• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    TEDDYBEDDY: Jasný, běž debatovat s feministkama a otevři si k tomu Chivasku :))
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Hele a co je to vlastně ten "bias"?
    SVANC
    SVANC --- ---
    Zábavné - Teddybeddy si mě dá do ignoru, ale jen za posledních pár dní se tu do mě už potřetí naváží a "lituje", že nereaguju.
    Už mě ale fakt nebaví dokola "debatovat" s lidmi, jejichž veškerá argumentace je postavena na důsledném popírání vědecky ověřených faktů a na zcela neprůstřelném tvrzení "já to slyším". Rozdíly jsou totiž markantní, levnější přístroj hraje jak "autorádio" atd. To platí samozřejmě jen tehdy, když je jasné, co hraje. Naslepo se sice nepozná nic, ale to nevadí... Slepý test je totiž moc špatný, člověk přece musí vědět, která krabička hraje, aby se dal hodnotit zvuk.
    Součástí tohoto koloritu je i neustálá argumentace ad hominem a především popírání vlivu biasu, resp. pevná víra, že ONI jsou proti němu imunní - i tady se ignorují mnohokrát doložené a často velmi komické příklady, z poslední doby např. fantastický zvuk zesíku, fskutečnosti OZ za 2 dolary :).
    Pokud si někdo nedokáže vychutnat hudbu, aniž by utratil tisíce za kabely popř. statisíce za elektroniku, je to jeho věc a z mého pohledu i daň za technickou neznalost. Ale co je podstatné, na světě je spousta zábavnějších a především smysluplnějších věcí, než diskutovat s arogantními týpky jako Teddybeddy, kteří prostě budou mít pravdu vždycky, ať už jsou fakta jakákoli...
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    TEDDYBEDDY: To nesouvisi s aparaturou, ale s pochopenim problematiky a fungovanim PC - v tomto pripade co se deje pri cteni dat v PC.
    Ale budiz, sam si to muzu vyzkouset doma - vymenim jeden disk v mem Synology ( 2x6TB WD RED ) za jinej a sem na to zvedavej. Ma k dispozici 500GB Samsung, 750GB WD Blue (2,5"), WD Green 2,5TB, WD RED 3TB a WD RED 4TB - prohledam-li skrinky tak jeste urcite neco najdu.
    Retezec - PC ( foobar, pripadne Cplay ) - Wireworld silver starlight USB - Casea Aguila - Audioquest eagle eye - Bryston BDA-1 - N. TYR XLR - Audia Flight PRE - N. TYR RCA - MF 550K - VOBA VACT
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Sumasumarum. Hardisky v primem testu na referencni aparature " hraly" kazdej jinak. Ale majitele lowendu z nyxu tuto skutecnost dusledne & kvalifikovane vyvratili. A pac me to vubec neprekvapuje, odeberu se zpet mezi socialni inzenyrky do feministickych klubu. Pac, ikdyz melou podobny picoviny, tak nektery aspon dobre sukaj:)
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    MACHALIK: OS nic s daty nedela - nemeni a ani ze svy podstaty nemuze, protoze by do par milisekund zkolaboval. To ze windovsackej mixer zasahuje do zvuku je pravda, ale neni to chybou OS, ale pouze "chybou" tohoto modulu. To co hlavne ovlivnuje zvuk ( bavime se nyni jen o SW ) je prehravac a jeho pluginy ( asio, wasapi, KS, SoX atd atd ) , neb kazdej pracuje a zasahuje do dat trochu jinak. Ale samotny OS - jadro na to vliv nema.

    S koaxama souhlasim - bohuzel to slysim stejne. Toslink je celkem zrudnost. Skoda ze nejde PC s DACem propojit optikou - sklem. Odpadly by problemy se zarusenim DACu z PC.
    __PEAT
    __PEAT --- ---
    MACHALIK: co si vlastne jedes na tech snovejch soundech v nadpozemsky kvalite ?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Ja bych to tak nehrotil. Jen je mi uprimne lito, ze tu s nami neni jejich vedouci mr. svonc. Ten kluk mel aspon vzdy snahu sva falsa vyztuzit nejakou zabavnou historkou. No feed tady zde uz :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    __PEAT: Já většího kokota než tebe taky neeviduju, takže mi zas napiš!
    __PEAT
    __PEAT --- ---
    MACHALIK: ty si neskute arogantni curak, ze ja si to tu vubec procital...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: Právěže tam jsou slyšet, u setupů jako tvůj jsou jen vidět.
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: většina rozdílů v hifi je jen vidět ;^))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A tady je vidět ten rozdíl mezi hifi a nehifi.
    MATT
    MATT --- ---
    __PEAT: já jsem spokojenej, i když infinity co jsem poridil nedavno hrajou "hezcejc", nedokazu rict, jestli pravdivejs.
    ja je kupoval pred nekolika lety od michala ditricha z hypnotixu za desitku, ty aktivky netusim..

    puvodni setup..
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    A hlavně to nijak nesouvisí s disky.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MACHALIK: Jasně, ale k tomu jsou ASIO, JACK apod. aby se aspoň co nejmíň ten zvuk mršil systémem.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ovsem ruzne pocitace s ruznymi OS hraji jako zdroje digitalnich dat pro externi prevodnik ruzne. Stejne jako je bohuzel slysitelny rozdil mezi digitalnimi kabely (mluvim o koaxu, toslink snad uz dnes v audiu nikdo ani nepouziva). A nejhorsi je existence rozdilu pri otoceni sitove vidlicky v zasuvce (u dvoukolikovych pristroju). O rozdilech mezi DACy a zesilovaci vubec nemluve.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    TEDDYBEDDY: Děláš ze sebe debila protože nejenže očividně nemáš tušení o tom jak harddisky fungujou, ale především si to ani nenecháš vysvětlit, i když se to u to několik lidí včetně mě snažilo.

    Poslední pokus: u harddisků právě audiostream = datastream. Harddisky nejsou redbook CD. Tohle je věc, která u harddisků platí už z definice (disk není jen plotna) a nijak nezáleží na tom co je v řetězci za ním. Disk má vždycky buffer, ze kterého jdou data do nějaké operační paměti (taky blokově a bez chyb) a až tam odsud si je bere nějaká forma DACu, která se stará o časování.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Prodám HI-FI harddiskovou hlavu, ručně vytepáno na kosmické základně z 99,9% stříbra! Cena pouhých €18000,-

    MESTREY
    MESTREY --- ---
    TEDDYBEDDY: Je to vec, ze umis tahle sluvka ale dnesni soutez ve valeni se ve vlastnim hovne vyhravas ty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam