• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: To je fakt úsměvné, když tu po těch neuvěřitelných myšlenkových konstrukcích nakonec přijdeš s tím, že ten hajzl jsem já. Celou dobu tady mluvíme o změně metodiky testování (nikoli změny zesíků), a ty mi teď začneš podsouvat, že přirovnání je debilní, protože se nemění hardware? Někdo tu asi hajzl opravdu bude...
    A jen pro pořádek - s tím nesmyslem o zavírání zesilovačů do krabic, jejichž vlastnosti se budou měnit, jsi přišel ty: [ MACHALIK @ HIFI & TOP AUDIO ]
    Tady [ SVANC @ HIFI & TOP AUDIO ] mi došlo, že postupně se chceš dobrat k tomu, že slepý test je to i v případě, že na zesíky vidíš, viz také [ MACHALIK @ HIFI & TOP AUDIO ]
    Celou dobu se bavíme o změně metodiky slepého testu, o tom, jak se postupně vlastně změní v neslepý test. Toho se samozřejmě týkalo i to přirovnání s vínem, jak je ostatně z daného postu evidentní [ SVANC @ HIFI & TOP AUDIO ]. Tak ze sebe nedělej zbytečně idiota...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Cece Svancu, bych nevahal rict, ze ses normalni hajzl. Fakt mas potrebu ztratit cas a energii timhle debilnim posunem, kterej's prave introdukoval, jen aby ses ubranil? Takze vymena KRABICE zesilovace pri zachovani identickych OBVODU dle tebe rovna se vymena VINA pri zachovani identickych LAHVI? Really? Ty zmrde slizkej. Uz vim, proc me debata s tebou vzdy prestala bavit. Podej si s Beddym ruce.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Jseš tak nechápavej, nebo to jen hraješ, protože už se nemáš čeho chytit? :D
    To přirovnání se týkalo postupné změny atributů slepého testu na neslepý, stejně jako se víno postupným přidáváním vody mění na vodu. Šlo o analogii ke změně metodiky testování. S obsahem krabic to nemělo nic společného. Ale proč se snažím vysvětlovat, vždyť ty to víš, takhle blbý opravdu být nemůžeš :D.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VOZKA: Coz muzes. Nakonec koupis takovy prehravac, ktery nic nerozlisi. Taky muzes zakryt bedny dekou tak tlustou, ze opet nic nerozlisi. Absence rozdilu jako CIL. Jde o to dosahnout CILE. Neni-li dosazeno cile, je potreba prizpusobit sestavu. Modifikujme aparat/testovaci metodiku tak dlouho, dokud nebude naplnena idea, ze prestanou existovat rozdily mezi cimkoli. Dostatecne rozmlacena polnacka tez zajisti, aby Fabia i F1 jely stejne: co hur, dokaze poradi i obratit.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Ses zhulenej? Pri postupnem meneni vizaze krabic nedochazi ke zmene jejich obsahu = elektroniky, ktera hraje. Jak dokazes prirovnat vymenu obalu zesilovacu k vymene obsahu vinnych lahvi? Tak snad mas iq nad pade, aby ti doslo, ze to, co celou dobu popisuju, je postupna modifikace LAHVI, nikoli VINA, procez ano, stale jde o slepy test a nic jineho nez slepy test. Jsi demagog a proto jsem se s tebou prestal na toto tema bavit. Ja nikdy nemluvil o vymene obvodu zesilovace v krabici, ja mluvim o vymene krabice. Dej si rok vodlepa a pak to prijd zkusit znovu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    AXTHEB: Uf. S timhle nazorem jsem se dlouho nesetkal. Super. Hledej pojem jitter, vic ti neporadim, ac vedom si toho, ze ted provadim Beddyho manevr. Nuly a jednicky: zakladoskolska matematika. Pojdme ji popsat svet.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    HONCKA: Zkus si nagrabovat CD v EAC a uvidíš kolik tracků bude na 100% stejných. Ale jestli je to slyšet to netuším.
    Mám teď problém se dvěma CD, jsou to bohužel oficiální vypalky s tím, že na pc je nejsem schopný v žádné mechanice nagrabovat, ale cd od Marantze je přehraje víceméně bez problému. Je nějaká cesta jak to dostat do wav?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Jsem sám komu přijde že slyšet rozdíl mezi pálenkou a originálem by byl důvod k okamžitému prodeji CD přehrávače a výměnou za něco méně retardovaného?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MACHALIK: takze rikas, ze data vypalena na cd budou mit jiny SHA nez zdrojovy data
    SVANC
    SVANC --- ---
    MATT: To ne, to o testování posluchače je blábol zase z jiné škatulky. Cílem téhle nesmyslné konstrukce s krabicemi A a B je postupným přidáváním konkrétních atributů dojít k tomu, že vůbec nevadí, když víš, co hraje, takže vlastně i neslepý test má stejnou validitu jako slepý. A to je samozřejmě naprostá kravina :). A Machalík se mě snažil přesvědčit, že pokud neumím přesně určit okamžik, kdy slepý test přestává být slepým, tak že vlastně nevím, co slepý test je :D. Jak jsem psal níže, ta myšlenková konstrukce přesně odpovídá té analogii s vínem - ve kterém okamžiku už víno v lahvi není vínem?
    MATT
    MATT --- ---
    SVANC: Nojo, tam se vlastne dojde k tomu, ze slepy test je testovani posluchace, nikoli komponentu. Coz je vlastne taky pravda ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MATT: Normálně ano, ale ten Machalíkův myšlenkový konstrukt předpokládá, že víš, která krabice hraje.
    MATT
    MATT --- ---
    SVANC: videt na ne muzes, ale nesmis vedet, kterej hraje, ne?
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: ale pokud je rozdil slyset, tak pridanim dalsi distorze onenen rozdil mezi jednim a druhym signalem nemizí.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Btw tenhle myšlenkový konstrukt, že písmena A a B při slepém testu nevadí, pak tedy asi nevadí ani různé barvy krabic atd., až nakonec dojdeme k tomu, že i test, kdy na zesíky vidíme, je vlastně slepý, je fakt úchvatný. Měl bych jednu analogii:
    Když z lahve vína odebereme jednu kapku vína a nahradíme ji vodou, přestane snad být obsah v lahvi vínem? Jistě ne. Proto vlastně můžeme postupně odebrat veškeré víno, nahradit ho vodou a stále budeme mít plnou láhev vína :D.
    Musíš být z nedostatků rozumných argumentů proti slepým testům dost zoufalý, když se snažíš debatovat tímhle způsobem :).
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Slepý test je z definice slepý proto, že nevíš, co hraje. Jediné, co vidíš, je přepínač s označením ABX.

    A pokud jde o argumentaci třetími stranami, tak rozumný člověk staví na poznatcích odborníků, zvláště jde-li o poznatky mnohokrát potvrzené. Jak označit člověka, který tato prokázaná fakta označí za nesmysly, není schopen napsat proč, ale přesto úporně tvrdí, že pravdu má on, ponechávám na jiných - rád bych se vyhnul osobnímu napadání :).
    Fakt ti nevadí, že v rámci problematiky slepých testů popíráš jednoznačně potvrzený stav vědeckého poznání?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MACHALIK: u pořádného slepého testu bys ani neměl vědět, jestli hraje zesilovač napravo nebo nalevo (abys eliminoval confirmation bias)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MACHALIK: hele, na cd je posloupnost nul a jedniček. Ty se načtou vždycky stejně, jinak by nefungovaly programy na vypalovanejch plackách. Ty se pak uloží do ramky (v obou případech identická posloupnost bajtů) a odtud je přehraje už přehrávač. Kde ti vznikne ten slyšitelnej rozdíl?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mi furt dluzis odpoved, jestli dva zesilovace v dvou zeleznych krabicich popsanych A a B, jsou nebo nejsou slepy test. Tam, nebo v podobne fazi jsi vycouval a zacal tadytu mantru o autorite jinych oboru a obecne mekkou argumentaci tretimi stranami (kodeky atd.). Pres to se nedostaneme!
    SVANC
    SVANC --- ---
    :D

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam