• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    POLMO
    POLMO --- ---
    MACHALIK: ano chybal, su to cca roky :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Asi jsi nejakou dobu chybel, jinak si to neumim vysvetlit.
    POLMO
    POLMO --- ---
    "Svanc si prostě bude tvrdit, že tam ten rozdíl není." To by som nechal na neho, ale v kazdom pripade mu aj jeho merak ukaze ze tam rozdiel je a je len na nom ci rozdiel vo zvuku pripise prave meraniam alebo psychike.
    POLMO
    POLMO --- ---
    Takto, verim vo fyziku. Taku aku ju doposial pozname. Nehladal by som v tom rozdielnom zvuku "magiu" ala pozlatene poistky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    POLMO: Aha, čili nezastáváš teoriu Svanca. Protože jeho teoria vraví, že není víc možností, nejsou poznatelné řádově menší zkreslení a není potřeba dávat nic do souvislosti, THD bohatě postačí.

    Nebo kterou přesně jeho teoriu zastáváš? Celej jsem se v tom ztratil.
    Svanc si prostě bude tvrdit, že tam ten rozdíl není.
    POLMO
    POLMO --- ---
    MACHALIK: ano mozno som sa zle vyjadril; zastavam teoriu Svanca, ale v globale. Nie kazdu jeho vetu...
    je viac moznosti:
    -su poznatelne radovo mensie skreslenia nez hlasa Svanc
    -pripadne su veci ktore si nedavame do suvislosti
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jsem takový ateista, až se bojím, že mě pámbu potrestá?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    POLMO: Tak znovu. Zastáváš Svancovu teorii, která vraví, že přístroje jsou od sebe uchem nerozlišitelné, a zároveň rozlišíš uchem přístroje. Teorie odporuje (tvé) praxi. Teď jsi to sem napsal. Není to zložité. Jak se s tím vyrovnáváš? Myslím s tím faktem, že zastáváš teorii, která neplatí.
    POLMO
    POLMO --- ---
    SVANC: PRE1 mohol byt kludne tichsie, krom toho pristroje boli prepinane s casovym odstupom par minut a aj tak to islo vcelku dobre poznat... (ak by boli prepinane hned poznam to nie na 100 ale na 1000%)
    MACHALIK: nemusi to zakonite odporvat praxi... je to zlozite, sam asi vies ze problem neni tak jednoduchy a jednotvarny ako sa zda...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Změň si to na libovolný leta, mi je to jedno, věk nebyl to důležitý, jak sám víš.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    POLMO: Toto mě zajímá čistě z badatelskýho hlediska. Ty seš zastáncem teorie, která odporuje praxi. Chápu to správně? Jak se s tím vyrovnáváš?
    SVANC
    SVANC --- ---
    POLMO: Když jsi dělal ten test naslepo, byly hlasitosti vyrovnány s naprostou přesností?

    MACHALIK: No pokud si myslíš, že v osmdesátých létech probíhala linková výroba automobilů tak, že tam "borci klepali kastlu kladívkama", tak asi nemá smysl se na toto téma dál bavit :).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A jak víme, tak zesilovač běží na elektrony, a ty dodá jak trafo, tak pulsní zdroj, a proto je jedno, co v zesilovači je! Není v tom rozdíl.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    SVANC: paradoxně právě to trafo je jednou z nejdražších jednotlivejch součástek, proto je všude vytlačujou impulsní zdroje ;-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    POLMO: No to je jednoduchý. Ve skutečnosti tam rozdíl není a ty si ho jen namlouváš. Koupils dva verky a potřebuješ si to před sebou nějak ospravedlnit, tak sis nakukal, že tam je rozdíl, aby sis nemusel vyrvat vlasy, jak seš blbej.

    Hele, tady máš důkaz: http://img.gawkerassets.com/img/18dn2gn3palksjpg/original.jpg
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Tak myslím to vážně. Fabriky v číně, dětská pracovní síla, levné suroviny, pásová výroba, roboti - jak dlouho si myslíš, že klepali borci kastlu kladívkama dřív a za jak dlouho ji mašina vylisuje dnes? Opravdu v tom nevidíš rozdíl?

    Co tě sere, že ty dobrý věci jsou drahý? Měly by stát pár šupů za zesák? Však stojí, ne? Můžeš si koupit špičku za osm tisíc, hraje stejně jako cokoli. Ověříš to slepým testem a zjistíš to.

    Mimochodem, mohl bys vyjmenovat aspoň tři slepý testy audio komponentů, kterých ses zúčastnil? Vyber ty tři, ve kterých byly testovány nějaké jakože špičky nebo prestižní věci, klidně mezi sebou nebo proti spotřebce. Fakt by mě zajímalo, cos porovnal a jaks to slyšel.
    POLMO
    POLMO --- ---
    Som zastanca Svanc teorie, ale jednu otazku si aj tak kladiem; ako je mozne ze pocujem rozdiel (aj na slepo) v predkoch P1SE vs PRE1 ked je merany rozdiel radovo 0,004% ci uz v THD alebo IMD, separaciach, odstupoch.... pocut by som to nemal ale?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Zas ta auta... Tohle přirovnání fakt myslíš vážně? Jak velký je myslíš rozdíl mezi cenou konkrétní strojírenské součástky před 30 lety a dnes? A jak velký je ten rozdíl u tranzistorů, integráčů atd.? Opravdu v tom nevidíš rozdíl?

    MACHALIK: To nikdo netvrdí. Ale zjevně je možné dnes prodávat např. zesík 5x100 W za pár tisíc (kvalitu ponechávám stranou), tzn. mechanická část, trafo atd. stojí fakt minimum. A ty součástky, které před 30 lety byly velmi drahé a tvořily nemalou část ceny třeba zesíku za 10000 DM, už dnes pořídíš za pár šupů.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mimochodem, od kdy se cena zesilovače má rovnat součástkám? Rád bych znal bazál pro tuhle korelaci.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Inu, možná je to proto, že některé aspekty dobrého zvuku nesouvisí pouze se součástkami, ale také se zapojením? Máš pocit, že když v 80. letech stálo auto sto tisíc, tak proč by dnes nemělo stát 2000 korun? Navíc stejně dobré.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam