• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    JAMES_DICK:
    Osoba A: Mám super bedny za půl mega, veškeré nedostatky např. kabeláže jsou na nich okamžitě slyšet.
    Osoba B: No, je to pod hranicí slyšitelnosti, jen těžko poznáš rozdíl.
    A: Mám bedny za půl mega, jsou ze zlata, firma je montovala ve vesmíru, slyším rozdíl, jsi noob.
    B: Dokaž to slepým testem.
    A: Mám bedny za půl mega, mám naposloucháno tintilion hodin, před tím jsem měl bedny za 200K, teď bych se z nich pozvracel. Co máš doma ty? kartonovou krabici? hahaha
    B: Mám bedny za 30 a upravenou místnost. Co ten slepý test?
    A: Mám naposlouchano 2 tintiliony hodin, všechny komponenty se mi hrozně líbi, mám na ně narozdíl od tebe, študaku co má zdi oblepeny krabickama od vajec.
    B: Vsadím se, že bys rozdíl nepoznal.
    A: -//- 3 tintiliony hodin, znám se s největšími audiofily na Balkánu, pojď s nimi na chat, oni ti to vysvětlí, jak to doopravdy je.
    C: A i B mají oba pravdu, je to částečně i o vzhledu.
    D:(to jsi Ty) A co se vlastně vyřeší slepým testem? Geek to takhle chce.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ALI_GATOR: A dáš si mě teď zase do ignoru, kdyžs už zase přišel na to, že to je jinak, nežs říkal včera, kdy to bylo jinak, nežs říkal předevčírem? Nebo se tady budeš tak popelit a pindat?
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    A dle výsledků ankety žádám správce připsat do názvu klubu:
    "Bezmezně věříme slepým testům!"
    :)
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    MACHALIK: No vlastně by mi to až zase takovou radost nepřineslo jak jsem po důkladné úvaze zjistil. Fackování drzých spratků nechám Kalouskovi. Přece-jen jsi zřejmě srdcař, co do toho dáva všechno, drak, co si jde za svým a takových nosičů vody je dnes málo. Upřímně držím palce!! Fakt!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: Já nevím, to chtěl krokoš.
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    Kam se serou internetovy humory :)

    Jinak slepej test-proc ne, ale co teda povi-ze nepoznas rozdil/ze prakticky nepoznas rozdil? Ze to hraje skoro stejne? K mereni parametru nepotrebujes vedet, kolik bedna stala a jak vypada(teda u vzhledu a materialu je to cene taky umerny).

    Ale co chces slepe merit?
    Ty vyrobci to vyrabej proto,ze spocitaj, ze takhle to bude proste lepsi,nez predchozi model a spocitaj, ze tyhle kabely za tricku prenesou vo elektron vic.

    A ted je tu uzivatel-nekdo je Niki Lauda, nekdo proste sberatel/geek, co chce to nejlepsi, at uz to vyuzije nebo ne- jako stara babka, co jsem ji ve Francii na pumpe potkal v BMW M3.
    Proste pideni se za uplnym topem, detailama, ale uz na hranici slysitelnosti, ve slepym testu zanedbatelny/nerozpoznatelny. A nekdo to i pozna,ze je to o pid lepsi.

    A k brnakum nemam zadny sympatie nemam, hraju doma z denona a bakelitu za sestku, jezdim sedmickovym BMW a mam rad bobry :)
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: nějak nevím co odpovědět. přijde mi to, jako byses ptal "důvěřujete otázkám?"
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ALI_GATOR: Hohohó, do toho, krokodýle :) Nezapomeň zase příště pohovořit o ignorech.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    MACHALIK: No, když je tu šance Tě po letech přitlačit ke zdi a rozmáčknout, nenechám si to ujít.
    BTW: neměls bejt v klubu o autech? :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    ALI_GATOR: :-)
    Odpůrci slepých testů uvažují "logicky", probíhá to asi takto: Z časopisů vím, že mezi kabely jsou slyšitelné rozdíly. Dokonce jsem měl takový neurčitý pocit, že nějaký rozdíl slyším, když tam kámoš vrazil ty drahý a pěkný, co maj zlepšovat prostorovost. Naslepo jsme ale oba poznali kulový, takže je jasný, že chyba je ve slepém testu.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Ještě k tomu dotazníčku - povedlo se mi rozeznat reprodukci z hlasitých repráčků iPhonu 2 od HTC Desire! Naprosto věřím slepým testům :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    Taky bychom mohli hlasovat o tom, která z alternativních teorií vzniku vesmíru je ta správná. Demokracie je super, když jde o techniku :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    [SERVER ERROR]
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ALI_GATOR: Neměls mě náhodou v ignoru?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: "Read argument from list, argument := invalid"
    Tohle opakuješ stále dokola, ale žádný argument nevidím a už vůbec ne seznam argumentů. Nejsou jím ani dlouhé odstavce, jejichž význam lze shrnout do jediné věty "i jiní lidé mají stejné subjektivní pocity a názory jako já".

    A proč ty lidi pořád vyvíjej nový a nový věci? "Lidi jsou různý a různý koníčky maj...". A když máš dobrý měřáky, tak dokážeš detekovat i nedostatky hluboko pod prahem lidského vnímání. Ale když je na obrazovce vidíš, tak tě štvou a snažíš se jich zbavit. Sám jsem takhle kdysi trávil mraky hodin nad zesilovačema, protože mi vadil šum, z místa posluchače naprosto neslyšitelný. Spokojený jsem byl až s konstrukcí, jejíž vlastní šum (s uchem na výškáči) byl o poznání menší než ten, který se objevil po zapnutí CD přehrávače. Ten zesík mimochodem kamarádovi slouží dodnes. Od té doby ovšem uplynuly skoro tři desítky let, součástky mají řádově lepší parametry a jsou řádově levnější. Jediné, co se nezměnilo, je existence lidí přesvědčených o tom, že zesílit nízkofrekvenční signál v řádu pár desítek kHz v kvalitě "lepší než lidské ucho" je nepřekonatelný problém, a pokud, tak to musí stát majlant. Přitom když se podíváš na testy zesíků v "odborných" časopisech tehdy a dnes, tak se nezměnilo vůbec nic - v obou případech (jde-li o drahý přístroj správné značky) se hýří výrazy jako transparentní, hloubka prostoru, muzikálnost, popř. hláškami o tom, že když člověk zavře oči, má pocit, jako by hudebníci stáli přímo před ním. Stačí přitom porovnat jakýkoli elektronický přístroj z té doby s dnešním, aby ta ohromná propast techniky byla jasná na první pohled. Jenom ty zesíky jsou (soudě podle hodnocení) pořád tak nějak stejné... :)

    "OK. Co teda hobbíci? Nic neprodávají (mimochodem, uvedl jsem Macuru právě proto, že není výrobcem ani prodejcem, je jen badatelem...)" - tak zrovna Macura má na svých stránkách kolonku Pricelist. Že tam toho moc nemá, na podstatě věci nic nemění.

    Btw to tvý "vyhrožování" :) účtem na Slovanetu, kde si to budu moci rozdat s opravdovými borci, mě úplně vrátilo do dětství a připomělo mi kluka ze sousedství, který na mě přes plot volal něco v tom smyslu, "že se se mnou prát nebude, ale jen ať počkám, až se vrátí jeho starší brácha" :).
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Tahle parta hic se Ti směje krtečku. Po tolika letech debat se vytasíš jen s pozvánkou do nory plné krtečků? Opět chování známé z dětských hřišť...já se znám s mistry světa, co jezdí v Lamborgini a ty se svojí Oktávkou nejsi nic. Co na tom, že je v ČR omezení 130?
    Když už jsi tak zatížený na ankety, udělej jednu mistrům světa: důvěřujete slepým testům?
    Protože tohle je jádro sporu a tady se vše točí. Jsem moc zvedav na výsledek (tim nechci říct, že bude nutně záporný, což tě v noře odsune na úplně nejspodnější místo mezi výkaly).
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    TEDDYBEDDY: Hlavne ze ty mas penez na rozdavani (: Co tech ubohych 10K za prohranou sazku? (;
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    MACHALIK: vymenil jsi hifi-fora za Nyx? :)
    JCIO
    JCIO --- ---
    Tak a z jiného soudku... soudku poslouchání muziky mimo domov.

    Nemáte někdo nový Sony Walkman ZX1 (top audio v ktergorii walkmanů, minimálně cenou, to by mělo místním rejpalům stačit :-)) nebo spíš nižší F886? Zajímaly by mne nějaké detaily co se týkají správy souborů a navigace. Díkec.
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: už jsem to tu několikrát psal, mam Tannoy System 800 s nakym deafultnim Technicsem, hraju mp3 z AWE32 ;) (případne Sennheisery HD435 z motherboardu). palečky dávam spíš za informativní nebo vtipný, resp. uražený nebo ofenzivní příspěvky. kupodivu i ode mě si dostal + a svanc - .. věřim, že když ten rozdíl vidíš, že ho i slyšíš, a třeba ho jen cejtíš, když ho nevidíš. já jsem si laťku posadil raději níže, abych si nekazil zážitek z poslechu jeho analýzou. ale třeba hudba nahlas z mobilu mě ničí ;) bohužel (?) z celýho poslechovýho řetězce nelze abstrahovat posluchače, o což se asi svanc snaží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam