• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ajo :))) Takhle jsem jednou koupil snad pod tisíc EUR naprosto funkční Quadral Titan Mk III. Nehrál jim ani jeden výškáč a majitel byl trotl, ničemu nerozuměl, tak jsem ho na místě stlačil snad na půlku aukční ceny. Pojistky stály 2 x 0,50 Kč.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MATT: Jak na to koukám máš tam na vejškáči pojistku 1,25A. Tak ji vyměň milý Lojzo, vyměň ji! ;) http://www.bobbyshred.com/images/Qb_Tech_Sheet.pdf
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: To jsme na tom stejně :) Pustil bych tam sinus 1000 Hz, máš-li (třeba z YouTube), vzal voltmetr, kterej umí střídavej proud, a měřil napětí na výškové sekci výhybky. Nejsem si ale jistej, jestli voltmetr není kalibrovanej na 50 Hz (zásuvka). Poradí někdo znalejší odsud.
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: ja umim měřit jen odpor ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: Nezbejvá než měřit, kde to zdechne, ne? Takhle na dálku těžko soudit. Nehraje vůbec = na vstupu je nula? Pak by nemělo bejt těžký najít tu mrtvou/odpojenou součástku.
    MATT
    MATT --- ---
    v jedny Infinity Qb mi prestal hrat vejskac. Puvodne jsem myslel, ze mi ho odpalil synator, ale po tom, co jsem sehnal barvu na plosnaky a tweeter vyndal, jsem zjistil, ze hraje. Napada vas, co to muze byt dalsiho? Co jsem zvlad promerit, tak kabliky uklepany jsem nenasel. Na vyhybku je moje mechanicko-numericka mysl bohuzel kratka.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    BREGALAD: Děkuju za odpověď, vím, že to není Top Audio, ale je to přeci jenom k PC a běžnému poslechu, prostor není a nebude audio-ideální, jde jen o to aby to "jen" nešumělo, ale spíše hrálo. Ještě si pamatuju, z mých historických návštěv hifi studií, že se dost dalo na to jak hlasitě se bude hrát a tedy jak bedny hrajou potichu. Z části na tom měl vliv zesilovač, kdy některé kusy nebyly schopné v nízkých hlasitostech podat stejné výsledky jako v hlasitém hraní. Stále by ten výběr bedýnek trval i pro mnou budoucí použití, tedy "tichý poslech s občasným silnějším, ale jen občasným" (pod pojmem tichý znamená, že mám zesilovač tak na 2/5 hlasitosti z celkové možné. Děkuju...
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    k tomu Denonu, na ty žánry které píšete bych doporučil buď na "analýzu zvuku" Dynaudia řady DM (děkají se k nim i stojánky k PC - bedničky v předu zvednou k uším posluchačovým.
    Dynaudio DM 2/6
    http://www.hifipartner.cz/virtuemart/dynaudio-dm-2-6-detail
    Dynaudio SF 1
    http://www.hifipartner.cz/virtuemart/dynaudio-sf1-detail

    Na odpočinkový poslech potom Xavian Bonbonus, ty když se nakrmí silou a signálem, předvedou nečekané..
    Xavian Bonbonus
    http://www.hifipartner.cz/virtuemart/xavian-bonbonus-detail
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    Ahoj, zachtělo se mně reprobedýnek k PC. Jelikož to bude postupná cesta, tak mám nyní nevyužitý zesilovač Denon PMA-1055 do kterého bych zatím připojil PCstereo výstup a k PC bych chtěl nějaké malé reprobedničky. Koukal jsem do PC beden od renomovaných PC výrobců a nevybral jsem si a tak jsem si řekl, že bych k tomu zesilovači a bedýnkám potom dokoupil DA převodník a hnal to z PC digitálně přes DA převodník. Původně na tom Denonu mám hrané Canton Karat 920DC a CD Denon DCD-725 nejnižší model s AlphaProcessingem , který bych chtěl kvůli muzice co mám ještě na CD zachovat a tedy bedýnky využívat i pro malopokojové hraní. V principu jsem si vydestiloval tyto poznatky. Bedýnky to musejí být spíše malé či menší, měli by zvládat aspoň 75W, zesilovač není nejhorší, sice žádnej hiend, ale na to moje domácí poslouchání. Reprobedýnky by měli mít bassreflex. Poslouchám spíše akustickou muziku, jazz sem tam hip hop a rap, ale ty spíše okrajově. Do výběru jsem si prozatím zařadil podle pořadí toto odkazy jen orientační : Monitor audio RZ1 http://www.monitor-audio.cz/MR-1-c1_1_2.htm Cambridge audio SX50 http://www.hifimarket.cz/cambridge-audio-sx50-p3600 Cambridge audio S20 http://www.hifimarket.cz/cambridge-audio-s20-sirocco-p393 Pioneer S-CN301 http://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprososutavy-regalove/1163-pioneer-s-cn301-lr.html Nároky mám běžné, nic extra za takovéhle peníze nečekám, ale to co mám u PC plasto-masto z před deseti let chci předčit alespoň o dva řády. ANO zatím pojedu jen zabručeně z PC než si ověřím bedny na CD přehrávači a budou-li vyhovovat, tak přidám ten DA převodník. Co by jste mi k tomu řekli, doporučili, navrhli? Děkuju...
    GERLAT
    GERLAT --- ---
    Ahoj doporučte mně někdo cd / dvd přehrávač.
    Budu to mít společně s Rotlem R 06, a AQ KENTAUR 655.
    Nejsem si jist zda pořizovat čistě CD přehrávač nebo kombinaci s DVD něco do 20k.
    Přemýšlím o PIONEER BDP-LX58 nebo čistě cd Rotel RCD-12 ?
    dík
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Já to chápu kluci, je to hezkej gramec a i hraje ;)
    DIOM
    DIOM --- ---
    TEDDYBEDDY: jak píše LOPIK tohle určitě není nejlepší gramofon, ani zdaleka, ale je to prostě zlatý legendární Technics

    DEIKSAC: to je klidně možný, neznám podrobnosti..nikdy mne takové luxusní zboží nezajímalo a vlastně se mi ani nelíbí :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DIOM: ltd je verze k 25 letum uvedeni gramce a je to defakto mk3, gld je prevleceny m5g
    TEDDYBEDDY: kazdopadne neni zas az takovej problem dat stock raminko ven a dat tam neco solidnejsiho, prace je to asi na dvaccet minut
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DIOM: Vypadá hezky o tom žádná, ale u těch zlatých 1200/1210 mám pocit, že s tím trochu lakovali - jednu sezónu jsou limited jen pro vítěze DMC, další půlrok takový, pak zas makový a už jsem slyšel o X kusech i v ČR.. Ale rozumím - má to svý kupce, tam proč jim nevyjít vstříc, když chtěj mermomocí něco extra.


    TEDDYBEDDY: HiFi reputaci nemají, ale je to DJská ikona a navíc nezničitelná věc - málo výrobků je takových.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    No tydle dj Technicsy jsou zvukově v hifi přinejlepším entry level. Zvukově to lehce pohřbí i Rega rp1 za osmičku. Koncepčně je to vintage asi optimalizovaný ještě na na Shure v dobách svý největší slávy. Pochybuju že to rameno je schopný slyšitelně nasnímat rozdíly mezi Dynavectorem a Gradem např.
    Technics SL 1200 Limited Gold Turntable with Box No 1 GE5KA04495 | eBay
    http://www.ebay.com/...ics-SL-1200-Ltd-Limited-Gold-Turntable-with-box-No-1-GE5KA04495-/131465964100

    DIOM
    DIOM --- ---
    DEIKSAC: Díky ti..já mu to asi takhle pošlu dál, s tím že mu znovu doporučím Ortofon nebo Shure, pokud na tom chce taky hrát a ne jen poslouchat.

    Jinak ten mix si ani sám nevybral, kontaktoval ho majitel té manufaktury, s tím že by rád poskytl mixák k videu, které chce natáčet. Proč se tak angažuje mi není úplně jasný, v unboxing videu nespatřuji žádný velký marketingový tahák, ale tak třeba si to hifisti pouští místo porna, co já vím. :) DN78 stojí $1200,- použitej.

    A k těm gramcům..existují 2 verze..jedna je 1200 LTD s pozlaceným talířem a ramínkem a druhá je právě SL 1200 GLD, kde je ve zlatě snad vše vyjma šasi a má na sobě zlatý štítek se sériovým číslem.

    EXCITE
    EXCITE --- ---
    F0B1C: Na strop (zvláště vysokej) výrazně pomahá lowcost řešení - zvlněná textilie.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DIOM: a ja vul se pred lety nechtel srat s pozlacenym za 8k vcetne krabice :) na djing ortofon nebo shure, na poslech asi kterakoli z tech, co nastrelil, jen ten dynavector je mc a ten uvazovanej mix neumi. ale uprimne bych na ten mix kaslal, neznamej vyrobce, neznama servisovatelnost, plus nikde nevidim zminku o cene, ale jestli sedi 8000usd, tak je to totalni kravina
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    on chce aby to celý bylo absolutně dokonalý a jediné co mu chybí jsou jehly

    jehly mu vymeni kazdej slusnej streetworker neasi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam