• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    EUR0
    EUR0 --- ---
    a co sa tyka toho ako sa basy a vysky 'lip potkaj'.. ma ist mozno o comb filtering?
    To avoid comb-filtering effects that cause "beating" (reinforcement) and "cancellation" effects in the sound (both are usually partial effects), it is imperative for the phase, time domain, amplitude and frequency performance of the woofer and midrange driver to be "aligned.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEDDYBEDDY: Jedna věc je ale jistá, větší plácačka má obvykle větší citlivost. Čili taková bedna je zas v přímým poměru hlasitější. Pro hobíky a Machalíky naprosto zásadní věc takový zmatení smyslů. 9/10 skladníků z datártu potvrdí, že prosťáčkům se za stejnou cenu prodá líp to větší/ hlasitější.

Nějaká psychosociální setrvačnost z 80´ imo, čím větší, čim víc pásem/ velkejch repro, W, tím víc hifi.

Kardinální otázka je, proč tohle neřešíte v lowendu? Nesháníte někdo tyristorovou barevnou hudbu? Hezky to bliká! :o)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    EUR0: jo, normální běžný fakta, ale to beddymu dojde tak někdy na smrtelnym loži
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: tvzení by byla pán beddy, to jó, na to sou voni dobrej, ale ty podklady pro ně, to nikdy nebyla jejich silná disciplína

z aparátů to zmizelo z různejch důvodů (rozměry/hmotnosti/výkony zesilovačů/lepší rozsah malejch repráků směrem nahoru), ale rozhodně tim důvodem neni "rychlost basů"
    EUR0
    EUR0 --- ---
    snazil som sa zistit nieco viac o diskutovanych zalezitostiach a nasiel som odpovede pod tagom 'bass myths', co by mi aj davalo zmysel.. co poviete na tie?
    Data-Bass
    http://www.data-bass.com/myths
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: To bude tím, že já jsem ten, kdo v práci klade otázky :)

Čili, po 1.284. Velká, např. 15" plácačka má v poměru s menší např. 10" horší dynamiku. Uvažujemeli reprošasí obdobné kvality a konstrukce. Z toho důvodu se stejná vyzařované frekvence zdá být na sluch méně určitá/ nekonkrétní, zahuhlaná- jakoby zpomalená.

A to je pro zajímavost taky hlavní důvod, proč neska z produkčních aparátů baskytarystů téměř vymizely 15" a částečně i 12", přičemž king of rakenkról jsou moderní aparáty s 10" a menšími repro.

PS. Můžu se na tu zeď ve Vršovicích taky podepsat? :o)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MACHALIK: frekvence na rychlost nemá vliv.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PALEONTOLOG: Jakoze malej basak ma studenejsi basy nez velkej? Nebo ze vejskovej rozdil mezi basakem a vejskacem je takovej, ze dojde k poklesu tlaku a teploty?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A abych ti to usnadnil, Beddy, tak při své odpovědi můžeš rovnou vynechat veškerý zhulenecký kecy jako:
    - lopata z okna auta
    - pomalý plácačky
    - dvacet let starý Dudky
    - autobusy
    - vlečení se basů za vejškama
    - potkání se
    - difuzita
    - fázovej závěs
    - basy dělá výchylka
    - hlasitost dělá velikost
    - a další a další bomby, kterejma nás tady oblažuješ.

Zkus se soustředit (vim, že je to těžký! Už od jeslí!) na podstatu věci, a tím je elektrika a mechanika. Používej slova jako membrána, pohyb vpřed/vzad, dráha, čas, sekunda, Hertz, rychlost zvuku ve vzduchu, frekvence, vlnová délka. Neboj se používat jazyk, kterej je v oboru běžnej! Nemusíš si vymýšlet nic vlastního, zkus to s existující terminologií. Já ti věřím, že to zvládneš! Když tak si dej, já nevím, citrónovou vodu s ledem, kdybys potřeboval před tím nakopnout. Díky!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MACHALIK: třeba na teplotě vzduchu
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Takhle odpovídáš na otázky i v práci?

Otázka: Můžeš elektromechanicky vysvětlit rychlost basů?
    Odpověď: Že by aerodynamický odpor vzduchu?

Tak znova: Jak se stane, že jedny basy jsou rychlejší než jiný? 35 Hz rychlejšíchh než 35 Hz v závislosti na... čem? Vysvětli to!
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Ty ses genius Matte, bez prdele. Termin "pomaly basy" tim nabira naprosto novej rozmer! Ve spojeni s velkyma usima by z toho mohl bejt naprosto fantastickej zazitek. Diky vsem!
    MATT
    MATT --- ---
    taky by me zajimalo, co si myslis, ze se stane s tim pomalejsim basem... to jako kdyz budu hrat treba hodinu jedno album, tak na konci mi to vsechno dohraje a pak mi budou dojizdet uz jen ty zpomaleny basy? nebo pokud mluvis o rychlosti kmitani reproduktoru, to by pak ta pomalejsi bedna mela hrat 35 Hz jako 33 Hz ?? ;) fakt by me zajimalo, jak si to predstavujes...
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: budu predpokladat, ze nam jde o porovnani pri stejny hlasitosti. asi se budes divit, ale tvoje "rychly" repraky musej zas ten mensi odpor prekonavat na vetsi draze a pri vyssi rychlosti.. a aerodynamickej odpor roste s ctvrcem rychlosti... tááákžéééé?? :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Že by aerodynamický odpor vzduchu? ( a po 1.283 následuje údiv/ zesměšnění/ zpochybnění/ ad hominem rozčilení...
    PS. Jednou to dáš, poď! :o)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: No nekecej! A můžeš - elektromechanicky - vysvětlit, tu RYCHLOST basů? Ještě jednou, páč seš dneska hodně do pomala, jde nám o rychlost. Jak se stane, že jedny basy jsou RYCHLEJŠÍ než jiný? 35 Hz rychlejšíchh než 35 Hz v závislosti na... čem? Aby "dohnaly" vejšky? Pojď!
    MATT
    MATT --- ---
    stojanove boxy hraji stredy a vysky lip nez podlahove
    proboha proč? to fakt nelze brát vážně.. auta se střešním okýnkem lépe drží v zatáčkách!
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: I studia maj velký repráky, v spočítanejch, akusticky vypercizovanejch, a optimalizovanejch prostorech a za ceny vyšší než ty nejlepší repráky ;) Máš to taky tak ve svým kumbále?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Hi-fi king Machálik bombující Vršovice, dneska už jsem viděl všechno.
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: dyt ten jouda nezna ani dubstep.. to nelze brát vážně, a to jsem přečet prvních pět vět.. ;) podle toho článku je nejlepší se vzdát veškerých frekvení a bude to nejvíc hifi!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam