• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      LOPIK: No a jak si říkáš Dj x? Znám s s pár dj z ragga a dh. scény co hrajou černý placky a vždycky je to slyšet. Pokud to ty neslyšíš, dívej se na lidi, co je zvedá ze židlí nebo di radši míchat za bar a neřeš to ;)
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      Přijď třeba 12.11. do Wakaty, myslím že si kluci budou hrát i něco z digitálu, mužeš si porovnávat. V polních podmínkách hrajou desky většinou opravdu spíš hůř než líp, nemluvě o masteru kdy na desku ten wall of sound /který je dneska v klubech bohužel víc vyžadovanej než branej jako zápor/ vylisuješ hodně těžko.

      Nevím proč zrovna já tohle píšu, když bych je měl asi taky nějak vynášet do nebes, ale nebudem si předstírat, že já fištrón to mám lepší když popadnu těch svých dvacet kilo draze koupených desek, který si akorát ničím zbrklou manipulací, bojoju se špatně funkční technikou a pak ještě co chvíli řeším co ještě pustit jde a co je už fakt strašný než támhle typ co vytáhne USB klíč z kapsy a pouští nějaký mp3 co včera stáhnul a ještě mu to hraje "víc nahlas".
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      LOPIK: Ještě jsi nám neřekl, kde Dj-uješ a na jakejch gramofonech dáváš tu svou vynilovou šou nebo zas bude měsíc ticho než to vyprchá? :o)
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      Na druhou stranu jsou zákazníci co tohle vyžadujou - to zboží dělá luxusní v první řadě jeho cena a nedostupnost, o nějaký vlastnosti prakticky vůbec nejde..
      SVANC
      SVANC --- ---
      ALI_GATOR: Přesně tuhle situaci jsem kdysi zažil v jednom poslechovým studiu na Praze 10. Jenom s tím rozdílem, že já si žádný kabel domů neodnesl :).
      ALI_GATOR
      ALI_GATOR --- ---
      SVANC: Nejhorší je, že příjdeš do obchodu a tam bude sedět podobný "krteček" přesvědčený o své pravdě a s naprosto suverénním výrazem Ti vnutí o 1000% předražený např. kabel. Ty dorazíš domů a tam se z Tebe většinou stane další krteček, který ten rozdíl zaručeně pozná (a ani k tomu nepotřebuje slepý test). Výrobci si mnou ruce, Ty, ponořen do živější hudby, než když to hráli naživo, si to pěkně dáváš a šíříš tyto virální memy dál. Krtečkoviry jsou na světě.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Mohl bych ti napsat, že slepých testů jsem absolvoval dost na to, abych si udělal jasný názor. A např. u různě kvalitních MP3, kde slyšitelné rozdíly samozřejmě existují, jsou s možností rychlého přepnutí snadněji zjistitelné, než při delších pauzách mezi jednotlivými signály. Koneckonců testování kodeků se provádí také slepými testy (když to jde tam, proč ne u zesíků, přehrávačů... ???). A přímo v poslechovce mám už léta přípravek, který umožňuje okamžité přepínání komponentů přímo z místa posluchače. Ale tyhle zkušenosti nejsou tím podstatným.

      Validita argumentace založené na exaktně provedených experimentech a stavu vědeckého poznání totiž není v jakémkoli vztahu s osobou, která na tyto konkrétní poznatky upozorňuje. Opravdu je tak těžké tohle pochopit? :)

      Nicméně už stačilo - tvá vynalézovost v kličkování má zjevně své meze a už zase mluvíš nikoli o tématu, ale o osobě oponenta. Zjevně nechceš ani naplno napsat, že jediné, o co se opíráš, jsou subjektivní pocity. Zcela přitom přehlížíš prokázaný fakt, že při neslepém testu se v hodnocení odráží i řada jiných faktorů, než jen samotný zvuk. S takto postavenou "argumentací" bys sklidil posměch v jakémkoli jiném oboru. Rozumný člověk totiž ví, jaké je spolehnutí na lidské smysly :)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Mám jednoho známého, kterej ma doma velmi nepříjemnou ženu. Navíc neumí vařit, nešuká a je to echt vobluda- míněno zjevem. Ale on při každé dobré příležitosti rozhlašuje, jak má krásnou & šikovnou ženu. Samozřejmě mu nikdo ze známých neřekne- seš zoufalec a cizím je to fuk. Bludnej kruh pro postiženýho todlenc.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Tlumic. Tlumic!

      Vzdyt uz jsem ti priznal, ze mas pravdu, ze slepej test je nejlepsi, tak vo co furt jde?

      A ted pojdme chvilku korelovat. Kolik slepych testu a ceho jsi za svou hifi praxi absolvoval? Hrube. Jakkoli hrube.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Test tlumičů výfuku lze provádět dvěma způsoby:

      1) Prohlásit, že ten zvuk je super a ta kára určitě pojede jak divá, protože takovýhle zvuk už jsem slyšel mockrát a vždycky to tak bylo.
      2) Nechat výkon motoru s upraveným tlumičem změřit na zkušebních válcích.

      Nechám na tvé úvaze, kdo z nás hájí kterou metodu.

      A já žádná pravidla nenastavuju. To je jen taková obecná praxe, že když se v debatě názory různí, každá strana se pro ten svůj snaží najít co nejlepší argumenty. Je pošetilé vyčítat mně, že ty nejsi schopen ani své tvrzení doložit, ani pod tíhou argumentů připustit, že bys nemusel mít pravdu. Kdybys jedno z toho udělal rovnou, nemuselo to trvat tak dlouho. Na druhou stranu musím přiznat, že vynalézavost, se kterou se dokážeš vyhýbat odpovědi, mě baví :).
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Beze srandy, vole. Zkusils nekdy jit do autarskyho klubu a navrhnout jim slepej test tlumicu - a ze to je jediny, co muzou udelat, vse nad ramec je dojmologie?

      Furt se bavis o pravidlech hry (ktery nastavujes z pozice - nikoho). Tri? Ctyri? Pet let? Uz hraj, doboha!
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Proč bych to měl dělat? Ty jsi ten, kdo tvrdí, že slepé testy jsou méně citlivé, tak nějaké argumenty předlož. Já jich pro opačné tvrzení předložil celou řadu, ty zatím ani jeden - jen dojmy a srandičky.

      Nebo snad chceš naznačit, že pokud by dlouhodobý test byl citlivější, bylo by principiálně vyloučeno toto dokázat?

      MACHALIK: Příklad s placatou zemí je dost mimo. Vědecky ověřitelnými důkazy tu argumentuju já, z pozice tmáře ("věřím jen svým smyslům") tu funguješ spíš ty :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Ses smazal :((
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      A tu znas, jak vsichni vedeli, ze Zeme je placata, az byli ochotni kvuli tomu jinyho upalit?

      Tebe bych chtel zamestnavat jako badatele :) Tva zkoumavost, ochota se vzdelavat nad ramec primitivnich skolskych poucek a touha overovat si sve hypotezy pomoci experimentu na vlastni kuzi je bezprecedentni.
      Jeste ze se venujes tomu hifi a ne necemu jinymu, cece. Predstavuju si to dobro, ktery bys mohl napachat treba v autoprumyslu, az doted by treba nebyla vynalezena jina nez tuha naprava.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Vydej Svancovu Sbírku Akceptovatelných Argumentů Proti Slepým testům, abychom si ušetřili všechny ty výstřely do prázdna jako třeba poslechové dojmy :)
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: A kde je ten argument, o kterém tu pořád mluvíš? :-)))
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Jdu do hospody, hoši. Je mi jedno, jaké pivo budu pít, protože kdyby mi je někdo dal se zavázanejma očima, tak stejně piču poznám. Gambáč stačí.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Jak jsem říkal :))) If argument = true then argument := false or argument := invalid :) Skvělá diskuse s tebou, jsi držák.
      SVANC
      SVANC --- ---
      LOL
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Ještě by se slušelo přihodit pár obecných pravd, aby to bylo úplně echt.

      - Někdo má rád holky, jinej zase vdolky.
      - Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.
      - Za zlepšováním zvuku je třeba hledat jen obyčejnou závist.
      - Lidé s drahými aparáty si akorát něco dokazují a mají malé čuráky.
      - Kvalitní komponenty si kupujeme proto, abychom se jím mohli chlubit a ponižovat ostatní.
      - Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne.
      - Jména hloupých na všech sloupích.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Pokud tím pětistým prvým zopakováním argumentů proti slepým testům myslíš, že bys znovu popsal své subjektivní dojmy, tak to skutečně není třeba. Ale opravdový (tedy i jinde než v hi-endu validní) argument proti slepým testům tu zatím nezazněl ani jednou a ani jeden.
      A nesnaž se mi podsouvat myšlenku, že člověk má budovat svou sestavu tím, že bude absolvovat nějaké slepé testy. To je samozřejmě nesmysl a nic takového netvrdím. Rozumný člověk by ale při pořizování svého aparátu měl přihlížet k tomu, co se o komponentech audio řetězce pomocí slepých testů zjistilo.

      MACHALIK: Fakt máš tohle zapotřebí? :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam