Čili shrnuto a podtrženo, žiješ ve speciálním světě, ve kterým sis pro podporu svých nápadů musel definovat vlastní pojmy jako
difuzitu.
Top modely různých značek považuješ za šrot, traktor atd., kterej v tvým pojetí nekonkuruje středním, ale především nejhorším a nejlevnějším modelům, které osobně máš za technologický vrchol.
A na základě různých střípků technických informací a dezinformací sis vytvořil vlastní pojetí reality, ve které levný, kompromisní aušus je technicky i zvukově superiorní nad vyššími modely.
Nesere tě, že popíráš sám sebe, když zároveň vyzdvihuješ značku Totem (/Dynaudio/Sonus/Harbeth/Canton...), ale druhým dechem dodáváš, že to jsou bezak debilové, protože na vrcholu své produkce mají objektivní krám, horší než to, co hrnou do supermarketů.
Vlastních pojmů se taky nebojíš: kromě difuzity jsi mi do pošty psal o basácích ve "fázovém závěsu" - další pojem, který svět neviděl. Minimálně tedy ne ve spojitosti s akustikou.
---- Odbočka: Můžeš mi říct, jak tě vůbec napadne vymyslet něco jako "fázový závěs"? Proč prostě neřekneš izobarické zapojení, což je reálně termín, kterým se ten systém označuje? Proč si vymyslíš fázový závěs? Víš, co je
fázový závěs? Jak tě to kurva napadne? Si dáš ráno kafe a rozhodneš se, že obohatíš jazyk o novej termín nebo co? Difuzita prostoru/beden ditto. Kvalita zdvihu. Wo co ti de? :)
---------------
Chápu, že v tomto se dál nedostaneme, prostě se ti líbí entry level, maximálně střední třída. To nevadí: někdo ty Fabie a Oktávky kupovat musí. I sis to obhájil, byť za pomoci vlastní terminologie. Fabka jede do kopca na vytočenou 2 jako blesk, protože má válce v
tažným módu.
Nechme tohle tedy bejt. Hodlám se teď chvilku zabejvat těma basákama, jejich zkreslením a tak. Su zvědavej, co tam vymyslíš za magii: dej mi chvilku.