SVANC: Podívej, já bych si raději pustil Led Zeppelin na dobrým aparátu v běžně holé místnosti, třeba jako mám já nebo Beddy nebo 99 % lidí, než na mrdce v profi zatlumené garáži. Lidi jsou zvyklí na tomu, čemu ty říkáš holá místnost. Všichni je mají. Žijou v nich, mluví v nich, vaří v nich, mrdaj v nich. Lidský ucho je na dozvuk a stojatý vlny velmi dobře zvyklý. Navíc tyto se tím míň projevují, čím nižší je hlasitost zdroje. Tvoje ukázka mlácení do bicích v holé místnosti 5 x 12 m je skvělá - na demonstraci účinku tlumení. S realitou nemá společnýho nic, takto holou místnost doma nikdo nemá a hudbu v hlasitosti origoš živejch bicích nikdo kromě majitelů skutečně dobrýho hifi nebo PA neprovozuje. Všichni hrajou výrazně potišeji ve výrazně zatlumenějších místnostech, kde onen efekt dozvuku je násobně, násobně menší, prostě klasickej dozvuk, jako má každej kdekoli doma. Je to v klidu. A proto hraje mnohem větší roli kvalita aparátu. Na dozvuk sere pes, ten je vždycky pod kontrolou. Ne dokonalej, ale pod kontrolou. Co není pod kontrolou a na co ucho není zvyklý je zkreslení aparátu. A proto VŽDY bude kvalita zvuku lepší, když bude lepší aparát a horší místnost než naopak. S cimrou si ucho poradí, neboj se. Ale neříkám, že tlumení je špatný, jen není kdejak důležitý. Je fajn, taková třešnička na dortě. Dělat z toho středobod je úplně zcestný - - - - a to navzdory faktu, bacha, že skutečně na cháře nadělá místnost největší boule. Je to prostě strašně složitá tematika, Svancu.