TEDDYBEDDY: Takže... ach jo, já dycky zapomenu, že ty seš úplně nepolíbenej. Ničím. Mimoň z mimoně. Takže ty nevíš, co znamená bodovej zdroj. Ok, netušil jsem.
Beddy, Tannoy je bodovej zdroj, ok? Cabasse je taky bodovej zdroj. Píšeš si? Gómeš? Rozměr repráků nehraje roli (jak bys chtěl cokoli vyzařovat bodem, ty hlavo?), podstatný je jejich umístění. Souosý umístění jako má Tannoy či Cabasse *je* bodovej zdroj. Že basák má patnáct palců je samozřejmý: kolik by jich asi tak měl mít, nula?
Takže tys nevěděl, co znamená bodovej zdroj. Ty si myslíš, že tvoje Totemy jsou bodovější zdroj než Tannoy, protože... dopiče... protože jejich repráky jsou menší = blíž bezrozměrnýmu bodu. A kdyby to nemělo repráky vůbec, tak je to nejbodovější zdroj.
To je zas revoluce ve fyzice. To mi nedošlo. Že ty si myslíš, že bodovej zdroj nehovoří o uspořádání reproduktorů, ale o jejich velikosti. Hej, nemyslíš si, že světlo a zvuk je to stejný, žene? Žene!
---
Ok, pojďme dál. "Pomalej bas". Jak jako pomalej? V čem pomalej? Mluvíš o rychlosti zvuku, že z velkýho basáku letí bas pomaleji než 341 m/s? Třeba jen 320? A tím pádem se vleče za vejškama? Je to to, čemu říkáš pomalej bas? "Dynamicky nestíhá- klasika" je věta- exemplární hovno, gómeš? Tyhle dada slova si vykládej kámošům u kořky. Co znamená pomalej bas? Jako... vezměme si třeba 35 Hz. Takže ty je záříš malým nebo velkým reprákem. Oba jsou srovnaný na stejnou hlasitost. A těch 35 Hz z toho malýho je........ rychlejších?
Beddy vysvětli to!