• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      DEIKSAC: Testovaný vždycky ví, že je testován on a nikoli komponenty. Je to podstata věci.
      Nás, co je baví hifi, zajímá kvalita komponentů a testujeme je, nikoli sebe. Takže jakýkoli test, kdy testujeme posluchače, jeho zlaté ucho aj., je irelevantní pro tento obor. Z nějakého důvodu to tmáři odmítají pochopit a pak docházejí k takovým závěrům, jakože:

      - Výměna vnějších krabic zesilovačů při zachování jejich střev = faktického zesilovacího obvodu
      - je to stejné
      - jako výměna vína = faktického nápoje za vodu při zachování jejich flašek.

      Slepá víra ve slepé testy vede vždy jen jedním směrem: k postulaci názoru, že nikdy nic není možno rozlišit a věřící ve slepé testy je objektivně superiorní nad lidmi, kteří neprovozují slepé testy. Navíc on ušetří a oni ne: on má doma komerční cokoli z marketu nebo něco stavěného a dosáhl stejné kvality jako hlupáci, co utratili statisíce. Žádný jiný účel tato argumentace nemá a nikdy neměla než vyrovnání se s trabantím komplexem. Je třeba to mít furt na paměti.
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      MACHALIK: ale o to právě jde, že testovaný neví a dává tak hlas tomu, co slyší aniž by jeho hodnocení ovlivňovaly předsudky - např. beddy by v neslepém testu vysoko hodnotil ptačí budky, ale ve slepém by to třeba dopadlo úplně jinak a pak by třeba musel chvíli brát antidepresiva :-)
      Plus jakmile ti naroste množství účastníků, tak ti z toho začnou lízt další zajímavý informace.
      Každopádně je důležitý zadání - např:
      a) chci si vybrat nový bedny/aparát pro sebe
      b) uvádim novej produkt a chci nasbírat feedbak od potenciálních zákazníků
      c) hádáme se s kámošema, komu to hraje nejlíp
      atp atp
      SVANC
      SVANC --- ---
      MATT: Tak to nepochybně, koneckonců by asi bylo nesmyslné, aby jejich kvalitu posuzovali pivaři. Ale zrovna u vín jsou ta úskalí neslepých testů evidentní - i tady kdysi proběhl odkaz na studii, kde lidé řadili vína podle jejich kvality a celkem nepřekvapivě byla vždy veliká míra korelace mezi zjištěnou chutí a cenou. Tahle korelace ovšem zůstala zachována i v případě, že etikety s cenami na lahvích byly přehozeny :D.
      MATT
      MATT --- ---
      SVANC: a tak vpodstate ano. jen se vychazi z predpokladu, ze testovani jsou nejak "vyskoleni" a vysledek jejich testu je nejak relevantni. spousta lidi si pak kupuje levne vino, ze "to sejne nepozna" - veri svym smyslum, pak jsou lidi, co veri somelierum a vybiraji podle nich "to nejlepsi", rikaji si, ze to nepoznaj, ale doprejou si kvalitu. pak je treti skupina, ktera veri vyrobcum, nebo umere ze vyssi cena odpovida vyssi kvalite.
      vpodstate je to cely, jen otazka viry.. ;)
      BLAF
      BLAF --- ---
      Dejte si tohle https://en.wikipedia.org/wiki/Blind_experiment na nastenku a pojdte resit nejaky audio :)
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Jediný, kdo tady něco předvádí, jsi ty - buď jde o naprosté nepochopení, ale spíš to vypadá, že sis našel fajn záminku, abys své postoje ke slepým testům, které jsou v naprostém rozporu se stavem lidského poznání, nemusel dát beznadějně hájit.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Dohodneme se, ze na tebe nebudu reagovat po tom, co jsi vcera predvedl, ok?
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Takže při soutěži vín, kde se ochutnávají vína naslepo, nejde o testování vín ale o testování lidí. Vítejte v hifi, level logiky Machalík :D.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      DEIKSAC: Presne tak, napsals to dokonale presne. Testovany muze leda tusit. A testovanym je clovek. O nic jineho ve slepych testech nejde.
      MATT
      MATT --- ---
      ... já mám v každý místnosti jiný bedny, přecházim si a užívám si, jak se to mění... oboje hrajou hezky, netrouf bych si říc, kterej zvuk se mi líbí víc.. natož, abych říkal, který hrajou LÍP
      OMNIHASH
      OMNIHASH --- ---
      MACHALIK: ale tak určitě, proto jedu spokojeně s posledním repráčkem z mý deset let starý 4+1 a spolubydlící si pouští hudbu z noťasu.
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      KEJML: v principu jde o to, ze testovany muze leda tusit :-) zalezi samozrejme ceho se chces dobrat, pokud chces otestovat neci zlaty usi, klidne to muze probihat tak, ze hraje jeden stroj, ale testovanymu se tvrdi, ze se porovnavaj ruzny stroje.

      za me at si kazdej posloucha, co se mu libi/vejde do bytu/do penezenky; na tenkej led se pak dostavame, kdyz beddy zacne vzyvat bozstvo Q a mysli si, ze je jedinej, kdo tomu rozumi a ze Q je odpovedi na vsechno

      TEDDYBEDDY: "Říkal sem si, zeptáš se toho chlapa, jak velký ty bedny by měly/ mohly bejt v poměru k cimře, dyž to teda nemá žádnej vliv, a aby to mělo ty BASY- 5, 15, 30, 60, 90% ??? " - je ti doufám zřejmý, jak hloupá by ta otázka byla?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Eště teda sem zaváhal. Říkal sem si, zeptáš se toho chlapa, jak velký ty bedny by měly/ mohly bejt v poměru k cimře, dyž to teda nemá žádnej vliv, a aby to mělo ty BASY- 5, 15, 30, 60, 90% ???

      No ale vidím, žes rozjel tradiční clash s tradičním oponentem. Ale já su také citlivé, tak se radši budu držet stranou. A prsmtě, nezapomeňte taky probrat kabely :o)
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      Ja vim, ze asi s timhle pozadavkem pohorim.
      Neslo by aby do tohoto fora prispivali lidi, kteri maji opravdu nejake realne zkusenosti s HI-FI a TOP audiem namisto nekonecneho zacykleneho dohadovani se ? Takovydle ho balastu jsou plna hififora napric celym netem a je to dost nuda :(

      A abych tedy sel prikladem, nize v odkazu jsou moje postrehy ohledne DACu od SPaudia :
      HiFinazory.cz • Zobrazit téma - SPaudio D1
      http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=11&t=15306
      SVANC
      SVANC --- ---
      KEJML: To samozřejmě nevadí. V podstatě jen určuješ, zda X v danou chvíli hraje stejně jako A nebo B.
      KEJML
      KEJML --- ---
      Já vlastně ani nevím, proč vám do toho vstupuju, ale zeptám se. V principu se by nevadilo, kdyby bylo vidět, které zesilovače se testují ne? Zkrátka testovaný bude vědět, že A je zesilovač od Šrolla, B je Onkyo z Tesca, Svanc pustí muziku a Machalik hádá, jestli hraje Šroll nebo Onkyo a všichni jsou spokojeni, ne?
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: To je fakt úsměvné, když tu po těch neuvěřitelných myšlenkových konstrukcích nakonec přijdeš s tím, že ten hajzl jsem já. Celou dobu tady mluvíme o změně metodiky testování (nikoli změny zesíků), a ty mi teď začneš podsouvat, že přirovnání je debilní, protože se nemění hardware? Někdo tu asi hajzl opravdu bude...
      A jen pro pořádek - s tím nesmyslem o zavírání zesilovačů do krabic, jejichž vlastnosti se budou měnit, jsi přišel ty: [ MACHALIK @ HIFI & TOP AUDIO ]
      Tady [ SVANC @ HIFI & TOP AUDIO ] mi došlo, že postupně se chceš dobrat k tomu, že slepý test je to i v případě, že na zesíky vidíš, viz také [ MACHALIK @ HIFI & TOP AUDIO ]
      Celou dobu se bavíme o změně metodiky slepého testu, o tom, jak se postupně vlastně změní v neslepý test. Toho se samozřejmě týkalo i to přirovnání s vínem, jak je ostatně z daného postu evidentní [ SVANC @ HIFI & TOP AUDIO ]. Tak ze sebe nedělej zbytečně idiota...
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Cece Svancu, bych nevahal rict, ze ses normalni hajzl. Fakt mas potrebu ztratit cas a energii timhle debilnim posunem, kterej's prave introdukoval, jen aby ses ubranil? Takze vymena KRABICE zesilovace pri zachovani identickych OBVODU dle tebe rovna se vymena VINA pri zachovani identickych LAHVI? Really? Ty zmrde slizkej. Uz vim, proc me debata s tebou vzdy prestala bavit. Podej si s Beddym ruce.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Jseš tak nechápavej, nebo to jen hraješ, protože už se nemáš čeho chytit? :D
      To přirovnání se týkalo postupné změny atributů slepého testu na neslepý, stejně jako se víno postupným přidáváním vody mění na vodu. Šlo o analogii ke změně metodiky testování. S obsahem krabic to nemělo nic společného. Ale proč se snažím vysvětlovat, vždyť ty to víš, takhle blbý opravdu být nemůžeš :D.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      VOZKA: Coz muzes. Nakonec koupis takovy prehravac, ktery nic nerozlisi. Taky muzes zakryt bedny dekou tak tlustou, ze opet nic nerozlisi. Absence rozdilu jako CIL. Jde o to dosahnout CILE. Neni-li dosazeno cile, je potreba prizpusobit sestavu. Modifikujme aparat/testovaci metodiku tak dlouho, dokud nebude naplnena idea, ze prestanou existovat rozdily mezi cimkoli. Dostatecne rozmlacena polnacka tez zajisti, aby Fabia i F1 jely stejne: co hur, dokaze poradi i obratit.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Ses zhulenej? Pri postupnem meneni vizaze krabic nedochazi ke zmene jejich obsahu = elektroniky, ktera hraje. Jak dokazes prirovnat vymenu obalu zesilovacu k vymene obsahu vinnych lahvi? Tak snad mas iq nad pade, aby ti doslo, ze to, co celou dobu popisuju, je postupna modifikace LAHVI, nikoli VINA, procez ano, stale jde o slepy test a nic jineho nez slepy test. Jsi demagog a proto jsem se s tebou prestal na toto tema bavit. Ja nikdy nemluvil o vymene obvodu zesilovace v krabici, ja mluvim o vymene krabice. Dej si rok vodlepa a pak to prijd zkusit znovu.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam