro vsechny digitalni masiny spolecny hodiny by melo byt znalymu cloveku zrejmy, stejne jako to, ze to nijak nesouvisi s tim co psal Ax (a ze ma pravdu)
    3) discmana mam, skvela vec, dik za doporuceni
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KXT: Ty mas Lavry a Tomuv DAC a kupujes clock atd.? Proc si nekoupis discmana? Vzdyt uz v roce 1993 discmany mely x sekund ramku a ostatne jsou to beztak jednicky a nuly, tak k cemu naky velky srani.

    Externi clock. Na co?! Doufam, ze te nestal vic jak 7 USD, jinak je to zlodejina (kdyz pomineme, ze je k nicemu tak jak tak).

    Overil sis prinos clocku slepym testem? A Tomova DACu? Vlastne cehokoli? Mas vubec plata vod vajec po zdech? Polstare? Kazajku?
    KXT
    KXT --- ---
    Jeste jsem zapomnel na DA od Tomase Tichyho, ale to jeste ceka na superclock a prepinani vstupu.
    KXT
    KXT --- ---
    SVANC: Pravdu dis... :)
    KXT
    KXT --- ---
    Tak ted jsi mi to nandal, argumentace hodna pataka ;)
    Nevim, jak bych mohl byt "irelevantni", to je zajimava predstava, v podobnem stavu jsem se jeste neocitl ;) Ale pokud ti to udela dobre... RME AES 32 -> kombinace Lavry Blue, Lavry Gold AD/DA, Avocet -> ATC SCM 25A + JL Fathom (ne, ze by to bylo jakkoliv dulezity v souvislosti s probihajici diskusi)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam