• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Pochopitelně nemusí, plus některé bedny (moje rozhodně) vyžadují místnost typu live end-dead end, protože počítají s odrazem od zadní zdi (ty Skyline to tak budou mít taky), tedy fotka beden anfas s holou stěnou nebo sklem za nima může klidně znamenat, že místnost je optimálně vyladěná specificky na tyto bedny (většinou to tak není, pravda, většinou je to prostě jen holá místnost).

    Tyto a jiné nuance tady těm bojovníkům za plochý prsa úplně unikají, oni se furt potácejí na startovní lajně, kde se měří decibely a sekundy a všechno je jednoduchý.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Jeden stačí:

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SVANC: clovece, zrovna tahle fotka moc neukazuje, jak je na tom mistnost po stranach a za fotografem. Pokud tam je calounena sedaci souprava, na podlaze koberec atd atd., tak jedna hola stena nemusi znamenat takovou tragedii
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MACHALIK: kdyz jsi zminil pasky v souvislosti s koncem, tak bych se zeptal, jak se tyhle kusy zapojujou? Musim mit extra zesilovac na paskovej menic, nebo to cely ukrmi jeden slusnej stereofonni macek?

    Z brozury na webu jsem se tuto informaci nedocetl a kolonka s technickymi udaji zeje prazdnotou...

    Diky
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Koukám, že slovu koupelna jsi se (opakovaně) raději vyhnul. Snad ti tedy došlo, že citovaný výrok o dobrém aparátu v koupelně je fakt píčovina.

    Pokud jde o dozvuk, tak samozřejmě v běžném obýváku bez problému poslouchat lze, ale koneckonců to lze i v koupelně a určitě jsou i lidé, kteří si tam hudbu pouští. Nicméně rozdíl mezi zvukem v typickém obýváku, kde zvuk u uší posluchače je ze dvou třetin tvořen odrazy, a správně akusticky ošetřenou místností je jasně poznatelný - prostě to zní líp :). Asi není tak velký, jako mezi koupelnou a obývákem, ale každopádně je neporovnatelně větší než rozdíl zvuku mezi dvěma libovolnými zesilovači (krom vadných kusů a totálních shitů samozřejmě). Z tohoto pohledu je nesmyslný i ten druhý citovaný výrok o vlivu zesilovače. Ne, zesilovač fakt nemá větší vliv než reprobedny nebo akustika :). To tvé přehnané popírání důležitosti akustiky (které se datuje od té doby, co jsem sem napostoval fotky zatlumené poslechovky), je opravdu úsměvné.

    A na příklady s prsama, vagínama a autama se vybodni - jejich vypovídací hodnota pro audio je nulová, spíš něco říkají o tobě.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nebo já ti to zkusím přiblížit ještě na jiným příkladu, abys to líp pochopil.

    Mezi prsama nulkama a pětkama je zdaleka největší objektivně měřitelnej rozdíl, jedno je rovný jak když střelí a druhý nadělá strašný boule na cháře. Úplně jasný. Změří to dokonce každej blb, stačí mu na to centimetr, aj decimetrovník. Tak hrubý rozdíly to jsou.
    A přesto je to jaksi jedno. Podstatný pro kvalitu soužití s aparátem je to svinstvo a zkreslení, který se line či neline jaksi zevnitř. Jestli mi teda rozumíš :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Podívej, já bych si raději pustil Led Zeppelin na dobrým aparátu v běžně holé místnosti, třeba jako mám já nebo Beddy nebo 99 % lidí, než na mrdce v profi zatlumené garáži. Lidi jsou zvyklí na tomu, čemu ty říkáš holá místnost. Všichni je mají. Žijou v nich, mluví v nich, vaří v nich, mrdaj v nich. Lidský ucho je na dozvuk a stojatý vlny velmi dobře zvyklý. Navíc tyto se tím míň projevují, čím nižší je hlasitost zdroje. Tvoje ukázka mlácení do bicích v holé místnosti 5 x 12 m je skvělá - na demonstraci účinku tlumení. S realitou nemá společnýho nic, takto holou místnost doma nikdo nemá a hudbu v hlasitosti origoš živejch bicích nikdo kromě majitelů skutečně dobrýho hifi nebo PA neprovozuje. Všichni hrajou výrazně potišeji ve výrazně zatlumenějších místnostech, kde onen efekt dozvuku je násobně, násobně menší, prostě klasickej dozvuk, jako má každej kdekoli doma. Je to v klidu. A proto hraje mnohem větší roli kvalita aparátu. Na dozvuk sere pes, ten je vždycky pod kontrolou. Ne dokonalej, ale pod kontrolou. Co není pod kontrolou a na co ucho není zvyklý je zkreslení aparátu. A proto VŽDY bude kvalita zvuku lepší, když bude lepší aparát a horší místnost než naopak. S cimrou si ucho poradí, neboj se. Ale neříkám, že tlumení je špatný, jen není kdejak důležitý. Je fajn, taková třešnička na dortě. Dělat z toho středobod je úplně zcestný - - - - a to navzdory faktu, bacha, že skutečně na cháře nadělá místnost největší boule. Je to prostě strašně složitá tematika, Svancu.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Fakt komický, jak nejsi schopen (nebo spíš ochoten) zodpovědět jasnou otázku k obecnému tématu důležitosti akustiky versus zesilovače (SVANC, GOSHEWAN) a místo toho se jen stále dokola navážíš do svých oponentů. Řečma jako "Víč piču o tom, jak věci fungují" jen ukazuješ, že se ti zoufale nedostává normální argumentace.
    Prostě se smiř s tím, že výroky typu "Dobrý aparát v koupelně bude hrát mnohem lépe než mrdkoaparát v zatlumené poslechovce" nebo "Samozřejmě že má zesilovač větší vliv než reprobedny nebo akustika." jsou neobhajitelné a směšné. Zvláště pak tehdy, když je pronáší někdo, kdo sám sebe považuje v daném oboru za znalce.
    Nebo by sis doopravdy raději pustil třeba Led Zeppelin na svém léčivém zesíku v koupelně než s řádově levnějším "mrdkozesilovačem" (10-15k) ve správně zatlumené místnosti? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEIKSAC: To je jako co? A co takhle lidskej hlas a hlasitosti jemu podobný (= většina domácích poslechů, nepořádáš-li bigbítovej koncert)? Myslíš, že to hraje roli?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Nepřekvapí mě to, tebe to překvapuje? A máš problémy hovořit, poslouchat a obecně existovat v běžných obývácích? Máš zatlumený celý byt? Polštářová cimra? Mi poslech hifi v běžném obýváku vůbec nevadí, stejně jako mi nevadí v něm poslouchat hovor lidí. Zatlumení je přeceňované, kvalita aparátu je mnohem důležitější. Ty konkrétně jsi přesně ten typ, co má totální sračku v přetlumené cimře. Na pomyslném grafu jsi vlevo nahoře. Víč piču o tom, jak věci fungují, jen rajtuješ do zemdlení dávno mrtvýho koně. Tak jsi zatlumil, no a co, doboha? :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    GOSHEWAN: Poslech hudby v holomístnosti má zřejmě špatný vliv na psychiku :)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    TEDDYBEDDY: Bez si vzit prasky a priste si to nech do posty.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Dragon; Madcat: Přihlásili jste se ke svýmu původu sami amigos. Čili vomínuskoval jsem vaše posty v topicích vo kterejch vím stejný hovno jako vy dva vo hifi. Fér? ;)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEDDYBEDDY: A jak na to koukám je ten dánskej inzoš na ty samý bedny :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Zřejmě tě to překvapí, ale rozdíl mezi běžným obývákem a akusticky ošetřenou místností je poznat nejenom na bicích, ale např. i při běžném hovoru.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Ale jó, za to se daj se průbežně sehnat na ebay, etc. http://www.dba.dk/hoejttaler-dali-skyline-2000/id-1008796990/
    Dali Skyline 2000 Loudspeakers | eBay
    http://www.ebay.de/itm/Dali-Skyline-2000-Loudspeakers-/130804380572
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MACHALIK: jasny, domluveno.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    "One studio designer I know always tells me about the story of the guy who didn't want to spend much on soundproofing because he only used cheap musical instruments in his studio. Sadly, physics is no respecter of budgets, and 110dB of sound obtained by hitting a dustbin is just as loud as 110dB from a top-of-the-range guitar amplifier." :-)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    "One studio designer I know always tells me about the story of the guy who didn't want to spend much on soundproofing because he only used cheap musical instruments in his studio. Sadly, physics is no respecter of budgets, and 110dB of sound obtained by hitting a dustbin is just as loud as 110dB from a top-of-the-range guitar amplifier." :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: A aby sis to ještě zkomplikoval, tak si zkus představit, že na tom videu nikdo nemlátí do bicích, ale mluví nebo, já nevím, hraje na kytaru (= reálná poslechová hlasitost drtivé většiny aparátů doma při běžným provozu). Copak ti to asi udělá s dozvukem vs. jak se projeví zvýšená kvalita případného lepšího aparátu? Za domácí úkol.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam