• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jinak od zítřka, zdá se, budu mít doma ještě Xavian XN 360, čili, vysloveně pro tu prdel, uklidím na chvilku Logany na stranu a zapojím vedle sebe Montan MK 8 a XN 360, dvě srovnatelný bedny ve stejné třídě 160k za nový, metr dvacet vysoký, čtyřicet kilo těžký, no prostě monstra vhodná do hal od 50 m2 nahoru, a porovnám si je na Šrollovi. Su zvědavej, která z těchto masivních, moderních konstrukcí vyhraje onen souboj titánů, duel v pravém slova smyslu. Report pak samozřejmě nenapíšu, protože oboje bude na prodej: nějak se to profláklo a teďka úplně každej kámoš po mně chce, abych se mu postaral o prodej jeho věcí.

    tl;dr
    Jsou na prodej Xavian XN 360 v třešni, stav nových kusů, včetně krabic, dokladů a všeho, cena kolem kila (upřesním, ještě nevím). Máte to jako úplně první.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jak hrály laděný F208 víme, jak hrajou Ultimy taky víme, Šroll ví oboje, protože teď má kunčofta s Ultimama a co chvíli se o tom bavíme - všechny tyhle tvoje dedukce jsou vysloveně směšný. Tak si aspoň neber do ruky toho Šrolla, spokoj se se Stereophilem a časopisama obecnýma; o důvodech, proč se něco dělo okolo Revelů víš úplný kulový. Kopíruj sem citace z časáků a buď happy, že ti manželka dovolí jednu ze čtrnácti různejch dvoupásmovek od Totemu na gramcu :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Čéče, kdyby časáky, testéři, borci na netu a obecně třetí strany přestaly psát, měl ty bys vůbec nějakou autentickou myšlenku? Ty Revely jsi neslyšel, to je zjevný, a obecně už víme, že tvoje poslechová zkušenosti s čímkoli jiným než škopkama na pivo máš pouze z výstav, takže... vo co de?

    Po Nyxu se potuluje tady ten prapodivnej typ, říká si Gamates, beztak Koudyho mulťák nebo někdo podobně vyhrabanej, a nedělá nic jinýho než že všude lepí obrázky nahejch bab, který kutruje z internetu. Takovej spambot, ale tolerovanej. Ty ses stal Gamatesem hifi? Budeš tu kopírovat cizí moudra z časáků a pepřit je vlastní omáčkou jako difuzita, Q teorém a timing & rytmika? Si to kup, ne? :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Tak co jinýho ti zbejvá, kdybys měl mít doma v kamrlíku něco s 10 reprákama :)
    Fajnšmekr s kvalitním zdrojem, tzn. gramofonem ( & obejvákem do 30m2) stejně musí nutně sáhnout jinam. Sem třeba ;) http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=2542182632&
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEDDYBEDDY: Mno, tak jsem na to ještě koukal. Novější řada Performa boduje celkem dobře ale úrovně těhle starších f52 nedosahuje. Kvalitativně je f 52 vlasně level Ultima. Ale páč nejsou nejdražší a největší v Brně se jich asi moc neprodá :)

    Každopádně testeři si pochvalují mj. rychlej & transparentní bas. Což obvykle znamená, že timing je ok & rytmika šlape. To je charakteristický pro špičkový basáky cca do 10". Na druhou stranu, hloubka stereobrazu je popsána pouze jako " run-of-the-mill", tzn. průměrná. To je taky charakteristický pro poměrně velký sloupy.
    Čili, kdo preferuje hlubokej širokej stereobraz před totálním akustickým tlakem musí zas sáhnout pro nějakej špičkovej dvoupásmovej monitor. Klasika.


    HENNYVILLE: Jj. myslím že tam měl ty nový levnější f208 nebo 206. Obvykle se hodně ušetří na kvalitě tlumení a komponentů výhybky. Tak to Šroll pochopitelně poladil. když usoudil, že se mu vyplatí investovat cca 1k Eur aby z těch beden dostal maximum. Čímž de facto získal kvalitu ultimy a ušetřil 10k Eur. Evidentně ví, co dělá. Hrálo to pěkně.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Radical tunning by Sroll. Jo, pravda, na tu cedulku pamatuju.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ses opil levnou kořalkou (á 390/flaška) a napsals na internet, ne? :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Zas jeden extrakus od Revelu http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=0804311464&

    Neil Garder z Absolute sound tvrdí, že jde o nejpovedenější bedny Revelu. Neil je muzikant, což je imo dobrá dobrá reference. http://www.theabsolutesound.com/articles/revel-performa-f52-loudspeaker/

    V Audio.de je teda vyšší & novější model Ultima Studio2 ( 16.900.- Eur) benčmárkovanej na 103b Referenzklasse, stejně to vidí i ve Stereo.de i v us Stereophile. I mr. Šroll to asi slyší podobně, když na Revelech demonstruje svý zesy. I já jsem to slyšel stejně a slyšeli by to i kucí z Brna, kdyby slyšeli.

    Čili kupem těhle F52 ( Audio.de- 99b) za necelejch 5k Eur dostanete jedny z 30-50 nejlepších beden na světě bez ohledu na cenu. Což je prima vědět. Ale vám malejm buznám tady, je takový info stejně k hovnu, žejo :)

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Za okeánem též komplet jedničková sestava Sony:

    Vintage Sony TA E1 Preamp SCD 1 CD Player TA N1 Power Amp Great Condition | eBay
    http://www.ebay.com/...NY-TA-E1-PREAMP-SCD-1-CD-PLAYER-TA-N1-POWER-AMP-GREAT-CONDITION-/112014406637
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kdyby někoho zajímala tahle třída a nebál se oprav, tak zde asi bude možné si přijít k Sofiím za slušný peníze:

    Wilson Audio Sophia Series I Floor Standing Speakers | eBay
    http://www.ebay.com/itm/Wilson-Audio-Sophia-Series-I-Floor-Standing-Speakers-/172227130943?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Výborně amigo! Studuješ problematiku přechodových jevů? To se cení ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tesim, az to Beddy oznaci za moc silny, zejmena v dolni uvrati sinusovky, pac magie a chveni se odehrava kolem nuly--
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    To je panečku krasavec!
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    GOSHEWAN: simte, kopat do chudaka, kterej propad uz v druhy tride z matematiky neni eticky
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Svatá je leda tvoje víra v neomylnost vlastních uší.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    TEDDYBEDDY: Tak hlavne ze ty tu skolu mas... (:
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: těch 25 qm platí pro cokoliv víme? jinak se musí prostě zabejvat akustikou níízkejch frekvencí. s veliksotí beden nic společnýho

    jo vlastně já reaguju na beddyho, tak jako bych nic nenapsal
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Hele švonc na palubě, jak hádám z tvejch postů. Říklal jsem ti, že si nakonec budete rozumět. Proč si vy 2 nedoděláte školu? Po těch letech tady byste měli fel minimálně a nevymejšleli furt dokola mejdlo. Mejdlo už je vymyšlený hoši :o)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Hlavne se uklidni amigo :) Všichni majitelé retromega nábytku & loganů jsou neklidní. Tak to prostě je. Já to ale chápu, prostě se ti ty dizajny líbí a nemůžeš si pomoct. Do tvý cimry se to ale nevleze, je z toho akorát humbuk a z toho ten neklid.

    Hele nedělám to naschvál. Jen jsem kouknul na test těch tvejch Montanů ve Fairaudio a zas:
    " entsprechenden „Auslauf“ ermöglichen, sprich mindestens um die 25 Quadratmeter Hörraumfläche zur Verfügung stellen sowie "

    Klidně se ptej, esi ti eště něco nejni jasný ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Jak rikam: aspon citujes jen jednu svatou knizku, ne vsechny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam