MACHALIK: Já se živím technickými překlady, kromě kecání s tebou denně překládám kolem 20 normostránek, takže docela slušnej job, navíc bez budíku a osoby šéfa. A co myslíš, že bych udělal, kdybych jednou zjistil, že někde existuje automatický překladač, který mou práci zvládne? Že bych jako zákazníkům řekl "Sorry, já už jsem tu zbytečnej"? :-)
Spíš bych si dal hodně práce, pokusil se najít nějaká místa, kde software zrovna nezabodoval, a ukazoval je každému, kdo by se na možnost strojního překladu zeptal.
Prostě tahat do téhle debaty lidi, kteří jsou na mýtech hi-endu jakkoli finančně zainteresováni, je nesmysl. Ta zainteresovanost přitom ani nemusí být finanční, klidně může být i emocionální - úplně stačí, třeba z nedostatku informací, koupit drahý káble, a už je o jednoho zastánce kabelové magie víc. Přiznat, že člověk udělal (popř. léta hlásal) blbost, totiž dokáže málokdo.
A pokud jde o to posunování se někam, tak tuhle námitku neberu a už vůbec ne od tebe. Vždyť ty sám nehybně lpíš pořád na stejných tvrzeních, jejichž nesmyslnost je čím dál očividnější. Lpíš na nich i navzdory tomu, že jsi za celou tu dobu nebyl schopen přinést jakýkoli argument, který by se validitou alespoň blížil řadě těch, které jsem tu postoval.