• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    BLAF
    BLAF --- ---
    Koherence bez ULTRA- LOW JITTER MASTER CLOCK stoji za kokot, pisu si.
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: a slyšel si, že při deprivaci zraku se ostatní smysly naopak zbystřují?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TOMATSU: Bit za sekundu. V našem případě třeba s přesnou koherencí za pikosekundu.
    Našel si co způsobuje ten problém s jitterem, žejo?;)
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    COZE ? HDD ze nemaji pro hi-end aparat dostatecny - kvalitni bitrate ? Nene, ze ne ? :))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: Vo hardiscích v hifi je třeba vědět jen to, že samy o sobě nejsou schopný dodat do hiend aparátu tak kvalitní bitrate aby se nedaly od sebe rozeznat podle zkreslení za převodníkem. Esi máš vyšší nároky, kup si prostě gramofon na splátky.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MACHALIK: :) říkal jsem si jestli nějaká taková odpověď přijde. Zřejmě sis toho nevšiml, ale já nejsem z těch kteří se s tebou do zblbnutí hádají, jestli mi teda nechceš vysvětlovat jak funguje harddisk, potom jsem k službám. O zesilovačích (ani jiných krabicích) z 80. let jsem nikdy neřekl ani hovno.

    "veškerá ambice je hovnit se na fórech jako toto"
    Moje ambice právě NENÍ hovnit se na fórech, proto o tom nevím. Vzhledem k tomu že příští +- dva roky nebudu mít budget na nákup něčeho nového úplně nevidím důvod proč bych měl lurkovat na x samostatných fórech, právě kromě toho že mi unikne akce jako tahle. Za tip na video dík.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Tahle otázka nedává smysl? Spíš se ti na ní těžko odpovídá, když místo vysvětlení napíšeš jen snůšku nesmyslů a nakonec odvádíš řeč jinam... A že slepý test pro někoho jako ty stresující je, o tom nepochybuji. Zjistit v praxi, že mnohá silná prohlášení byly jen kecy, to jednoho fakt dokáže vystresovat... Před pár dny jsi tu napsal, že dobře změřený zesilovač hraje oproti jinému jako autorádio. Fakt nepoznáš autorádio od hi-fi aparatury, aniž bys věděl, co hraje? :)

    A jak to, že se tedy ty stresující slepé testy používají všude a naopak neslepé testování se považuje za bezcenné? Při testování kodeků stres nevadí? Čím je testování komponent tak speciální, že musíš vědět, co hraje? :D
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: A zajímá tě i to hifi?

    Tahle otázka nedává smysl, protože pro orientaci v prostoru a obecně běžný život člověk potřebuje i (především) oči, takže realizovat cokoli smysluplného s vyloučením zraku je stresující a prakticky nemožné, a to včetně testu hifi komponentů. Netřeba však znát značky komponentů, klidně lze porovnávat kabice od rajčat A a B, jak už jsem ostatně mnohokrát ti psal, ale tam se někde ztratíš vždycky na mapě a vracíš se opět na startovní pole.
    Každopádně slepá přepínačka, jak ji preferuješ ty, je zcela k ničemu a nevypovídající, což však neznamená, že posluchač musí mít k dispozici tučné zlaté panely a statisícové cenovky, aby dokázal vyhodnotit rozdíly ve zvuku. Ostatně při posledním testu byly přístroje v provizorních krabicích a ceny nebyly známy, jen, že stály podobně. A přítomné dámy neznaly ceny vůbec (a nezajímaly je).

    Otázka je, proč se od roku 2010 motáme na definici nějaké slepě testovací metodiky. Už ti tato dopomohla ke zlepšení zvuku tvého aparátu? Jaké to zlepšení bylo, smím-li se ptát, co jsi změnil, vylepšil a jak se to projevilo na zvuku? Protože pouze zvuk jde. Nikoli o definici metodiky. Rozuměj: jakékoli příspěvky, které nevedou ke zlepšení zvuku aparátu, jsou prakticky off topic.
    SVANC
    SVANC --- ---
    FUCKIR: Možná to tu nesleduješ od začátku - vlastně nejde jen o uši, ale o to, zda je při testování potřeba na přístroje vidět, či nikoli. Tzn. ve slepém testu samozřejmě vnímáš basy i tělem, jenom nevíš, jestli hraje to či ono. Z celkového kontextu je to jasné :)
    FUCKIR
    FUCKIR --- ---
    proto, že akusticiké vlny nejdou jen přes uši neasi
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Od té doby, co debatuju s tebou, mě začala zajímat i ta psychologie :).

    A co tvoje odpověď - jak je možné, aby rozdíly ve ZVUKU mezi přístroji byly pro reálný požitek z HUDBY opravdu významné a přitom nebyly poznat jen UŠIMA? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Dotaz: zajímá tě hifi nebo psychologie?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Už jsi přešel na ryzí trolování? TY píšeš MĚ, že já se chci bavit o KOM, zatímco ty se chceš bavit o ČEM? To jako vážně? :-D
    Vždyť jsi to právě ty, kdo každou debatu, kde ti chybí argumenty, okamžitě převede na řeč o mém vybavení, malých zkušenostech a o tom, jak naopak ty máš naposloucháno atd...
    Co kdybys místo keců o mě, které nejsou ničím jiným než uhýbáním od nepříjemných otázek, raději konečně odpověděl k věci, tedy na to, jak je možné, aby rozdíly ve ZVUKU mezi přístroji byly pro reálný požitek z HUDBY opravdu významné a přitom nebyly poznat jen UŠIMA?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Since 1984 "the best tonearm in the world".

    SME Series V tonearm | Stereophile.com
    http://www.stereophile.com/content/sme-series-v-tonearm
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: hlavně že je legrace

    TEDDYBEDDY: na to že jdeš teprv na střední seš docela chytrej :D
    BLAF
    BLAF --- ---
    GANBOY: Tady nejde o mechaniku disku, ale o to, ze ty disky nemaji ULTRA- LOW JITTER MASTER CLOCK!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To je fajn.
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: ale jinak mě primárně baví muzika, ten HW je jen pěknej a stačí aby moc nekurvil, zbytek si domyslim ;))

    GANBOY: protože JITTER!!!

    v tom testu píšou, že SSD je nejhorší, WAV zní to jak empétrojka ;))

    If the Kingston SSD stood apart from the disk drives for its mostly good yet quite alien character, drive four made itself known for entirely the wrong reasons. This Corsair drive (another SSD) conspicuously highlighted vocal sibilants, and had a hard, relentless quality that was impossible to miss. Strangely, it also robbed the music of pace; it was the least engaging on any emotional level thanks to an enveloping tunelessness that appeared to carve up a song like an MP3 rip.

    TEDDYBEDDY: takže nedokážeš, fajn. a to prej děláš do audia.. eee vlasně ne, do hifi, to s audiem nemá co dělat...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: Jsem rád, že sem chodíš!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam