• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DEIKSAC: Nevykrucuj se & odpověz. Platí / neplatí. Je to jednoduchý- soustřeď se.

      PS. Já vím, že víš pyču, co to znamená. Kdybys jen tušil, přestaneš tu furt dokola mlít ty svý píčoviny na levelu diy amatéra z nyxu :o)
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      TEDDYBEDDY: proč bych se tim měl zabejvat, když ty v týhle debatě nedodáváš podklady pro svý tvrzení, argumentuješ sluchátkama proti reprákum a vůbec si cucáš věci z prstů?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DEIKSAC: Kontrolní otázka experte. Platí podle tebe toto nebo ne?
      Pozor. Máš v zásadě dvě možnosti jak ze sebe udělat jěště většího joudu než jsme čekali.

      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      TEDDYBEDDY: ke tvy vlastni skode ty veci za danosti povazujes pouze sam
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      ale jinak se beddy chovas jako Zeman s clankem o Peroutkovi , neco placnes a kdyz jsi upozornen na argumentacni/fakticky fauly, ne ze by ses omluvil, ale vytahnes dalsi kraviny, ktery zkousis udat jako znalosti
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Jirko vyser se na ty vyčtený poučky, kerý stejnak neumíš interpretovat. Dvojnásobná hmotnost 2 repro je nepodstatná. Podstatný je, že stejná/ větši - hmota/ plocha membrány je rozdělená na 2 menší a každá má svůj elmg. pohon.

      A to znamená co? To znamená efektivnější & přesnější řízení systému s podstatně menším zkreslením + lepší dynymickou odezvou celýho systému. Tečka


      PS. Prsmtě náhodou jsem našel na bazaru inzoš na ty tvý Titany
      http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/quadral/43389-titan-mk-iii/.

      Jak velká je ta cimra, kde je hraješ? 12- 15 m2 ?!?
      Už se nedivím tvýmu rozpložení. Cywe seš akustickej sebevrah bo co? Říkal jsem ti 100x, nedělej takový píčoviny, jebne ti z toho. A už je to tu!

      PPS. Proč je vůbec prodáváš? Doteklo ti to, co píšu a koupíš si přiměřeně velký bedny abys udržel akustiku místnosti v nějakým poslouchatelným režimu nebo opět plánuješ nákup pneumatickýho kladiva?

      TUKI
      TUKI --- ---
      čau ve spolek, sorry že se vám sem pletu do diskuze, trochu to tu pročítám, ale sorry sem jen uživatel staršího středně velkého hifi zařízení, a chci se tu zeptat co si tu myslíte o hifi nábytku, popřípadě doplnkú..dík za jakou koli odpověd....
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      - lineární přepočet pičovin (od Thiele a Smalla)
      - popře Q teorém (od Thiele a Smalla)

      To jsou hlody :)

      Prosimtě Beddy, co je to "Q teorém"? :)) Můžeš ho zkusit nějak vyložit vlastními slovy? :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Výbornej příspěvek, výtěžnost jak prase:

      - Q teorém
      - aerodynamika
      - dýlka závěsů
      - hlubší konus kmitačky (konus kmitačky!!!)
      - zpožďuje akustickou vlnu směrem od cívky k okraji :)))
      - fázový zkreslení na membráně

      Dokonalý :) Seš prostě studnice!

      Hele, už víš, proč blbouni v Totemu zdvojnásobili hmotnost membrány, když ve tvým světě čím větší hmotnost, tím hůř? Máš na to názor? Nebo prostě nevíš, takže neodpovídáš? To není ostuda, nevědět :) Ostuda je to nepřiznat.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Jelikož seš úplně mimo, tak ti to napíšu ještě jednou: můžeš si to představit i tak, že je to to stejný, jak kdybys vzal jeden reprák a konstrukčním zásahem zdvojnásobil hmotnost jeho kmitacího systému (= cívky + membrány) a zároveň zdvojnásobil výkon jeho pohonu (magnetu). To je celý. Protože se do tohohle nikomu nechce, tak dají za sebe dva identický repráky. Je to levnější. Plocha, Beddy, ty nevzdělaný pako, PLOCHA je úplně stejná. Gómeš to nebo ne? :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Ty seš tak blbej, že to není možný :) Dyť přece nic nemůže na světě už bejt jasnějšího než toto! Ten vnitřní reprák je VEVNITŘ, takže jeho plocha se NEPŘIČÍTÁ k té vnější. Činná plocha membrány se nemění.
      Nikdy bych nevěřil, že se snížím k tomu, abych ti citoval Wikipedii:

      "The two drivers operating in tandem exhibit exactly the same behavior as one loudspeaker in twice the cabinet. The cabinet is defined as the space behind the rear driver. The volume of air between the speakers has no acoustic function so that the saved space is less than 50%. All other aspects are unchanged like resonant frequency and maximum SPL. The new driver will have the same resonance frequency, Qts, distortion, excursion etc. as one driver with the same applied signal. Because the impedance is also halved, this performance is achieved with twice the power. The new efficiency is thus 3 dB lower than with one loudspeaker. The reason for the unchanged resonance frequency is simple: the new combined loudspeaker has twice the moving mass compared to the single driver but also half the compliance because of the doubled suspension."

      Chápeš to? Zvládáš? Ten reprák vevnitř se vzduchem v místnosti *nic* nedělá. Není vidět, nemá jak ovlivnit vnější svět. Činná plocha membrány se v isobarickým zapojení - opakuj se mnou - ne-zvě-tšu-je. Zvětšuje se hmotnost. Už víš proč?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Woe, tvý dnešní dogma vo tom, že hraje jen reprák, kerej je vidět je nedostižnej. Pošli to na FEL, obratem ti dopuručí spáchat rituální sebevraždu. RESPECT ! :o)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DEIKSAC: Říkám si vo co? Že mi tu předvedeš nějakej lineární přepočet píčovin, kerý maj dokázat co? Popřít Q teorém? Takhle aerodynamika nefunguje amigo + váha kmitačky s cívkou+ nepoměrně větší dýlka závěsů/ jejich podajnosti ji posílá ve srovnání s menším šasím do kytek.

      Deformace větší membrány je danost- zkreslení z toho plynoucí rovněž. Nic k diskuzi s amatéry.

      Další pecka je, že větší/ hlubší kónus kmitačky zopožďuje akustickou vlnu směrem od cívky k okraji, obvykle bez kompenzace= fázový zkreslení přímo na membráně.

      A to vůbec nemluvím o x násobně větší náročnosti na proudový nároky a stabilitu zesíku.

      Náklady na bugr způsobenej velkou kysnou tak rostou exponenciálně, načež je lidi jako Machalík a ty usaděj do 30m2 netlumený cimry, kde si způsoběj seismickou hitparádu, kerá nemá už vůbec nic společnýho s původním signálem nebo hifi.

      Hele , ale já to chápu. Líběj se vám macatý holky s velkou kundou a kozama, páč maj hustší prdy. Musíte pro ně pořídit velkou postel, velkej bejvák & velkou lednici, jinak vás zadusej. Nic proti gustu, ale hifi to nejni a do žádnejch platnejch vzorců to nenapasujete :O)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Chlapi, nevyplaste mne ho, ja bych se fakt rad dozvedel, proc si mysli, ze vyrobce jeho vlastnich beden pridal hmotnost na basak, kdyz by ji podle vseho mel naopak ubirat. On vam takhle bude odpovidat zase nejakejma vlastnima dogmatama a na me se nedostane. Pritom je to myslim zasadni. Proc zvysovat hmotnost basaku? Proc?
      CROME
      CROME --- ---
      Aha Beddy je ten clovek co se chlubi jak z neho pri nakupech v drogerii vlhnou brigadnice...tak to lecos vysvetluje :)
      GOSHEWAN
      GOSHEWAN --- ---
      Jen pripominam - pro ty, kdo si udrzuji nejakou nadeji, ze TEDDYBEDDY obrati - ze typek neni schopny uznat svoji hloupost (cti: prohranou sazku) ani kdyz je konfrontovan s dukazy, ktere si sam vyzadal. Tedy uplne presne - kdyz mu je nabidnuto prezentovani jim vyzadanych dukazu za jeho podminek (:

      A shodou okolnosti se opet jednalo o vzdelani (tentokrat o me, chtel videt muj Ing. diplom z CVUT : ).
      GOSHEWAN
      GOSHEWAN --- ---
      TEDDYBEDDY: Haha, pry "dodelej si skolu". To od tyhle zeleny gumy sedi (:

      (vojin me ma nejspis v ignoru...)
      MATT
      MATT --- ---
      TEDDYBEDDY: vem si velkou placacku a mavni s ni ve vzduchu, uvidis, ze ma vetsi odport, tj. se i rychleji zastavi .. ;) .. a naopak vetsi vychylka vede k vetsi rychlosti pohybu membrany, coz vede k vetsi setrvacnosti..

      a ty tvoje rychlejsi hercové teda hrajou místo 30 třeba 40 Hz, když jsou rychlejší?
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      TEDDYBEDDY: jinak tumáš obrázek od pánů T a S

      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      TEDDYBEDDY: no říkáš si o to sám
      abys dosáh v metru od měniče hlasitosti 90 dB, potřebuješ na 35 Hz rozhejbat kolem 100 cm3 vzduchu
      7" s efektivní plochou 126 cm2 k tomu potřebuje cca 8mm výchylku
      15" s efektivní plochou 820 cm2 k témuž stačí něco přes milimetr
      hádej, kterýmu při tom dochází dech jako prvnímu?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam