• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      AKA_THE_A
      AKA_THE_A --- ---
      MACHALIK: přinejmenšim blbě udělaný ramínko nejde pořádně seřídit, takže to 1. blbě hraje, 2. neustále přeskakuje (malej přítlak) nebo naopak soustruží desku (moc velkej přítlak), v extrémních případech ničí přenosku...

      Kdyby nebyl laserovej tak šíleně drahej tak by debata o ramínku neměla smysl, bohužel i tyhle předražený (sry teddy, ale to dřevo na přenosce je fakt trochu moc :D) vyjdou možná i levněji když ne nastejno...
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Myslíte, borci, že reálně existuje nějakej rozdíl mezi ramínkama nebo přenoskama? Kdyby vám někdo rameno vystrouhal z vařečky a přenosku udělal z chlupu z pupku a na celej soustruh hodil hadr, poznali byste to?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Přemejšlím, jestli ti odpovídat, protože debata s tebou je de facto shodná se slepým testováním: úplně přesně dopředu víš, co vypadne. Spíš je to tím pádem taková kratochvíle, něco jako tetris, jestli mi rozumíš. Su na služebce, tak mám málo času na pičoviny, nezlob se.

      S vínem jsem myslel, že je to jasný. Přelitím vína A do flašky B zajistíš, že A začne chutnat jako B, takže veškerý závěry vyslovitelný o vínu jsou odvislý od flašky, ze které ho piješ = víno samo o sobě není podstatný a nemá vlastní chuť (nebo chceš-li rozdíly v chuti), podstatná je ta flaška, stejně jako pixla od zesilovače. Odteď už nebudu kupovat drahý vína, budu pít krabčák a Znovín a Templářa a budu spokojenej. To je závěr, kterej jsem si z tvýho malýho vinnýho sklípku odnesl.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      TOMATSU: Hmm anebotak. EAT yosegi- prej vosum druhů překližky...... slint :)
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      TEDDYBEDDY: Se Zet 1 jsem žil asi rok. Přenoska EAT yosegi a phono Pass Labs Xono. Bohuzel nebylo moc casu ho roztacet tak jsem se s analogovou sestavou rozloucil se slzama v ocich :(((
      Hralo to mozna, mozna jako ten Krokousovo Dual :))
      Kazdopadne mechanicke provedeni Zet 1 je excelentni - az se budu k soustruhu vracet, Transrotor bude jeden z kandidatu ! A o Xonu netreba nic psat :))
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Á na bazáru teď tendle libovej Transrotor. Všichni sice chválej ten základní arm ( asi oem japonský Jelco) ale já bych to viděl aspoň na nějakou SME řady III- IV + nějaký nezbytný fíčury a to je hnedle kilo. Ale zas bude to bouchat o ligu - dvě vejš než dává konkurence. http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/gramofony/transrotor/transrotor-zet-1/
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Malý předvánoční abgrejd mého letitého Mičla- nová reference v middle class. ( Staré raménko AQest odešlo dnes skrze ebay překvapivě rychle až do Indie)

      Rega RB303 Tonearm
      Designed using the latest 3D CAD & CAM technology the new RB303 is the culmination of more than 30 years of tonearm design experience. Due to advances in technology we have been able to fine tune the iconic RB300 tonearm design. Featuring a brand new tube with increased rigidity to the bearing housing, arm carrier and headshell coupled with intelligent redistribution of mass ensure this arm will exhibit fewer points of possible resonance. Extreme stability with almost friction free movement from the high precision bearing assemblies guarantee to gather more information from your vinyl than ever before.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Vidím, že jsi díky Aligátorově popichování na hranici trollingu zřetelně pookřál :).

      Bedny nechme stranou, stejně jako gramec. Nicméně to Onkyo (harm. zkreslení při jmenovitém sinusovém výkonu 2x135W 0,015%, intermodulační opět při jmenovitém výkonu 0,005%) nejspíš nebude hrát o nic hůř, než prastarý integrovaný zesilovač Yamaha AX-l00, který kdysi stál nový jen pár stovek dolarů. Ten zesilovač, který majitel hi-endového shopu v Miami (ani jeho manželka ani další lidé) nebyl schopen ve své vlastní poslechové místnosti, s nahrávkami dle vlastního výběru a na reproduktorech Duntech Marquis poznat od monoblokových zesilovačů Pass laboratories Aleph 1.2 v ceně 14000 dolarů za každý. A to ani během dvoudenního testování. Testovalo se samozřejmě naslepo, což mi připomíná, že z debaty o slepých testech jsi se před týdnem vytratil tak nějak bez rozloučení :), poté, co po několika prazvláštních přirovnáních jsi dal poslední příklad s vínem, který se ukázal jako dobrý argument právě pro slepé testy. Už tě mezitím něco napadlo, čím by se věrohodnost této metodiky dala zpochybnit? :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      ALI_GATOR: Nejdrsnější je, že to fakt myslíš vážně. Kořeň se zgarbama za dva tisíce chodí do hifi klubu a vykládá o "slušné sestavě" a "kvalitativních skocích". Paraplegik chodící kibicovat na maraton.

      Hele, kámo, já už to chápu. Škoda, že ses neodkopal nějakou dobu zpátky, tohle nemohl nikdo tušit. Holt to je takhle a z tohohle vycházíš. Klidně piš dál. Protože nejsem piča jako ty, tak tady nebudu onanovat nějakýma ignorama, abych je o minutu později zase znegoval, prostě tě budu dál číst, věda, že seš týpek se zkušenostma, jaký's právě ozřejmil, a aparátem, kterej's právě rozkryl a na kterým děláš svoje vpravdě validní závěry.

      Myslím, že tohle bylo třeba. Jako fakt. Díky. Protože kdykoli odteď kdokoli z hifistů (a že nás tu je) odsud bude mít pocit, že by ti měl něco říct, třeba že bys mohl držet hubu o věcech, kterým nerozumíš, protože ani nemůžeš, tak si ještě před odesláním příspěvku uvědomí, že seš od pasu dolů mrtvej a nechají tě bejt.

      Ve svém srdci jsem s tebou. Máš fajn sestavičku, brácho, rád bych si takovou někdy koupil na hajzl, jen kdyby nebyl tak zatraceně velikej. Seš kádr. Thanks for sharing.
      ALI_GATOR
      ALI_GATOR --- ---
      MACHALIK: Jak moc Tě sere, že mám za pár šupů slušnou sestavu? :)
      Klidně se ukájej, jak jsou ty komponenty blbý a levný, je to Tvoje trollí právo. Ono to nakonec není daleko od pravdy (vzhled beden je fakt katastrofální), jenže kvalitativní skoky jsou pak minimální oproti geometrickému nárůstu cen.
      Co se týče gramce, největší bazar v ČR (Hifi_klub_Brno) považuje Duala CS 505 za top. Vůbec v info na aukru tam jsou moc zajimavé informace, pročti si to, možná se něčemu přiučíš od profesionálů (mimo jiné tam píše o kabelech :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Když teda pominu, že žádný supermegaultra zesík nestojí "několik desítek tisíc", tak celý story by se dalo shrnout do bajky o tom, Jak šla piča do bazaru Jardy Krejcy a na bednách za pětistovku vyzkoušela nějaký levný Onkyo vůči něčemu jinýmu levnýmu a slyšela hovno. To je radosti v hifi klubu na nyxu!

      Bavíme se, přátelé, prosím, o této sestavě:

      Soustruh: 25 EUR - http://www.ebay.de/...inal-mit-Haube-und-Gehause-/161131757823?pt=Plattenspieler&hash=item25843380ff


      Zesák: 50 EUR - http://www.ebay.de/...DE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker&hash=item3a84098cae


      Repro: 15 EUR - http://www.ebay.de/...sreflexboxen-B-3010-HIFI-DDR-/331053942389?pt=DDR_Ostalgie&hash=item4d145a4675


      Ještě někdo prosím přispějte takovouhle historkou. Je to fakt potřeba. Každej takovejhle příspěvek validuje a tučně podtrhává platnost Svanc & spol. teorií a je potřeba, aby se tu objevovaly častěji.

      Díky ti, pičo, za tvoji zkušenost! Snad ti jednou stará povolí něco lepšího, ale jestli ti tohle hraje ku libosti tvýho náročnýho ucha, tak nic neřeš a prostě jenom poslouchej a užívej si...
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      ALI_GATOR: Takže jsi na škodovce stovce ověřil, že mezi komunistickým speciálem a dnešním formulovým benzínem není skoro žádný rozdíl. Gratuluju ti, seš borec, ten test by se měl někam zapsat. Nech si na to vydat certifikát.
      POLMO
      POLMO --- ---
      v tomto by nemal problem myslim nik, spotrebka vs top (v tomto pripade to ani top byt nemusi) spozna snad kazdy uz trocha zbehly posluchac... a to tu nieje podstata celej tej dlhorocnej diskusie, ta sa nezaoberala jasnymi rozdielmi.

      PS: len ten test nerob na vlastnych bedniach. Tymto ale nezhadzujem ani bedne, ani zos, aby si ma zle nepochopil, maju svoje miesto v hifi.
      ALI_GATOR
      ALI_GATOR --- ---
      Tak vidíš, jak jsou ty krtečko-příměry dementní: zatímco kolo od auta poznáš zaručeně i se zavřenýma očima, můj zesilovač od "výrazněnadprůměrného" rozeznat ve slepém testu nebude taková sranda. Nebo si snad troufneš na slepý test? Myslím, že ne.
      POLMO
      POLMO --- ---
      ved v tom mas ale pravdu, stacilo... ved aj Onkyo by malo stacit kazdemu, ale sme ludia, jednemu staci, inemu nie. Na 100% sa najde nieco, hocico, v com ani tebe nestaci ten "podpriemer".
      ALI_GATOR
      ALI_GATOR --- ---
      Chápu nechápavost: moje příspěvky narušují integritu klubu, samotnou jeho podstatu. To je jako když v klubu o autech někdo prohlásí, že by 99,9% lidí stačilo kolo místo auta :)
      POLMO
      POLMO --- ---
      ...a neni im dobre? nemaju a ani nechcu mat naroky, ale to nie je zle! proste je to tak... len nechapem na co o tom diskutuju tu.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      ALI_GATOR: bud v pohode, shoda prisudku s podmetem je sice ucivo prvniho stupne obecny skoly, ale maj s ni problemy i jedinci s VS vzdelanim.
      ALI_GATOR
      ALI_GATOR --- ---
      DOCKINEZ: Jak se to říká? Grammar nazi? :)

      Ne, pravdou je, že za asi 15 let, co tu žiju, některé věci tak úplně nedávám... primárně i/y...čeština je zlá, to protože lidi tady málo hulej!
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Vešly - jsou to ty regálovky.

      Nemuč mne.
      ALI_GATOR
      ALI_GATOR --- ---
      DOCKINEZ: Když do toho pouštíš školní rozhlas, nediv se :) Já je hezky krmil signálem z Dualu CS 505 přes Onkyo a přednes je dokonalý!

      AKA_THE_A: Chtěl jsem regálovky, co by se vešli pod TV, a to se povedlo. Navíc by mě asi manželka sloupama umlátila protože místa není mnoho :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam