• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Ty příměry se ženskými jsou naprosto přesné. Je potřeba vědět víc než jen jakou má kundu ve tmě. Stejně tak u zesilovače je potřeba vědět víc, než co uslyšíš běhm přepínačky s plentou. Navrhl jsem ti alternativu slepého testu, kdy není vidět na značky ani cenovky zesilovačů, ale ty místo toho, abys odpovídal jako člověk, neděláš už tři dny nic jinýho než že vymejšlíš, jak se do těch krabic někdo vpáčí, jak je bude testovat limitací, jak je změří - prostě úplný hovadiny.

    Takže opakuju: když budeš mít dva zesáky ve dvou pixlích, jeden v dřevěné s nápisem jabka a druhej v plechové s nápisem hrušky, a budeš je mít na čtrnáct dní na testování doma, tak testuješ POUZE A JEN ušima, je splněná ta tvoje podmínka JEN SLUCHU, pročež nerozumím, proč se tady už tak dlouho cukáš jak žížala na háčku. Jestli ti jde jen o sluch, tak to JE slepý test. To, že do něj chceš ještě přimíchat stres, policajta, tabulky, a odstranit klid, možnost vlastního načasování, možnost přehazovat dle libosti, je ekvivalentem toho, že odstraňuješ jiné důležité rozhodovací faktory při výběru ženský (konverzaci, vizuál, dlouhodobé soužití, jestli umí vařit) a redukuješ to zase a jen na ten zásun ve tmě.

    Rozdíl mezi zesilovači zcela reálně je, jen ho nejsi schopen poznat tím tvým blbým, redukovaným testem. Máš špatnou metodu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Jakým jedním pokusem? Co to zase meleš? Bavíme se o situaci, kdy má někdo doma na test dva zesáky zatlučený v krabicích, do kterejch nevidí, a přehazuje si je dle libosti, ale nepřendává je z krabice do krabice (jsou zapečetěný). No vidím, že se nikam nedostanem, rozhodl ses pro taktiku kličkování a neodpovídání i na jednoduchý otázky (dobře víš proč), tak to zase zabalíme.

    Zkoušel jsem ti navrhnout alternativu slepého testu, kdy stále nevidíš na značky, ale přitom je odstraněn onen kolotoč s hadrem, ale z tvejch hystericky vyhýbavejch odpovědí je jasné, že tobě jde o ten test jedince, nikoli zesilovače, a že tam ten shon, stres, plenty, dotazníky, přepínačky po minutě aj. prostě potřebuješ. To už ovšem není žádnej slepej test, to je slepej test plus kokotský podmínky nastavený tak, aby nedopadl, čili zase parkujem do slotu a tváříme se, že testujem auto. Díky za pozornost, kdybys měl někdy pocit, že zvládneš odpovědět ano či ne bez zbytečných keců (co to furt meleš o nějakým dražším???), tak to můžem ještě zkusit.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Ta citovaná věta smysl dává. Říká, že nemá smysl zbytečně utrácet tam, kde uchem nepoznáš rozdíl mezi solidním (tedy ne nutně extrémně levným) a velmi drahým výrobkem. A s tou svou mantrou, že slepým testem testuješ jenom sám sebe, jdi někam. Testuješ zvuk dvou přístrojů a pokud neslyšíš žádný rozdíl, tak je to jednoduše proto, že ten rozdíl nejsi schopen poznat. Tohle je jasná a logická věta. Naopak pro její vyvracení je nutné vytvářet složité konstrukce, používat nesmyslné příklady s auty a se ženskými a zcela zanedbávat dokázaný fakt, že lidský úsudek je ovlivnitelný.

    Ty příměry se ženskými jsou úplně mimo. To, co je na ženě důležité, vnímáš všemi smysly a ani ty samy o sobě nestačí. Pro volbu dobré partnerky je nutné používat i mozek, aby člověk poznal, že nejde o nějakou slepici. Argumentovat příkladem, v němž je žena zredukována na kundu ve tmě, je neuvěřitelně hloupé. Ale i tohle už jsi tu slyšel vícekrát, nejenom ode mě, přesto tyhle kraviny stejně opakuješ pořád dokola, protože nic lepšího nemáš. Když se ale bavíme u audio komponentů pouze o zvuku, tak k jeho posouzení je potřebný jen a pouze sluch. Design, značka, ergonomie atd. zde vůbec nejsou podstatné - naopak to jsou informace, které ovlivňují lidský úsudek a činí jej velmi nevěrohodným.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Když ti napíšu, že jo, přijde další otázka, zda to bude slepý test, i když bude jedna krabice černá a druhá stříbrná? Po dalším souhlasu už na jedné krabici budou knoflíky připomínající dražší zesilovač? Dobereme se takhle postupně k tomu, že slepý test je to i v případě, že na zesíky vidíš? :)
    Navíc když "nikdo nebude nic odnikam přendávat", tak co chceš jedním pokusem zjistit? I když někdo prohlásí, "Tahle krabice hraje líp" a třeba v ní i bude ten dražší zesík, nemá to žádnou hodnotu - kdyby si hodil mincí, měl by 50% šanci, že to bude mít taky správně.
    Nemám chuť se bavit o kravinách, když nejsi schopen se vyžvejknout, co chceš dokázat. Navíc se zjevně domníváš, že nějakým podivným myšlenkovým pochodem dokážeš zpochybnit jedinou průkaznou metodiku všude tam, kde je nutné posuzovat lidskými smysly.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tell me about your mother.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: V Blade runnerovi blahé paměti podobným výslechem odhalovali androidy, páč ti se vždycky takhle mentálně zacyklili. Možná je to marťan, doví :o)))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hlavně mi ho teď nepřeber, Vozko. Podstatný, úplně nejpodstatnější je teď se dozvědět, jestli když porovnáváme dřevěnou krabici s nápisem "jabka" s plechovou krabicí s nápisem "hrušky" a v každé z nich je zavřenej jinej zesilovač, je slepej test nebo ne. Z nějakýho důvodu nejsem s to ze Svance na takto primitivní otázku vyrazit odpověď, kličkuje jak zajíc.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VOZKA: 1) [ SVANC @ HIFI & TOP AUDIO ] řekl, že "když máš k dispozici určitý rozpočet, tak je rozumné za přehrávač, zesilovač a kabely utratit co nejméně". Když pominu, že ta věta nedává smysl jako taková, a když pominu, že jsem z něho nebyl stavu dostat, co znamená "co nejméně", tak tato věta demonstruje osobní přístup identity Svanc. To je vše. Někdo jiný ti řekne, že bys měl za zdroj signálu utratit "co nejvíce", jinak je jedno, co máš za ním. Osobně se do takovejch výroků nehodlám pouštět, protože a) jsou to fakticky pičoviny a b) ať si každej rozloží svý prachy, jak je mu libo. Můj osobní přístup je, ano, že zesilovač je minimálně stejně důležitej jako bedny, ne-li více. Je to motor. Špatnej motor v sebelepším autě bude jezdit blbě. Víc k tomu těžko dodat.

    2) Není problém, když někoho baví testovat sama sebe. Problém je, když to začne zaměňovat za testování komponentů. Jestli někoho baví testovat sama sebe, prosím, ať to dělá. Nevím teda, k čemu mu to bude dobrý, když už je teď dopředu jasné, jak takový test dopadne (že nepozná rozdíl), ale lidi dělají spoustu zbytečných věcí, třeba já píšu do tohohle klubu. Opakuju, mezi dvěma kundama potmě taky nepoznáš rozdíl, ale když si vybíráš ženskou do života, tak testovat ji slepě nedává smysl, netestuješ ji, ale svoji schopnost rozeznat od sebe dvě kundy potmě. Až zjistíš, že nerozeznáš, nejsi ani o krůček blíž k poznání, která ze dvou testovaných bude lepší manželka, maximálně můžeš zjistit, že tě to nebavilo a tudíž pro tebe bude účelnější vrazit peníze do já nevím, kabrioletu místo do baby. To je slepej test. Vypadnou z něj naprosto přesná a zbytečná data, na jejichž základě, když seš dostatečně blbej, můžeš udělat dokonale chybné závěry.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: To snad neni pravda. Tak kurva bude to slepej test, když ty dvě pixle budou popsaný jabka a hrušky, nebo nebude??? Nikdo nebude nic odnikam přendávat, nikdo nebude nic určovat, nikdo nebude nic limitovat, seš schopnej abstraktního myšlení nebo jsme narazili na tvůj limit?

    - Když byly oba (rozdílný) zesáky v (identickejch) dřevěnejch krabicích, tak to slepej test byl.
    - Když byl jeden z nich v plechové a druhej ve dřevěné, tak to slepej test taky furt ještě byl.
    - Když na jednu napíšu jabka a na druhou hrušky, tak to je nebo není slepej (= unbiased) test? Seš stavu tenhle zjevně nekonečně náročnej oříšek rozlousknout?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Že máš doma drahej zesík, tu ví každý, a fotka místnosti s aparátem na tom nic nezmění.

    Co furt chceš? Klasický ABX slepý test to samozřejmě není. Ale pokud by někdo dokázal poznat, že lepší komponent je v krabici jablko a několikrát to zopakovat i poté, co byl náhodně přendán do jedné z krabic, tak by to vypovídací hodnotu mělo. Odhlížím ovšem od toho, že pokud někomu necháš přístroj doma bez kontroly, tak může snadno určit, že ten komponent, který byl předtím v krabici jablko, je teď v krabici hruška.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Není to problém, ale plejtvat diáky na focení obýváku nebudu, plus jsem na služebce v Texasu, plus jakýkoli další důvody, proč nebudu dávat fotku aparátu za významnej zlomek milionu na internet. Ne každej jsme na facebooku.

    Mohl bys přestat fabulovat a vymejšlet si něco o nějakejch dražších (?!?!) zesilovačích a prostě a jednoduše odpovědět na otázku? Čím dřív odpovíš, tím dřív tam budeme!
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Vyfotit místnost s aparátem je zřejmě problém. Ale dobrý, nutit tě nikdo nemůže :)

    MACHALIK: Chceš se dostat do bodu, kdy řekneš, že někdo jako lepší mezi dvěma zesilovači poznal ten dražší, aniž by předtím věděl, kolik který stojí? Nebo co je smyslem těchhle hrátek s krabicemi a ovocem?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ne, fotky nebudou, žádný nemám.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Takže to je slepý test. Aleluja! Nevím, co znamená "šance poznat ten lepší náhodně je 1:1", ale nechám to stranou.

    Řekněme tedy, že máš dva neznámý zesáky, jeden v dřevěné krabici a druhej v plechové, přehazuješ si je dle libosti, posloucháš, je to slepý test. Co když na jednu tu krabici napíšeme "jabka" a na druhou "hrušky", bude to pořád ještě slepej test?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Vždyť jsem ti psal tady SVANC. Pokud nevíš, co hraje, tak to slepý test je. Tady je ovšem vypovídací hodnota minimální, protože šance poznat ten lepší náhodně je 1:1. A už asi popadesáté nejsi schopen napsat, k čemu chceš vlastně dojít.

    MACHALIK: Aha, takže fotky nebudou, protože hifi nefotíš. OK :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A žádný fotky poslechovky nemám, jediný fotky hifi jsou z dob, kdy jsem si iPhonem fotil krámy, co jsem natahal z Evropy a byly na prodej, a pak fotky kámošových M800. Hifi si nefotím.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Já myslel, že účelem slepého testu je zajistit, aby byl odstraněn bias. Nevíme, co v krabicích je, tedy nemůže existovat placebo efekt, očekávání dražšího = lepšího atd. Jasněže víme, jestli hraje krabice 1 nebo 2. To snad nevadí - nebo taky vadí? Ani to se nesmí? Limitaci nech stranou, třeba jsou oba stejně výkonný. Hypotetizuj. Je to slepej test?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Samozřejmě to nebude slepý test ve smyslu, že by měl poznat, který z obou zesíků hraje. Tuhle informaci už má. Mohl by to být test ve smyslu, že by tam byly zavřené dva cenově výrazně odlišné zesilovače a testující by měl poznat, který je ten dražší. Ale vypovídací hodnota by stejně byla minimální, ta šance je 50%, takže nějak nevím, kam se chceš dostat. Navíc pokud by např. jeden z nich byl o poznání výkonnější, tak by se dalo poznat, který je který, už podle nástupu limitace.

    MACHALIK: Koukám, že moc smyslu pro symboliku jsi nepobral (umírání). Když ti někdo řekne, že ho vyplavil soused a že bylo v bytě vody jako v moři, tak mu taky budeš předhazovat, že se jedná o nepravdivý výrok? :)
    Důležité je přece to jádro sdělení a to je naprosto jasné - hi-end rezignoval na jakoukoli poctivou kontrolu.

    Btw. nechceš taky napostovat nějaké fotky svojí poslechovky? Bavili jsme se o tom už před pár lety...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ad Gordon Holt: Inu, zmýlil se. Audio nezemřelo, furt je tady, Gordon byl smutnej a povzdechl si, ale to je tak všechno. Rozhodně nic nezemřelo. Na výrocích je ta smůla, že se můžou lehce ukázat jako nepravdivý. Proč argumentuješ nepravdivým výrokem, to teda nevím. Podezřívám tě z lásky k autoritám.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Prosimtě a co to vůbec je?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam