• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Moje dlouhodobá metodika je ekvivalentem toho, že auto potřebuješ otestovat na dálnici, na okruhu, na okresce, na parkovišti, na 20 hodin kontinuelního řízení i na objetí slalomu. Přesně tak se testuje auto (čti takto testuje auto potenciální kupec) - a nikdo ti nestojí za prdelí, aby tě kontroloval, jestli nepodvádíš na šikanách a neparkuješ na místě pro kárkaře.
      Naopak se auto netestuje parkováním do slotu.

      Tvůj slepej test je ekvivalentem parkování do slotu s policajtem na zadním sedadle.
      Můžeš proti tomu brojit, můžeš tady donekonečna casnovat tou Yamahou vs. Passem (kterej je šit bez ohledu na cenu, ale to tobě nemá cenu říkat, protože jsi v životě žádnýho Passe neslyšel), ale nic na tom nezměníš. Pro jedince kterej se snaží vybudovat hifi aparát a zjistit, co hraje nejlíp pro jeho ucho, je toto irelevantní. Stejně jako pro borca, kterej si kupuje auto, je irelevantní parkovat do slotu.

      Že celá ta metodika je dementní dokazuje i fakt, že díky její aplikaci zmateš testované jedince (sluší se připomenout, že se z toho stává test lidí, nikoli vín/aut/hifi) natolik, že přestanou poznávat šampaňský od tetry apod.

      Slepej test je skvělej na otestování lidí. I give you that. Je zcela k ničemu pro testování komponentů. Já se celou dobu bavím o testování komponentů.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Ta tvoje dlouhodobá metodika zahrnuje hromadu faktorů, které nemají se zvukem zhola nic společného. A dávala by shodné výsledky i tehdy, kdyby např. v drahém zesíku byly vestavěny střeva z toho levného. Jen bys to nesměl vědět, pochopitelně. Tady je přesná analogie s tím, že i levnější víno více potěší, je-li na něm drahá etiketa.

      Pokud během dvoudenního testování na kvalitním aparátu nelze poznat, který zesilovač je který, jak velké ty rozdíly mohou reálně být? A podotýkám, že jeden z nich byl prastarý integrovaný zesík, který byl levný už jako nový, tzn. ty (měřitelné) rozdíly zřejmě byly relativně velké. Dnes koupíš i za velmi rozumný peníz o dost lepší zesilovač, který se od naprosté špičky liší ještě daleko méně.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      S videnim nebo nevidenim na zesilovac jdi nekam, s aparaturou je potreba zit, zkouset ji na hromade muziky v ruzne denni i nocni doby, jako kulisu pri myti nadobi i na kriticky poslech i na prehravani filmu i na navozeni atmosky pro mrdacku, nejaky slepy saskovani s plentama je uplne mimo realitu.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: S brzdami na parkovišti jdi někam, ten příklad je debilní. Brzdit na parkovišti versus na dálnici z vysoké rychlosti je zcela jiný rozdíl, než poslouchat hudbu a vidět na zesilovač versus poslouchat hudbu a nevidět na zesilovač. Bavíme-li se o zvuku zesilovače a nikoli o tom, jak vypadá, samozřejmě...
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Mě z toho vyplývá něco jiného. Tady nešlo o to, zda vůbec jsou poznatelné rozdíly (nepochybně není problém rozlišit suché víno od sladkého, bez ohledu na cenovou třídu), ale o to, které víno testujícím osobám připadalo jako nejdražší (rozuměj nejkvalitnější). A ten test ukazuje, že úsudek lidí je silně ovlivněn cenou na lahvi, tedy očekáváním. A právě tenhle závěr je naprosto přenositelný i do audia. Už rozumíš, jak je to myšleno?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      AKA_THE_A: Teoreticky jo, ale když sovnáš víno za kilo a za litr a půlka lidí to nepozná, tak to přece něco musí znamenat. Ten test je naprosto neprůstřelnej.

      Co ty brzdy na parkovišti, Svancu? Užs pochopil, že takhle se testovat auto nedá?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Slepé testování vína má dle článku naopak stoprocentní vypovídací hodnotu - stejně jako testování audia. Už dopředu víš, co vyjde. Stejně jak když píšu tobě - vím, co se vrátí zpátky.

      UMIAKI: Já bych rád zůstával v hifi, ale jak se chceš bavit o hifi s někým, kdo nemá ani nechce mít ani hifi ani zkušenosti s hifi a přesto ho baví chodit klábosit do klubu o hifi? Místo, abys ocenil, že se snažím nalézt nějakou společnou řeč (kdo mohl tušit, že jsou borci na vozejku?), tak mě ještě peskuješ :(
      Jinak jo, všechny přirovnání dávají smysl.
      AKA_THE_A
      AKA_THE_A --- ---
      MACHALIK: teoreticky má nadpoloviční většinu, ne? :D
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Last year, the psychologist Richard Wiseman bought a wide variety of bottles at the local supermarket, from a five-dollar Bordeaux to a fifty-dollar champagne, and asked people to say which wine was more expensive. (All of the taste tests were conducted double-blind, with neither the experimenter nor subject aware of the actual price.) According to Wiseman’s data, the five hundred and seventy-eight participants could only pick the more expensive wine fifty-three per cent of the time, which is basically random chance.

      Ano, z tohohle mi vyplývá, že všechny vína jsou stejný - stejně jako zesilovače. Tobě z toho vyplývá něco jinýho?
      SVANC
      SVANC --- ---
      UMIAKI: Naprostá většina těch přirovnání je mimo mísu, o tom žádná. Ale třeba na tom víně je dobře vidět, že neslepé testování má nulovou vypovídací hodnotu.
      AKA_THE_A
      AKA_THE_A --- ---
      TEDDYBEDDY: nepochopeno... laserovej gramec je (byl a nadále bude) celkem drahej, i "přepichovej" mechanickej bude možná levnější...
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      AKA_THE_A: Mně se neomlouvej hombre, já jsem zvyklej bejt rozmazlovanej dřevíčkama aj. fíčurkama když utrácím svý těžce vydělaný baky. V našem levlu jde o milou formu jak podtrhnout kvalitní obsah. Ale ani hliníkový Dynavector neurazí, když na to přijde. No a jaký levnější přenosky který "vyjdou nastejno" bys doporučil ty?
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      Proč se už prostě nezbavíte těch přirovnání... auta, whisky, ženské, víno. Dává vám jediné přirovnání smysl?
      Bylo by fajn, kdybyste se dokázali vymáčknout i bez nich... just sayin'
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Debata, ve které nejsi schopen na logické argumenty reagovat jinak, než hloupými příměry, nebo tím, že děláš nechápavého, pro tebe asi není nic moc, to je celkem pochopitelné. Ostatně způsob, jakým teď vykládáš tu záležitost s vínem, je toho pěknou ukázkou. Nebo si snad doopravdy myslíš, že to je to, co vyplývá z onoho článku? :)
      AKA_THE_A
      AKA_THE_A --- ---
      MACHALIK: přinejmenšim blbě udělaný ramínko nejde pořádně seřídit, takže to 1. blbě hraje, 2. neustále přeskakuje (malej přítlak) nebo naopak soustruží desku (moc velkej přítlak), v extrémních případech ničí přenosku...

      Kdyby nebyl laserovej tak šíleně drahej tak by debata o ramínku neměla smysl, bohužel i tyhle předražený (sry teddy, ale to dřevo na přenosce je fakt trochu moc :D) vyjdou možná i levněji když ne nastejno...
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Myslíte, borci, že reálně existuje nějakej rozdíl mezi ramínkama nebo přenoskama? Kdyby vám někdo rameno vystrouhal z vařečky a přenosku udělal z chlupu z pupku a na celej soustruh hodil hadr, poznali byste to?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Přemejšlím, jestli ti odpovídat, protože debata s tebou je de facto shodná se slepým testováním: úplně přesně dopředu víš, co vypadne. Spíš je to tím pádem taková kratochvíle, něco jako tetris, jestli mi rozumíš. Su na služebce, tak mám málo času na pičoviny, nezlob se.

      S vínem jsem myslel, že je to jasný. Přelitím vína A do flašky B zajistíš, že A začne chutnat jako B, takže veškerý závěry vyslovitelný o vínu jsou odvislý od flašky, ze které ho piješ = víno samo o sobě není podstatný a nemá vlastní chuť (nebo chceš-li rozdíly v chuti), podstatná je ta flaška, stejně jako pixla od zesilovače. Odteď už nebudu kupovat drahý vína, budu pít krabčák a Znovín a Templářa a budu spokojenej. To je závěr, kterej jsem si z tvýho malýho vinnýho sklípku odnesl.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      TOMATSU: Hmm anebotak. EAT yosegi- prej vosum druhů překližky...... slint :)
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      TEDDYBEDDY: Se Zet 1 jsem žil asi rok. Přenoska EAT yosegi a phono Pass Labs Xono. Bohuzel nebylo moc casu ho roztacet tak jsem se s analogovou sestavou rozloucil se slzama v ocich :(((
      Hralo to mozna, mozna jako ten Krokousovo Dual :))
      Kazdopadne mechanicke provedeni Zet 1 je excelentni - az se budu k soustruhu vracet, Transrotor bude jeden z kandidatu ! A o Xonu netreba nic psat :))
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Á na bazáru teď tendle libovej Transrotor. Všichni sice chválej ten základní arm ( asi oem japonský Jelco) ale já bych to viděl aspoň na nějakou SME řady III- IV + nějaký nezbytný fíčury a to je hnedle kilo. Ale zas bude to bouchat o ligu - dvě vejš než dává konkurence. http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/gramofony/transrotor/transrotor-zet-1/
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Malý předvánoční abgrejd mého letitého Mičla- nová reference v middle class. ( Staré raménko AQest odešlo dnes skrze ebay překvapivě rychle až do Indie)

      Rega RB303 Tonearm
      Designed using the latest 3D CAD & CAM technology the new RB303 is the culmination of more than 30 years of tonearm design experience. Due to advances in technology we have been able to fine tune the iconic RB300 tonearm design. Featuring a brand new tube with increased rigidity to the bearing housing, arm carrier and headshell coupled with intelligent redistribution of mass ensure this arm will exhibit fewer points of possible resonance. Extreme stability with almost friction free movement from the high precision bearing assemblies guarantee to gather more information from your vinyl than ever before.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam